torsdag 25. desember 2014

Marius med rundfelling til gutt

Jammen meg så greide jeg å skvise inn litt mariusstrikk i år også. Det slo meg i høst at jeg ikke hadde strikket noe i mariusmønsteret i år og det var jo ganske uvant til å være meg. Nesten samtidig som den tanken slo meg så ble jeg spurt om å være fadder til en liten skjønn gutt. Julegaven sa seg derfor selv og jeg satte i gang med å strikke mariusgenser til den lille prinsen.


Jeg har sett flere diskusjonstråder på ulike steder på internett om menn kan ha gensere med rund sal, og spesielt marius med rund sal. Det er vel ganske tydelig hvilket synspunkt jeg har i den debatten. Jeg synes fargen er mer avgjørende enn at den er strikket med rundfelling. Genseren jeg strikket er ganske unisex vil jeg påstå, og det er jo bare en bonus.



Jeg var litt usikker på om bunnfargen og hovedmønsterfargen ville ha for lite kontrast, men i dagslys gikk det bra. Genseren er strikket i alpakka og er derfor myk og deilig. Jeg strikket bolen og ermene litt lengre enn i oppskriften. Det er jo kjekt å ha noe å vokse i.


Dette var et veldig kjapt prosjekt å strikke og det er alltid kjekt. Mulig det blir flere små mariuser i det neste året også. De er jo veldig kjekke gaver disse mariusene.

Oppskrift: Marius med rundfelling for barn av Unn Søiland Dale
Garn: Sandnes garn Alpakka
Størrelse: 1år
Pinner: 3 og 3,5

Ravelry