søndag 19. juni 2011

Inspirert av fotballen?

Først av alt vil jeg beklage til alle som er så snille og legger igjen kommentar på bloggen min. I det siste har det vært noe galt med kontoen min så jeg får bare til å kommentere til de som har kommentarfelt i popup vindu. Jeg bruker alltid å kommentere til de som er så snille å besøke meg og legge igjen spor etter seg. Så det er utrolig frustrerende at jeg ikke får til det akkurat nå. Derfor beklager jeg så mye, men jeg får desverre ikke gjort noe med det.
Jeg har strikket meg enda et par med selbuvotter. Man får aldri nok votter er mottoet mitt.

De er grønne og hvite. Synes fargekombinasjonen ble riktig så snasen. Lilla og gressgrønn er mine absolutte favoritter for tiden.




Garn: Rauma finull


Farge: Hvit og gressgrønn


Pinner: 3 og 3,5


Oppskriften er hentet fra Pt design nr 82. Jeg finner desverre ikke heftet på PT sine hjemmesider, men heftet heter i hvert fall selbuinspirert strikk. Det er et av de heftene jeg har brukt aller mest. Kjempe mye fint i heftet.


Her er link til prosjektsiden på ravelry




Når onkelen min så vottene mine stilte han spørsmål om det var fotballvotter jeg strikket. Når dere ser logoen til den lokale fotballklubben nedenfor så skjønner dere sikkert hvorfor.



Jeg må også benytte anledningen til å takke dere for den overveldende responsen på dream stripes sjalet mitt i forrige blogginnlegg. Jeg har knust hjerterekorden min på ravelry, noe som er utrolig morsomt. Det kommer flere slike sjal i ulike fargekombinasjoner fremover.




Ønsker alle en kjempe fin søndag.


Ps: Får du ikke kommentar tilbake får jeg ikke til å kommentere hos deg pga at du ikke har popup vindu.

fredag 3. juni 2011

Striper i alpakka

Jeg har ikke så mange sjal på samvittigheten min, men nå har damen jammen meg slått til og strikket et sjal. Jeg ble veldig fornøyd med størrelsen, hverken for lite eller for stort. Jeg er ikke glad i store sjal som blir som nakkekrager, så dette var midt i blinken for meg.
Oppskriften heter Dream stripes, og er å få tak i gratis på ravelry. I utgangspunktet er oppskriften veldig enkel, men de har slurvet litt når de har notert ned oppskriften så man må bruke litt sunn fornuft når man strikker det. Nederst i innlegget noterer jeg ned feilene slik at dere skal slippe å lete etter dem selv.

Sjalet er strikket i drops alpaca, på pinne 3,5.


Farger: Lys grå, og mørk lilla




Vekt: 110 gram. Det gikk med ca 40 gram lilla og 70 gram lys grå.


Prosjektet på ravelry


Feil i oppskriften:

Rad 3 (i den stripete delen av mønsteret) skal det egentlig stå: Ta første maske løst av, 1r, kast, strikk rett til markøren, øk en, flytt markøren over til neste pinne, 1 rett, øk en, strikk rett til det er to masker igjen på pinnen, kast, to rett.


Når man har økt og sitter igjen med 297 masker på pinnen, skal man strikke en stripe rett uten økinger (2 omg).