mandag 31. august 2009

Selbusokker til baby

Jeg må skryte litt av meg selv. Jeg har nemmelig blitt flink til å bruke fra garnlageret mitt i stedet for å kjøpe nytt. Jeg har også blitt flinkere med UFO slankingen. Fortsetter det slik lover det bra. I dag har jeg fått ferdig en nytt UFO prosjekt, nemmelig et par babysokker. Det er deilig med alt som er unnagjort, både smått og stort. De er også strikket i garn fra lageret, så jeg har virkelig slått to fluer i en smekk i dag, både garnlager- og UFOslanking. Er virkelig fornøyd med dagens innsats.

Det eneste dumme med disse sokkene, noe som var delvis min feil, er at de er litt for små til å passe føttene til mitt nydelige prinse "tantebarn". Neste gang strikker jeg dem i litt tykkere garn, og kanskje med tykkere pinner. Time will show.

søndag 30. august 2009

Award og utfordring

Da har jeg fått en kombinert award og utfordring av Tinos. Kjempe koselig det da, og spseilt koselig er det koselig å få en fra Tinos, siden jeg er en stor tilhenger av henne, og hennes blogg. Anbefaler at alle titter innom henne på http://ti-nos.blogspot.com/ De som goddtar utfordringen mottar også awarden nedenfor. Utfordringen er å fortelle ti ting om seg selv:

  • Jeg er enebarn
  • Til tross for at jeg er enebarn har jeg en "storesøster" og fire fantastiske bonus tantebarn
  • Jeg er mamma til katten Isak, og kaninen Hermine
  • Jeg er helfrelst fan av Skjærgårdsdoktoren og sex and the city
  • Lilla er yndlingsfargen min, og har alltid vært det. Da jeg gikk i barnehagen forlangte jeg at mamma farget alle mine joggedresser lilla.
  • Jeg har tidligere spilt dukketeater
  • Jeg samler på servietter
  • Jeg er hjelpepleier, sykepleier og nå går jeg videreutdanning, nemmelig master i helsevitenskap
  • Min yndlingsartisgruppe er a-ha.
  • Jeg lærte meg å strikke ved å strikke et babysett med genser, bukse og lue.

Nå sender jeg denne utfordringen videre til ti andre. Selvsagt er det frivillig om en ønsker å svare.

  • Raupunsel
  • Linda
  • Kristines hobbyblogg
  • Monstermønster
  • Beates englestrikk
  • MayM
  • Siws hobbykrok
  • Chocolatehead
  • Min lille verden
  • Judith sin strikkeblogg

Lykketil for dere som tar i mot utfordringen, og nyt awarden. Dere fortjener den alle sammen.

fredag 28. august 2009

One down, a few more to go

Da er jeg ferdig med en UFO. Denne gangen ble det en dukkevest som ble ferdiggjort. Den manglet bare stolpene, og festing av tråder, så det var forholdsvis fort gjort. Dukken mangler noe hun kan bruke til denne vesten, men det får bli etterhvert. Garnet er innkjøpt og planen lagt, men så er det dette med tid da.
Legg merke til at dukken også har fått en pompadur.
Jeg har glemt å blogge om at jeg har kjøpt meg maskemarkører. Kjøpte dem av http://blomsterpiken.blogspot.com/
Synes de er så søte, og veldig praktiske.

Jeg har også jubileum i dag. JEG HAR RUNDET 2000 BESØKENDE :D Hipphipp Hurra

onsdag 26. august 2009

Pink army

Husker dere garnet og sokke prosjektet nedenfor? Nå har det endelig blitt resultat av dette garnkjøpet. Jeg rakte opp de tå-opp sokkene som er avbildet på grunn av at jeg ble litt misfornøyd med størrelsen.

I stedet har det blitt helt vanlige raggsokker, eller støvvelsokker som jeg liker å kalle dem. På hobbyboden strikker folk så utorlig mange fine sokker med hullmønster for tiden. Skulle kanskje hevet meg på den bølgen jeg også, men raggsokker trenger jeg virkelig til vinteren setter inn og jeg sitter i et "drivhus" og fryser og leser til eksamen.

Fargen minner om militærmønster, med rosa innslag. Kunne heller ønsket at det ble stripemønster i stedet for slike "klaser". Det viktigste er at de er varme. Jeg strikket dem ekstra lange. Likte fasongen på disse sokkene veldig godt, så blir nok flere av dem.

mandag 17. august 2009

Nyoppusset kommode, og prosjekter til spot og spe

Nå har jeg endelig fått malt en kommode jeg har på stuen min. Jeg skiftet også ut håndtakene og kommoden ble som ny. Det har vært dårlig med ferdige strikkeprosjekter på denne bloggen i det siste. Det mangler ikke på prosjekter, men de blir ikke ferdige. Enkelte prosjekter er også julegaver så de får dere ikke se før 25 desember ;) Jeg tenkte jeg skulle legge ut bilde av de uferdige prosjektene slik at det kanskje blir en liten pådriver for meg å bli ferdig. Er jammen ikke koselig å se på alle de uferdige prosjektene.





Disse to teppene er heller ikke ferdige. Monteringen har stoppet meg på begge. Fluffy teppet må nok bli et dukketeppe. Hadde en periode der jeg strikket en del med slikt garn. Vil helts ikke innrømme det, for nå kan jeg ikke fordra dette garnet. Teppet er også forholdsvis grusomt så blir nok enten teppe til dukken eller katten. Det andre teppet, det lange smale er jeg veldig fornøyd med fargevalgene, men her mister jeg motet når det kommer til monteringen. Jeg får det ikke fin, så spørs om jeg må spørre noen kjente og kjære om hjelp.

fredag 7. august 2009

Dukkeklær

På hobbyboden er det så mange inspirerende damer. I det siste har mange av mine yndlingsbloggere vært så flinke til å strikke fra garnlageret sitt. Det er til og med blitt en along av det. Jeg har ikke selv meldt meg på denne alongen, men jeg har blitt inspirert. Det har resultert i blant annet et nytt sett klær til dukken. Jeg er veldig fornøyd med å ha fått brukt så mye restegarn som jeg har gjort på dette settet, så dette var ingen dum ide å bruke restegarn på. Jeg må takke damene på hobbyboden for inspirasjonen. Jeg skulle egentlig hekle en kant rundt halsen på genseren, men da ble den for trang, og etter to forsøk ga jeg opp. Buksen og sokkene er strikker etter oppskrift fra dukkehefte fra Sandnes, mens genseren er egenkomponert.

onsdag 5. august 2009

Konkurransevinner

I dag er jeg jammen meg glad. Det er en nydelig dag med knall blå himmel, og deilig temperatur. Så i dag blir det nok bading. Jeg må jo gjøre noe siden jeg har vunnet en konkurranse hos http://muffinmamma.blogspot.com/. Jeg får nemmelig et selvlaget kort tilsendt i posten fra henne. Synes det var utrolig morsomt å vinne en sånn fin konkurranse, fordi premien var utrolig fin. Jeg anbefaler dere alle å gå inn på linken ovenfor å se på alle de flotte tingene muffinmamma lager, det er virkelig verdt et besøk, og du kommer nok igjen når du først har vært innom. Siden jeg er ganske ny i gamet er det ekstra morsomt å vinne noe fra en så dreven blogger som muffinmamma. Dette blir jammen meg en fin dag.

Det kunne vel ikke passet bedre enn et bilde av en liten prinsesse på oppdagelsesferd i hagen til sin mormor, på en nydelig sommerdag som denne.