mandag 28. desember 2009

Tovede tøfler med egenkomponert dekor

Disse tøflene fikk en vennine i julegave av meg i år. De er strikket i eskimo garn etter oppskrift fra drops. Fant oppskriften i familiens julehefte. Tenkte å strikke slike til flere, men det ble bellas mittens i stedet.
Fant ut at de ble litt kjedelige uten noe som helst dekor, så valgte å ha på noen egenkomponerte fimoleire knapper.


lørdag 26. desember 2009

Juletre dekor

La julegaveraset begynne. Endelig kan jeg blogge det jeg har strikket de siste månedene. Jeg begynner med den mest julete julegaven av alle nemmelig strikkede juletrekuler. Jeg strikket ni av disse, puh. Er virkelig et under at jeg ikke gikk lei. Oppskriften fant jeg i familiens julehefte 2009.

Ønsker dere alle en fortsatt fin jul, her kommer nok blogginnleggene på løpende bånn i løpet av nyåret. For dere som husker DENNE konkurransen, som BLOMSTERPIKEN vant, så kan jeg avsløre at gevinsten var en slik juletrekule.

tirsdag 22. desember 2009

Shalom vest

Endelig endelig endelig, er jeg ferdig med et strikkeprosjekt som kan blogges før jul. Jeg har strikket meg en vest. Oppskriften fant jeg HER hos Ullent eventyr. Vesten er bassert på en oppskrift på ravelry som heter shalom. Forskjellen på vesten hos ullent eventyr og den på ravelry er garnet. Den jeg strikket er strikket i to tråds merinoull fra nøstebarn, mens den på ravelry er strikket i tykt garn.

Jeg er litt misfornøyd med stolpene, men jeg orker rett og slett ikke å rekke opp igjen. Jeg skal ha denne vesten selv og da får det bare være. Får se om jeg får lurt inn en knapp til også, ble et litt for stort åpenrom mellom første og andre knapp.
Garn: 200g to tråds mohairgarn fra nøstebarn

Farge: Lilla

Pinner: 4,5





Ønsker med dette alle dere der ute en RIKTIG GOD JUL, OG ET FANTASTISK 2010.

fredag 18. desember 2009

Juletradisjon

Julen er en tidfor tradisjoner. En dag tidlig i desember sa pappa til meg at han savnet julekalenderen min på veggen. "Den er jo fin til pynt også den," fikk jeg høre. Det er jo litt koselig å få en slik kommentar med tanke på at jeg har brodert kalenderen selv. Jeg broderte den vel da jeg gikk på ungdomskolen tror jeg. Det er vel det største jeg har brodert, og jeg må ærlig innrømme at jeg har ikke brodert siden denne ble ferdig. Er liksom strikking som har blitt mitt syssel. Jeg må imidlertid si jeg er litt enig med papsen min. Det blir ikke helt det samme når den ikke er oppe lengre. Det er rart med det hvilke tradisjoner en lager seg. Jeg er i allefall et veldig tradisjonsmenneske, så tror nok denne kalenderen må opp i år også, selv om kalender dagene snart er over og den er pakkeløs.
Jeg gleder meg utrolig til å begynne å blogge strikkeprosjekter igjen. Føler at denne bloggen har vært på vent hele desember på grunn av at jeg ikke kan blogge julegavene. Jeg har startet på noen prosjekter til meg selv så vi får se om de blir ferdige fort så jeg endelig får blogge noe skikkelig igjen. Kjenner jeg er litt nervøs for å miste lesere. På den andre BLOGGEN min har jeg imidlertid blogget hver dag i desember, som en slags julekalender til ære for min bestevennine som studerer i Canada.

Hva synes dere forresten om mitt nye design? Jeg er strålende fornøyd. Det er Marianne G som har vært så utrolig snill og laget dette flotte designet til meg.

søndag 6. desember 2009

Julemarsipan

Julen er en tid med mange tradisjoner. Hvert år er lager jeg hjemmelaget marsipan sammen meg en hyggelig gjeng. I år var inget unntak. Dagen startet med at vi kværnet mandler for hånd, på grunn av en defekt kjøkkenmaskin (gikk litt hardt for seg under masipan lagingen for noen år tilbake). Når den herlige marispanen var ferdig var det bare å pynte i vei. Her er noen bilder fra dagens syssler.


