torsdag 15. april 2010

Jordbærlue

Nok en lue har sett dagens lys. Jeg hadde tenkt å vente med å vise frem denne luen til jeg hadde strikket sokker til, men i disse eksamensperioder må man bare vise frem det man har for at bloggen skal få jevnlige oppdatteringer.

Link til oppskrift på luen

Luen er strikket i restegarn fra lanett, og inspirert fra denne på ravelry.

Da fylles gavekassen med nok ett plagg. Spørs om jeg må begynne å strikke til litt større kropper snart og fylle opp gavekassen, det er da snart jul vet dere :P

fredag 9. april 2010

Småstrikk til gavekassen

Det er alltid kjekt å ha noen små gaver liggende. Denne gangen har jeg strikket en lue, såkalt djevellue, og et par sokker. Sokkene har jeg strikket før, men luen har jeg ikke strikket før. Veldig kjekt med småstrikk i lesepauser.

Garn: Settet er strikket i lanett, i garn fra garnlageret mitt.

Farger: Luen er strikket i hvitt og to blåfarger. Den lyseste blåfargen i luen er den samme som sokkene, men det kommer litt dårlig frem på bildet.

Pinner: Hele settet er strikket med pinne 2,5. Mesteparten av luen skulle opprinnelig strikkes med p 3, men for at luen og sokken skulle være i ca samme str strikket jeg hele luen i p 2,5.

onsdag 7. april 2010

Pulsvarmere

I påskekalenderen til Brit fikk hun på den tiende dagen pulsvanter av meg. De strikket jeg i tretråds merinoull fra nøstebarn, og etter oppskrift fra Gerd Fjellangers strikkeboka. Mange fine og kjekke oppskrifter i den boka. Fargen er mørk lilla, tror den heter mørk lyng. Blir flere slike. Kjempe kjekke små gaver.
Hvis noen skulle være i tvil så er de strikket av garn fra garnlageret. Jeg holder meg hard, men nå må jeg snart sprekke for jeg skal til med noen prosjekter som krever garn jeg ikke har. Jeg får trøste meg med at jeg i det minste har planlagt nøye hva jeg skal bruke garnet til, så vil ikke kalle det en sprekk heller.

torsdag 1. april 2010

Påsketilbehør - Eggvarmere

Jeg tenkte jeg skulle dele min super duper enkle eggvarmer oppskrift med dere blogglesere. Den er så enkel at den nesten er latterlig, men noen ganger er det deilig å ha noe som går kjapt å få ferdig på pinnene :)

Eggvarmerne strikkes rundt på strømpepinner nummer 6.
Garn: Østlandsgarn eller annet garn som kan toves.

Legg opp 30 masker. 2 omganger perlestrikk (1r, 1vr første omg. På neste omgang strikkes det vrang masker over de rette maskene fra forrige omgang, og omvendt med rett over vrang maskene). Resten av arbeidet skal nå strikkes rett. Strikk gjerne i striper eller annet mønster som hjerter. Symboler kan også sys på med maskesting etter at arbeidet er ferdig.

Når arbeidet måler 10 cm starter fellingen.
Fell ved å strikke 2masker rett sammen. Strikk to masker rett mellom hver felling. Fortsett å strikke 2r sammen og 2 masker mellom fellingene ut omg. Strikk 2 omganger rett uten felling. Fell nå på samme måte, med kun 1 rett i mellom fellingene. Strikk 1 omg rett. Strikk 2 og 2 masker rett sammen ut omg. Dra en tråd gjennom maskene som er igjen etter fellingen.
Fest trådene og tov eggvarmeren på 40grader i vaskemaskinen. Det kan hende du må tove de på mer enn 40 grader eller lavere, for vaskemaskinene tover ulikt. Dette må en prøve seg frem på.
Ønsker alle sammen ei riktig fin påske :)
Klem fra Hanne