mandag 31. desember 2012

Årskavalkade for hobbyåret 2012

Nå tikker klokken på sine siste timer i året 2012. Det ordet som beskriver strikkeåret mitt best er nok inspirerende. Jeg velger derfor å avslutte dette året som flere andre hobbybloggere med en årskavalkade der jeg ser tilbake på strikkeåret som nå straks er forbi. Så her er det altså

Hobbyåret 2012


Årets farge

Det å velge ut hvilken farge som jeg har strikket mest av i løpet av året var vanskeligere enn jeg hadde trodd, men det kan se ut til at favorittfargen lilla går av med seieren. Kanskje ikke så overraskende, men jeg er forbauset over hvor knepent lilla gikk av med seieren.


Årets overraskelsesfarge er enklere å tildele prisen til fordi det er helt klart okergul. Jeg har lenge hatt et anstrengt forhold til denne fargen, men i løpet av dette året har jeg virkelig fått positive assosiasjoner og øynene opp for denne fargen

 

Årets egoplagg

Årets strikkefavoritt til meg selv er helt klart Jackie strikket i årets favorittgarn Nepal fra drops. Denne genseren er kjempe mye brukt, og jeg rett og slett digger den. Synes passformen ble veldig fin. Den er også kjempe god og varm noe som er en nødvendighet til en frossenpinn som meg.  

Årets dille

Årets diller har vært flere. Ikke alle dillene er vist frem på bloggen enda så jeg seieren går derfor overlegent til votter. Her representert med Kosmea. I løpet av det siste året har jeg strikket 21 par votter. Er veldig fornøyd med den statistikken altså.

Årets favorittmønster

Årets favorittmønster har vært Mariusmønsteret. Jeg blir aldri lei av det mønsteret, og det hjalp veldig på strikkemotivasjonen at det også kom ut en Marius-strikkebok dette året. Anbefaler virkelig denne boken altså. Jeg har strikket flere Marius produkter enn de jeg har rukket å vise frem enda så dere får bare vente på fortsettelsen når det kommer til Mariuskapitlet. Alt i alt viser det seg at jeg har strikket 10 mariusplagg dette året.

Årets strikkeskuffelse

Årets skuffelse på strikkefronten må nok gå til winter berrier. Dette sjalet har virkelig ikke nådd opp til forventningene, og har derfor vært veldig lite brukt. Passformen er det store problemet med dette sjalet, også synes jeg at mønsteret kommer veldig dårlig frem når man bruker det.



Årets positive overraskelse

Årets positive overraskelse må være cozy cowl. Denne halsen så litt merkelig ut når den var ferdig, og virket veldig trang. Jeg tenkte at dette var et plagg som kom til å bli liggende bakerst i skapet sammen med winter berries noe som hadde vært synd siden jeg sårt trenger halsplagg. Nå når jeg har fått testet den ut er den genial til sitt bruk. Den holder meg veldig varm, og det er deilig at den sitter så godt på. Garnet som er Royal alpakka fra dalegarn var et nytt bekjentskap til denne halsen, og det viste seg å bli et godt bekjentskap. Så når vinden river i veggene og jeg skal ut og gå tur er dette et perfekt, tynt og enkelt plagg som gjør gåturen til en mer behagelig opplevelse.



Årets barneplagg

Årets favorittbarneplagg er Little Clementine, eller Little Ivanhoe som oppskriften opprinnelig heter. Jeg synes det var gøy å strikke et barneplagg i en litt utradisjonell farge. Jeg er også veldig fornøyd med at knappestolpene (av alle ting), og knappevalget. Jeg liker også veldig godt at mønsteret er så enkelt og at resultatet ble så fint til tross for dets enkelhet.

 

Årets sokkepar

Sokkestrikk er ikke min sterkeste side, og det blir ikke mange par i løpet av et år. Siden det derfor hører med til sjeldenhetene benytter jeg denne anledningen til å skryte enda en gang av et sokkepar jeg strikket dette året. Årets sokkepar går derfor til disse Mariussokkene, både på grunn av at jeg elsker mønsteret, og fordi jeg rett og slett digger fargesammensetningen.  