Nammis, verdens beste marsipan.
Det ble mildt sagt rikelige mengder med marsipan, så det blir nok litt marsipan på mine kollegaer i morgen, og ellers til andre venner og bekjente under juletreet.



onsdag 2. desember 2009

Mitt første strikke prosjekt

Etter oppfordring fra Tilflukt har jeg tenkt å fortelle om hvordan jeg lærte meg å strikke. Da jeg gikk på barneskolen skulle min mor lære meg å strikke. Vi hadde hatt litt strikking på skolen, men det var dårlig med strikkeutførelsen. Jeg strikket da ved å kaste over. Min mor som selv ikke er noen stor strikker kom med en oppgitt kommentar: "Du kommer aldri til å lære å strikke" (den som ler sist, ler best). Jeg skjønner henne forsåvidt godt. Det gikk ikke akkurat unna for å si det sånn. Vi skulle blant annet strikke et pannebånd på skolen. Mitt ble dobbelt så tynt som alle andres på grunn av at jeg satt der og kastet med garnet. Jeg trengte bare noen år på meg, for det gikk ikke lenge før jeg "ut av det blå" strikket som bare det, uten kastene. Plutselig var det som om noe kastet på meg strikkeegenskapene. Nå husker jeg ikke engang hvordan en strikker med å kaste over. Jeg husker jeg bestemte meg for å gå inn for strikkingen av den grunn at jeg ikke hadde noen andre som kunne strikke til meg. Da måtte jeg lære det selv, for strikkede plagg det var da og er nå en nødvendighet. Jeg bestemte meg også for at jeg måtte strikke noe jeg ville strikke, for skulle jeg strikke et kjedelig skjerf kom jeg til å bare gi opp. Jeg fant meg derfor noe som jeg hadde virkelig lyst til å strikke. Resultatet ble da ikke så værst, og jeg kommer nok aldri til å gi fra meg dette. Jeg begynte med luen og gikk videre til genseren. Etter som jeg husker fikk jeg vel litt hjelp til monteringen, men det er vel lov når en går første året på videregående og har strikket sin første genser. For å fullføre hele settet brukte jeg vel noen år, men det ble da ferdig.

tirsdag 1. desember 2009

And the winner is .........

I dag er det første Desember. Jeg elsker denne dagen. Nå kan jeg spise marsipan, pepperkaker og drikke julebrus med god samvittighet. I dag er det også den store konkuranse treknings dagen. Jeg skal holde dere på pinebenken til litt lengre ned i innlegget. Fordi jeg har nemmelig fått en utfordring fra Brit.

Skriv tre ting du husker som om det var i går:
1. Telefonsamtalen med min bonus storesøster Nina der hun spurte om jeg ville være fadder til hennes nyfødte datter Oda.
2. Da jeg som seksåring sprang forskrekket og oppstemt inn til farfar og meddelte forundret at jeg snart skulle begynne på skolen (han virket ikke like forundret).
3. Da jeg og en av mine beste venninner snakket oss til toppkarakter i matte muntlig på
ungdomskolen.
Skriv tre ting du misliker:
1. Mobbing
2. Respektløshet
3. Bilister som ikke bruker blinklys

Skriv tre ting du liker godt:
1. Strikking
2. Å gå tur i fine naturomgivelser
3. Være sammen med gode venner

Skriv tre blogger du besøker daglig:
Chocolatehead, PludreHanne, og Rapunsel. Fantastiske blogger alle tre.

Skriv tre sanger du hører på for tiden:
1. Shadowside med a-ha (jeg hører nesten kun på A-ha for tiden, så å velge en sang er nesten umulig).
2. Når Himmelen Faller Ned med Anne Grethe Preus i håp om at snøen skal dale ned i adventstiden.
3. Kanskje kjæm nissen med DDE. Som trønderpie må jeg jo ta med DDE, og deres juleplate har utrolig mange fine melodier. Liker moralen i denne sangen spesielt godt. Vi må ikke glemme julenissene rundt oss selv om det ikke er desember.

Skriv tre tv-program du følger med på:
1. Greys anatomy
2. Two and a half men
3. Jakten på kjærligheten
Jeg har også vært så heldig å få to awarder, av Brit og Mette.

Jeg vil gi awarden videre til fem stykker (synes 15 var litt mange), og vil også utfordre dem til å ta utfordringen ovenfor så vi kanskje blir litt bedre kjent.

Du bedåre - En kjempe fin blogg med strikkerier etter min smak.

Ullent eventyr – En av mine nyeste oppdagelser i bloggverden. En kjempe fin blogg, som reddet meg i forhold til hvilken vest jeg skal strikke til meg selv i romjulen.

PludreHanne http://www.pludrehanne.blogspot.com/ for alltid gode tips om mye og mangt, og fantastiske bakeoppskrifter.

Tinos for fantastiske gode interiørtips

Chocolatehead – super fantastisk strikkeblogg

Jeg vil også takke for kjempe bra deltakelse på konkurransen min. Jeg er helt overveldet over responsen på denne konkurransen. Jeg har fått så mange koselige tilbakemeldinger og blir helt rørt av det. Mange nye blogger har også dukket opp i min verden i forbindelse med konkurransen, noe som er kjempe koselig. Tusen takk alle sammen.
Trekningen ble foretatt på tradisjonelt vis, med navnelapper og en mor som trør til som trekker.


På lappen stod det:

Gratulerer til blomsterpiken som er vinner av min konkurranse. En av mine absolutte favoritt blogger. Litt ekstra stas at en blogger jeg beundrer sånn vinner. Send meg en mail med adressen din til Hannest@live.no, så vil du motta en overaskelse i posten.