tirsdag 30. juni 2015

Tøffing-bukse

Her får symaskinen fortsatt kjørt seg, og jeg lærer stadig noe nytt. I går var jeg på stoff og stil og fikk kjøpt inn mye fint stoff som jeg gleder meg til å sy plagg av. Det første plagget sydde jeg i dag. En av tingene jeg har hatt veldig lyst til å lære meg å sy er baby/barnebukser. Synes mange av de er så søte også er det kjekke gaver. Så i dag kastet jeg meg rundt og sydde min første bukse. 


Jeg synes dette ble en riktig så fin prøvelapp skal jeg være helt ærlig. Jeg kommer nok helt klart til å sy flere slike bukser.

Oppsriften heter tøffing-bukse og er hentet fra boka "Heilt spesiell og jubel" av Kristin Thorsnes og Ane Sund. Veldig mange fine oppskrifter i den boka, også er det veldig greit med litt syskole først i boka for slike som meg som ikke er så drevne. Gjorde litt min egen vri på påsying av kantebånd, men det fungerte da ganske greit det.

Stoffet er kjøpt på stoff og stil.

Nå sitter jeg og funderer på hva det neste prosjektet blir. Tror faktisk det blir et prosjekt der jeg skal bruke pinner og ull jeg gitt. Uansett hva det blir så blir ikke symaskinen ryddet bort riktig enda, for dette har jeg fått skikkelig smaken på altså.

lørdag 27. juni 2015

Det har jeg aldri prøvd, så det kan jeg sikkert

Jeg trodde at så fort alle eksamene var levert kom strikkelysten til å kaste seg over meg. Det visste seg å være feil. Jeg har derfor strikket minimalt etter at genseren i forrige innlegg var ferdig. Det er mye jeg vil strikke, men motivasjonen er ikke helt på topp enda. Siden strikkelysten er lav så har jeg grepet muligheten til å bli bedre kjent med min nye symaskin. Jeg fikk symaskin i gave på forrige bursdag, men den har nesten ikke vært frem enda. 

De siste to dagene har jeg imidlertid sittet litt fremom maskinen og lært meg mye nytt. Jeg kan regnes som helt nybegynner så her må alt læres. 

I går lærte jeg meg å sy i glidelås. Etter en prøvepung kastet jeg meg over en litt større pose som en kan se resultatet av nedenfor. 


Til at dette er mitt andre forsøk på å sy i glidelås må jeg si meg veldig fornøyd. Jeg er jo ikke dreven med symaskinen, men dette posen synes jeg ble veldig bra ut i fra forutsetningene.

Jeg fant en fremgangsmåte på internett på hvordan jeg kunne sy en pung. Etter å ha prøvd å feilet litt fant jeg ut at  det var enklest å droppe den fremgangsmåten og heller finne ut av tingene selv. Det fungerte bra synes jeg, og læringskurven var veldig bratt.



Som dere ser så er ikke sidesømmene helt feilfri, men uansett synes jeg posen er brukbar. Jeg valgte å bruke en overlocksøm (på vanlig symaskin) også klipte jeg bort stoffet som ble til overs. Kunne nok gjort meg litt mer flid med klippingen, men jeg ble så ivrig og glad over at posen ble så bra som den ble at det får så være.

Jeg planlegger allerede i kveld å sy en ny pose, og da er jeg enda noen erfaringer rikere. Jeg har de siste dagene erfart at skal jeg lære meg å sy må jeg bare hoppe i det og prøve og feile litt. Ingen ting blir perfekt den første gangen, men en blir mange erfaringer rikere om en faktisk prøver.

Tidligere har jeg vært så utålmodig når jeg skulle sy og har ikke orket å gjort godt forarbeid. Forarbeid har jeg imidlertid funnet ut at er avgjørende for et godt syresultat så nå koser jeg meg faktisk med tegningen, målingen, klippingen og strykingen på forhånd. Håper jeg kan vise dere en enda penere pose neste gang.

onsdag 17. juni 2015

Slalåm/Senje genser

Da er eksamene over og jeg kan endelig ta frem strikkepinnene igjen. Bortsett fra UFOer tror jeg aldri jeg har brukt så lang tid på et plagg til meg selv noen gang, men den ble ferdig til slutt. Jeg er veldig fornøyd med denne genseren og den ble akkurat slik jeg hadde håpet på. Det er ekstra deilig å være så fornøyd siden jeg har hatt så lite strikketid i det siste.


Oppskriften er hentet fra Kofteboken og er mitt andre strikkeprosjekt fra den flotte boken (og garantert ikke det siste). Jeg valgte å strikke i orginalgarnet som var Sandnes alpakka. Er veldig begeistret for det garnet og har ønsket meg en genser i det Sandnes alpakka helt siden min forrige alpakkagenser ble ferdig. Jeg synes også at mønsteret blir så jevnt og pent i Sandnes alpakka.


Fargevalget er ikke av de sprekeste, men det ser ut til at 2015 er året for litt tidløse og nøytrale fargevalg hos meg. Jeg får være litt sprekere til neste prosjekt tenker jeg. Strikkelisten er lengre enn lang og jeg gleder meg til å ta fatt på mange fine strikkeprosjekter fremover.


Oppskrift: Slalåm/senje genser av Lene Holme Samsøe og Liv Sandvik Jakobsen i Kofteboka 

Pinner: 3,5 og 3

Garn: Sandnes alpakka

Størrelse: Small/medium

Garnmengde: 9 nøster av bunnfarge og 1 nøste av mønsterfarge.

Ravelry 


I´m baaaack