søndag 27. april 2014

Sauene bak gjerdet

Da jeg var på strikketreff i Oslo fikk jeg se utrolig mange fine stripejakker og sinnasaujakker live. Når  garnsalget åpnet den lørdagen ble fristelsen derfor for stor og jeg kjøpte inn garn til en stripejakke til meg selv. Kritteriene var en stripejakke i kauni med kontrast som skulle strikkes ovenfra og ned og klippes opp. Jeg ønsket også å strikke rund sal, men hadde ikke så veldig lyst på annet mønster enn stripene. Valget falt derfor på å strikke en sinnasaujakke uten sauer.


Noe av grunnen til at jeg ble så ivrig på å strikke meg en stripejakke mens jeg var på strikketreffet var at det var mange nye teknikker jeg ønsket å prøve ut etter å ha vært på workshop med pinneguri. På workshopen lærte jeg hvordan man kunne hekle en kant for å få en finere sårkant etter klippingen. Jeg lærte også hvor og hvordan jeg kunne hente opp masker for å få til finere skille mellom bol og stolper. Begge metodene fungerte kjempe bra og jeg skal helt klart benytte teknikkene flere ganger.


Jeg må si det var utrolig deilig å slippe å ta frem symaskinen når jeg skulle klippe opp jakken. Tidligere har jeg vært skeptisk til å klippe i strikketøy, men nå synes jeg faktisk det er morsomt å klippe. Jeg klødde i fingrene etter å få klippet opp for å se om det fungerte slik det skulle. For at det skulle bli mindre strekk i trådene etter at de var klippet opp strikket jeg stolpene før jeg klippet.
På pinneguris workshop lærte jeg også at en ikke kunne ha for tykk heklenål når man skulle hekle opp klippekanten for da ville heklekanten bli for slamsete. Jeg lærte også at sårkanten ble finere om en ikke hadde noen helmaske mellom heklekantene.

På grunn av at jeg fikk for lite Kauni til å fortsette med stripemønsteret på ermene valgte jeg å la meg inspirere av Spøt-Oline sin Ravello. Jeg valgte også å bruke lilla som kontrastfarge på stolpene og ribbekantene. Dette fordi jeg synes hvitt blir litt blekt direkte opp mot ansiktet, en er da gladere i farger enn som så.

Jeg var veldig spent på størrelsen på jakken siden jeg har en viss jakkefadese friskt i minne enda. For å si det sånn er jeg mye mer fornøyd med denne jakken størrelsesmessig. Størrelsen ble nesten helt perfekt. Jeg kommer nok til å gjøre noen få justeringer på neste jakke, for enda en stripejakke det blir det. Inntil da kommer jeg nok til å bruke denne mye.


Mønster: Sinnasaujakka
Garn: Kauni og Finull
Farger: Kauni Ex (gikk med et nøste), Finull lilla  (1 nøste) og hvit (ca 4 nøster).
Pinner: 2,5 og 3

Ravelry  

søndag 20. april 2014

Ananke

Nå er det en stund siden det har vært livstegn fra meg på bloggen, men det er i hvert fall ikke fordi at det er liten strikkeproduskjon. Det strikkes som bare det, men det har manglet på ferdige prosjekter i det siste. Nå har jeg imidlertid flere ting jeg vil vise frem og kommer sterkere tilbake. 

Påsken begynner å nærme seg slutten og jeg håper alle har hatt en kjempe fin påske. Et av årets påskeprosjekt har vært sjalet Ananke til meg selv. Hvem skulle tro at jeg noen gang skulle strikke meg et sjal i påskefarge nummer 1? Jeg hadde i hvert fall ikke trodd det for noen år siden. Så feil kan man ta og her sitter jeg strålende fornøyd med et nytt gult sjal.  


Dette var et kjapt prosjekt å strikke. Som regel synes jeg at sjal ofte tar litt for lang tid. Sikkert fordi jeg helst kunne tenkt meg at sjalet ble ferdig før jeg begynte. Om garnet er mykt er jo hjemmestrikkede sjal noe av det beste som finnes.


Ananke er et enkelt sjalmønster å strikke. Jeg likte spesielt godt at det var så enkelt å justere størrelsen på sjalet. Det betydde at jeg kunne strikke til jeg var tom for garn og det er alltid kjekt å slippe å kjøpe ekstra med garn for å få ferdig et prosjekt. Spesielt kjekt er det når man har et nøste man vil bruke opp.

Jeg har strikket sjalet i Fyberspates Scrumptious 4ply som jeg kjøpte hos Malsen og mor. Dette er et utrolig mykt garn og egner seg godt til sjal etter min mening. Om en strikker på litt store pinner feks 4 blir sjalet såpass løst at det siger til en fin størrelse etter blokking. Før blokking så sjalet litt lite ut, men etter blokking ble det perfekt i størrelsen synes jeg.

Forrige gang jeg strikket et sjal i dette garnet synes jeg at hullmønsteret kom litt bort. Garnet passet imidlertid ypperlig i litt grovere mønster som ribbestrikk synes jeg.


Mønster: Ananke
Garn: Fyberspates Scrumptious 4ply
Pinner: 4
Vekt: 100 gram
Farge: Gull

Ravelry