lørdag 23. april 2011

Nye bekjentskap gir varme hender til neste vinter

Jeg føler meg vel kanskje litt i overkant pessimistisk nå når jeg har begynt å tenke på neste vintersessong allerede. Eller kanskje jeg bare er realistisk? Uansett så har jeg funnet ut at det er greit å gjøre unna ting når man har ånden over seg. Så innimellom all masterskrivingen har jeg faktisk fått gjort unna to småprosjekter i påsken. Det vil med andre ord si at jeg er litt bedre utrustet til neste vinter.

En ting jeg oppdaget i vinteren som nettopp er forbi, var at jeg hadde alt for få votter. Da må man ta pinnene fatt. Jeg la først opp til disse vottene (ravelry), som er hentet fra boka Mostly mittens: Ethnic knitting designs from Russia boken jeg fikk av Vilma for en tid tilbake. Vottene jeg egentlig skulle strikke er noe av det nydeligste jeg har sett tror jeg, og ikke minst på grunn av fargene. Jeg valgte å kopiere fargene som de hadde benyttet i boka, to lillatoner og okergul. Jeg la opp og strikket i vei. I redsel for at de skulle bli for store gikk jeg også ned i pinnestørrelse. Desverre så hjalp det lite, og de ble alt for store for meg. Jeg valgte derfor å rekke opp, og begynne på et nytt par. Siden jeg likte fargesammensettingen så godt på de andre vottene mikset jeg mønstrene litt sammen.
Her er resultatet. Jeg synes de ble griselekre. Jeg må også krype til korset og innrømme at det ble veldig stilig med gult. Må kanskje begrave min gamle strid med fargen gul snart.


Oppskriften er hentet fra Pt design nr. 82 (ravelry). Prosjektet på ravelry .


Vottene er strikket på pinne 3,5 i finull fra rauma. Jeg har aldri strikket med dette garnet før så det var et av mine to nye bekjentskaper på garnfronten denne påsken. Jeg har hørt rykter om at votter i finull blir nydelige etter at de er brukt en stund, for da toves de lett.


Vottene ble forøvrig perfekt i størrelse, så jeg er kjempe fornøyd.


Vekt på vottene: 60 gram.


Jeg har også strikket meg nye pulsvanter denne påsken. Rettere sagt Susie's reading mitts. Oppskriften på disse er å finne gratis på ravelry (følg linken i forrige setning).


Pinne: 3,5


Farge: Lilla

Fargen er mest korret på det nederste bildet. Disse ble utrolig deilige altså. De er strikket i nepal fra garnstudio, som er mitt andre nye bekjentskap. Fantastisk mykt garn. Veldig deilig å strikke med. Har hørt at man må være forsiktig med å vaske det da, det kan vist krympe. Det gikk akkurat med to nøster nepal til dette prosjektet.Tror jeg skal si meg fornøyd med påskens strikkerier jeg. To nye og deilige plagg til neste vinter. Om det var tvil, disse skal jeg beholde helt selv.Nyt de siste dagene av påsken da. Jeg skal ile inn på hobbyboden og avsløre påskekrimmen som jeg har laget til damene der inne nå.

14 kommentarer:

Elins Strikkeri sa...

Ja det må eg sei var skjønne votter!! Godt å ha litt varme ting liggjande klar til vinteren igjen!! Ha ein fortsatt god påske:))

Brit Strikkenerd sa...

Nydelig votter og jeg likte også de glade påskesokkene i forge innlegg:) Heldigvis kan vi strikke om det er vinter eller sommer, vi trenger alltid både sokker og votter til kjølige dager:) Fortsatt god påske til deg:)

skb sa...

Staselege vottar!
Eg har fleire par vottar i Finull, og dei blir finare og finare etter meir dei blir brukt. I tillegg er det så utruleg mange farger å velge mellom, og det er jo bonus:)

Marieki sa...

ååh! Jeg er helt enig med deg, de vottene ble griselekre!!:D Utrolig stilig fargekombinasjon!:D
Både vottene og pulsvantene blir nok gode å ha til vinter'n kommer igjen ja!:)

Line Kristine sa...

Pessimist, nei? Synes det høres mye bedre ut med realist, jeg! ;) Votter er kjekt å ha. Og særlig votter som er så fine. Du kan virkelig være stolt av disse, Hanne! Og fargekombinasjonen ble veldig bra. Ikke alle sammenhenger gult er fint, men her ble det skikkelig bra.

mimouna sa...

Lurt å strikke votter nå, for da er de klare når kulden kommer igjen. Disse var helt nydelige, og fargesammensetningen var flott! Fine pulsvarmere også. :o)

Vibekes lille ullne sa...

De vottene er superfine! Nydelige farger og tenk så deilig det blir til vinteren igjen når du kan ta disse i bruk! :)

medina sa...

Nydelige votter! Kvikke og fine i fargene.

Fru Keilegavlen sa...

Flotte vottar og nydelege pulsvarmarar!

Margrethe sa...

Lenge siden jeg har vært på bloggbesøksrunder nå - og desto koseligere å komme innom deg. Jeg er helt imponert over alt du rekker strikke mens du skriver master, jeg har knapt tatt i pinnene i år. Flotte sokker og votter, men best likte jeg den blå tunikaen din - den var nydelig!

strikkedilla sa...

Så flotte votter og pulsvarmere. Alltid kjekt å ha noe liggende når høsten kommer

Vilma sa...

Gult & Lilla = COOL :-))

jeg har torvet et par votter i rauma , de blev meget fine og tætte :-)

Klem fra påskeharen

Tino sa...

Det var skjønne votter i stilig fargekombinasjon. Lekre pulsvanter også.
Ønsker deg en fin ny uke!
Klem T

Pysselfarmor sa...

Nu har jag besökt dig en bra stund och klickat mig igenom allt du stickat. Så fantastiskt fina saker du stickat!