 

Årets bloggforbedring

Årets forbedring på bloggen må ha vært billedtakingen av de ferdige strikkeproduktene mine. Føler læringskurven har vært bratt på den fronten og at jeg har kommet meg når det kommer til å tenke over hvordan jeg ønsker å vise frem strikkeriene mine. Et av bildene jeg er fornøyd med er dette luebildet. Jeg synes mønsteret på luen kommer fint fram selv om jeg manglet modell til fotograferingen.

 

Årets bragd

Sist, men helt klart ikke minst må jeg også kåre årets største bragd. Dette er nok den enkleste kåringen av dem alle for jeg kan nå med stor glede avsløre at jeg ikke kjøpte et eneste garnnøste til meg selv i 2012.

Null garnkjøp i 2012

Det er jeg fornøyd med kan man trygt si. De få gangene jeg har fått garn i gave har jeg valgt å gi bort tilsvarende med garn som i gaven. Det vil si at garnlageret mitt har kun slanket seg i 2012 og ikke økt med et eneste gram. Jeg er utrolig stolt av meg selv over at jeg faktisk greide dette målet. Jeg trudde at dette målet ville ødelegge all strikkelyst, men strikkelysten har heller økt enn å bli mindre. Jeg har med i løpet av 2012 strikket over 6 kg garn. Lageret har slanket med over 8 kg garn. Jeg har strikket til sammen 55 plagg dette året i 21 forskjellige garntyper.

Noe av det jeg har lært dette året er at det er viktig å se potensialet i det man allerde har. Det er jo en lærdom man kan ta med seg på også andre deler i livet ikke bare når det kommer til strikking. Jeg har også lært at jeg er staere enn jeg trodde, og om man setter seg mål kan man greie det utroligste.  

Tusen takk til alle mine lesere for et kjempe flott hobbyår i 2012. Jeg ønsker dere alle et godt nytt år og håper at 2013 blir et like flott og inspirerende hobbyår som året som straks er forbi. Jeg håper alle mine fantastiske lesere vil fortsette å lese bloggen også i det nye året, og jeg tar også nye lesere i mot med åpne armer.

 

Godt nytt år alle sammen  

onsdag 26. desember 2012

Hver dag i julen er en f(v)est

Nå er vi kommet godt inn i julefeiringen og det er endelig trygt å begynne bloggekalaset med årets julegaver. Før jeg gyver løs med visningen av den første julegaven vil jeg benytte anledningen til å ønske alle mine lesere en riktig god jul og takke for det flotte året som nå går mot slutten. Det er en fryd å blogge for dere, og jeg håper dere vil følge meg også i det neste året som kommer. Nå skal ikke dette bli et nyttårsinnlegg for det kommer senere med oppdatering om hvordan det har gått med garnstoppen min 2012.
 
Nå over til den første julegaven jeg skal vise dere. Mottakeren til denne julegaven var min største bestiller av strikkegaver og gode venninne Nina. Det som er så kjekt med bestillingene til Nina er at jeg har mye jeg skulle sagt i forhold til mønster og slikt.
 
Julegaveønsket i år var en vest. I år har hun derfor hatt enda mindre alternativer enn de andre årene da hun måtte ta til takke med farger og garn jeg hadde liggende i lageret. Dette resulterte i denne konstruksjonen.  
 
Vesten er inspirert fra oppskriften ribbestrikket setesdalsgenser. Jeg har gjort noen modifikasjoner i forhold til oppskriften.  Jeg la opp 200 masker og strikket den noen cm lengre enn oppskriften. Etter ribben felte jeg slik at jeg fikk 98 masker på både forstykket og bakstykket. Jeg valgte også å hoppe over noen omganger i mønsteret fordi mottakeren ønsket et godt strykke med grått over mønsterdelen. Stroppene på vesten er 30 masker bred.
 
Mottakeren ønsket også en litt videre hals enn i oppskriften. Halsen er derfor improvisert. Først på halsen strikket jeg to omganger grått (rett). Jeg skiftet deretter farge til lilla og strikket en omg rett og en omg vrang. Deretter strikket jeg en brettekant på fem omganger. Brettekanten sydde jeg inn for hånd. Til ermekant strikket jeg opp masker rundt åpningene og strikket en omgang grå. Skiftet så til lilla og strikket en omgang rett, en omgang vrang og avsluttet med en omgang rett.
 
Pinner: 3,5
Garn: Smart (grå) og Falk (lilla)
Vekt: 385 gram