søndag 20. oktober 2013

Ull er gull

Nå har jeg vært på en veldig inspirerende bloggrunde etter at jeg leste dette og dette blogginnlegget hos Monstermønster. Monstermønster har oppfordret sine blogglesere å vise frem sine genserskatter i ull. Så utrolig mye fint og lekkert som lages. Jeg ble så inspirert og har bestemt meg for at når julegavene for i år er strikket ferdig skal jeg prioritere meg selv og strikke flere store plagg til meg selv. Det er spesielt jakker jeg føler jeg mangler i skapet mitt.

Jeg likte Monstermønster sine tanker om å vise frem og evaluere plaggene etter at de er brukt, og se hvilke plagg som faktisk blir brukt. Her er min genser/jakke kavalkade.


Stjernejakken fra 2010 er den eneste jakken jeg har strikket til meg selv. Jeg brukte den mye i begynnelsen, men nå bruker jeg den ikke så ofte lengre. Den er strikket i Alfa fra Sandnesgarn og nupper en del. Den er veldig god og varm, men den ser litt komisk ut siden den ble litt liten i størrelsen og jeg valgte å kompensere for det med å strikke ekstra store knappestolper.



Folded fra 2011 synes jeg er veldig fin, men jeg har nesten ikke brukt denne desverre. Årsaken er at den er litt kort, og jeg skulle ønske jeg hadde strikket den med lange ermer. Jeg liker veldig godt tykkelsen på denne genseren og kunne tenke meg enda flere tynne gensere. Garnet er Samarkand fra holst. Et nydelig garn. Fargen er også helt meg så veldig synd at denne ikke blir brukt.


Nøstebarntunika fra 2011. Nå er vel dette strengt tatt ikke en genser, men jeg bruker den som det og da får den bli med i selskapet. Denne har jeg brukt utrolig mye. Den er strikket i nydelige shetland soft fra Malsen og mor. Garnet har holdt seg utrolig bra. Minimalt med nupping. Eneste som er dumt med denne er at armene er litt for korte.



Jackie fra 2012 er en av favorittene i garderoben. Denne er blitt mye brukt når det er vår og høst. Et veldig kjekt plagg å slenge på seg når det er litt kaldt ute, men oppholdsvær. Den er veldig varm siden den er strikket i nepal. Genseren har holdt seg nuppefri noe som er fint.


Mariusgalskapen har virkelig angrepet meg. Jeg har tre ulike mariuser. En bruker jeg ekstremt mye, en bruker jeg litt, og en har jeg nesten ikke brukt. Både min generelle favoritt i ullgarderoben og mariusfavoritt er den siste mariusen i rekken, nemlig min lilla og okergule variant. Jeg elsker denne genseren. Alt ved den er perfekt både fasong, lengde, farger og garnvalg. Les mer om den her i bloggen eller på ravelry. Jeg har også to ribbestrikkede mariusvarianter. Den ene er i tradisjonelle farger, mens den andre med petrol som bunnfarge. Den med tradisjonelle farger er strikket i smart og har holdt seg bra. Har hatt den siden 2008. Den i pertrol har jeg brukt veldig lite. Årsaken til det er fordi ermene ble for korte. Jeg forlenget ermene, men syntes overgangen fra forlengelsen ble så synlig at jeg mistet lysten til å bruke den.



Konklusjonen er at jeg trenger flere jakker. En har jeg hatt på pinnene en stund (ufo), og en har jeg garn liggende klar til. Det er store sjanser for at garderoben blir større i løpet av de neste månedene.

Når vi er innom jakketemaet må jeg bare takke så mye for den overveldende responsen på mitt forrige blogginnlegg. Dere er supre alle som en og jeg setter veldig pris på dere som tar dere tid til å lese bloggen og til dere som legger igjen spor i form av kommentarer. Tusen, tusen takk.

lørdag 5. oktober 2013

Grønt er skjønt til nye verdensborgere

Jeg har strikket en ny jakke til en verdensborger som er ventet i november. Jeg har satt en knapp på 6. november siden det er en usannsynlig flott dag å ha bursdag på. 

Denne jakken var en fryd å strikke fra begynnelse til slutt. Snakk om kjapt prosjekt. 


Det fine med denne jakken er at den er strikket fra toppen og ned, og at man ikke trenger å ta frem synål bortsett fra når man skal feste tråder. Til og med stolpene strikkes på underveis noe som også er helt genialt etter min mening.

For dere som ønsker å prøve å strikke top-down mønster er dette en kjempe fin jakke å begynne med.  Det gikk som en lek å strikke denne, og den kan helt fint strikkes i glattstrikk. Det som var praktisk med å strikke mønster på denne var at det ble mindre omganger med vrangmasker. Det gjorde jo også at prosjektet gikk kjapt unna.


Jakken er strikket i tre-tråds merinoull fra nøstebarn. Angrer litt på at jeg ikke hamstret mer av dette garnet da de holdt på å selge ut farger for det er et veldig godt garn.


Som en fin avrunding på hele prosjektet valgte jeg å sy på prikkete knapper. Et plagg som er såpass enkelt i seg selv må tåle litt oppfriskning i form av spreke knapper. 

Jeg kom over dette mønsteret da jeg så FrkBadegakk sin flotte gule versjon. Den damen inspirerer meg stadig vekk. 

Ved forrige babyankomst i jakkemottakerfamilien strikket jeg en jakke som ble for liten før jeg i det hele tatt rakk å levere den. Nå har jeg tatt to forhåndsregler for at det ikke skal skje igjen. Jeg har strikket jakken før babyen er kommet og jeg har strikket den ekstra lang. Jeg håper derfor at denne jakken kan varme en skjønn liten kar gjennom hele vinteren vi har i vente. 

Garn: 3-tråds merinoull fra nøstebarn
Farge: Gressgrønn
Vekt: 125 gram
Pinner: 3