lørdag 30. mai 2009

Madam møllers babysokker fra nøstebarn

Jeg prøvde meg på disse sokkene fra Nøstebarn. Oppskriften finnes i nøstebarn sin bok som heter strikk til nøstebarn. Fargen kommer dårlig frem på bildet, men det skal være samme farge som på kjolen jeg tidligere har strikket fra nøstebarn

De er strikket i 2 tråds merinogarn fra Nøstebarn, tror fargene heter lyng og plomme. Valgte også å strikke dem med dobbelt garn, da ble de litt større nemmelig.

mandag 25. mai 2009

Bananas på nøstebarn

Nå har jeg virkelig gjort det igjen, helt utrolig hva garn kan gjøre med en person. Jeg har gått bananas på nøstebarn, og handlet garn til den store gull medalje. Der røk prosjekt hagestoler i hvert fall. Jaja, en må da prioritere her i livet. Er veldig spent på fargene når de kommer. Grunnen til at jeg bestilte var egentlig at jeg mangler garn til den nøstebarn kjolen jeg skal strikke. Jeg er så glad i den nøstebarn boken. Kjempe mye fin inspirasjon. Det beste med den er uten at den ikke er så fanget på farger som andre strikkeoppskrifter har en tendens til å være. Den viser plaggene i flere varriasjoner slik at en kan velge selv hvilke farger som en liker best, og det er supert synes jeg. Personlig har jeg en tendens til å bli litt påvirket av farger når jeg ser et oppskriften til et fint strikkeplagg. Har fått meg mange positivte overasker når jeg utvider horisonten og strikker etter farger jeg selv liker, og ikke bare med de fargene som de som har laget oppskriftene har brukt.

fredag 22. mai 2009

Nye bloggvenner

Jeg har endelig somlet meg til, og ordnet meg profil på hobbyboden.com. Etter det har jeg besluttet å begynne et nytt og bedre liv som blogger. I den forbindelse har jeg startet å forsøke å rekruttere lesere til min egen blogg, ved å bli flinkere til å kommentere andre blogger jegbesøker og liker. Foreløpig har det resultert i to-tre koselige henvendelser tilbake. Håper det blir flere etter hvert. Målet er å kommentere en ny blogg hver dag. Enkelte dager er jeg flink og kommenterer mange, mens andre dager går det litt tregere, så det går vel opp i opp, og jeg når nok målet mitt samlet. Alle er i hvert fall velkommen til å kommentere på bloggen min. Jeg hverken biter eller skriver stygge svar tilbake. Alle kommentarer mottas med takk :D

I dag har jeg hatt kjempe koselig besøk av verdens beste "storesøster", og min strikke mentor nummer 1. Jeg legger ved et kjempe skjønt bilde fra dagen. Mine søte "tantebarn" som løper i blomsterengen.

Sånn hobby messig holder jeg fortsatt på med den jakken jeg skrev om i et tidligere innlegg. Ser frem til at den er ferdig, da den gir meg lite strikkelyst. Tror det har noe med at jeg ble litt misfornøyd med den forrige jeg strikket av samme mønster. Når en strikker hvitt kommer jo alle ujevnheter frem, og det passer dårlig for en perfeksjonist. Har vasket den nå da så den ble i hvert fall ikke værre.

God helg til dere alle, jeg skal tilbringe helgen på jobb med koselige kollegaer.

lørdag 16. mai 2009

17 mai er vi så glad i

Jeg elsker 17 mai, og gleder meg like mye hvert år til bunaden skal på. Jeg føler en stolthet når bunaden kommer på, og blir skikkelig nasjonal romantisk. Etter en liten runde på hobbyboden i dag fant jeg oppskriften på noen fine 17 mai tilbehør. Siden jeg ikke er noen hekler, ble ikke resultatet slik som på bildet, men det får holde. Er mye lurere med slik pynt i stedet for disse sløyfene folk går med. De kommer jo bort hvert år, og spesielt finer er de heller ikke, etter min mening. Hvert år har vi en diskusjon om disse sløyfene, om de skal på eller ikke. Jeg har demonstrativt nektet å bære sløyfene de siste årene. I morgen har jeg store planer om å pynte capet mitt med dagens hobby prosjekt.

Dette var det beste jeg fikk til, og synes det var helt respektablet for en som ikke kan hekle kunsten.

God 17 mai alle sammen, og gratulerer med morgen dagen.

fredag 15. mai 2009

Nytt prosjekt på pinnene

Jeg har nå startet på ett nytt prosjekt. Eller en kan vel kalle det en nytt gammelt prosjekt. Jeg har nemmelig strikket den jakken jeg strikker på nå før. Det er en baby jakke til en kollega av min mor som skal gi den bort til sitt barnebarn. Har startet med ermene denne gangen. De er de desidert kjedeligste med hele jakken på grunn av at det er to av dem. Har strikket ferdig den ene nå.

Det er så typisk at når jeg tar på meg slike prosjekter har jeg lyst til å strikke på alt annet. Jeg ser på garn bunkene min med stor lengsel og ser for meg andre små prosjekter jeg kunne tenkt meg å starte på. Er det flere som har det slik eller er det bare et Hanne fenomen?

søndag 10. mai 2009

Gamle garnrester

Jeg har en tendens til å samle garn. Det er så mye fristende i butikkene, som jeg til tider ikke greier å gå forbi. Det er som et magnetfelt som drar meg mot garnet. På grunn av dette begynner mitt garnlager å bli ganske stort. Jeg har nå besluttet å starte et nytt og bedre liv, og dermed forsøke å bruke opp noe av denne mengden med garn. Det første resultatet av dette prosjektet ser du nedenfor.

Det røde garnet er kitten mohair, noe som ble en fin effekt i strikkingen. Det kommer desverre ikke så godt frem på bildet.

fredag 8. mai 2009

Boinnings kårgo og prinsesse besøk

Jeg må bare legge ut et bilde av min såkalte "boinnings kårg" på godt hemnværsk, eller strikke kurv som de fleste andre har ville benevnet det som. Denne fikk jeg i år 2000 av min kjære farfar. Er utrolig stolt av denne, og den betyr veldig mye for meg. Den er ikke kun pen, men det betyr også veldig mye at jeg fikk den av farfar. Han var tydeligvis framsynt og så en strikke fantiker tidlig han. Ellers så forbereder jeg meg for tiden på prinsesse besøk, og jeg har gjort en del innkjøp deretter, som seg hør og bør når en skal ha finfint besøk.

onsdag 6. mai 2009

Kan ikke dy meg

Nå kan jeg ikke dy meglengre. Må bare legge ut et lite bilde av mitt hemmelig prosjekt igjen. Er så fornøyd, det blir så fint. Er kommet lengre på borden siden dette bildet ble tatt, men dere skjønner vel tegninga nå ;)