torsdag 3. januar 2013

Myke pakker med Haruni i

Under to juletre lå det to forenklede harunier fra meg i fjor. Er helt merkelig å skrive i fjor, men julen er forbi og vi har gått inn i et nytt år. Sjal synes jeg ofte kan bli litt langtekkelig å strikke, men du verden det er jammen meg verdt det når man først har strikket dem. I løpet av det siste året har jeg strikket tre forenklede harunier. Første gang rotet jeg litt med mønsterborden, men de to siste gangene gikk borden som en lek. Etter erfaring fra første sjal var jeg flinkere til å plassere maskemarkører mellom mønsterrapportene på de siste sjalene. Om man da strikker feil er det enklere å finne tilbake til hvor feilen ligger siden man kan regne ut hvor mange masker hver rapport skal inneholde.
 
Jeg liker så godt enkelheten i dette sjalet. I orginaloppskriften er det mønster også på den delen jeg har valgt å strikke i glattstrikk, men det synes jeg blir litt for mye av det gode. For meg er det nok med den fine borden. Jeg økte til 249 masker før jeg begynte med borden.
 
Jeg økte fire masker annenhver omgang (på rett omgangen) på denne måten: Strikket tre masker rett, økte en maske som jeg strikket vridd rett. Så strikket jeg til midtmasken og økte med et kast foran og etter denne masken. Siste økning gjorde jeg når det stod igjen tre masker, økte da på samme måte som første økning.
 

Når det er noe jeg liker har jeg lett for å henge meg litt opp i mønsteret og strikke flere av det. Det er vel noe mine faste lesere har erfart allerede. Jeg er blitt veldig glad i bladmønsteret på dette sjalet. Når man strikker noe flere ganger går det kjappere for hver gang siden man får mønsteret inn i fingrene. Et mål for det nye året må imidlertid være å finne flere flotte sjaloppskrifter. Det er jo så mange fine sjal der ute, også er det jo sjal kjempe deilige i bruk.
Sist gang jeg strikket dette sjalet valgte jeg å felle av med hekling. På disse to sjalene har jeg imidlertid valgt å felle av vanlig.

Oppskrift: Haruni
Garn: Wollmeise 100% merino
Farger: Kornblume (blå) og Petit poison nr. 5 light (rosa/lilla)
Pinner: 3,5
Vekt: 129 gram og 120 gram

Ravelry: Rosa sjal og blått sjal

14 kommentarer:

Stine sa...

Nydelige <3

Elins Strikkeri sa...

Det var to nydelige sjal du har strikka!! Eg har allerede lasta ned mønsteret for eg synest dei var så fine, synest det er finast med berre den mønsterborden du har laga. Godt nyttår:))

lena sa...

nyyydelige harunier! Godt nytt år!

Kort og Søm sa...

Veldig fine sjal du har strikket :O)

Bjørg sa...

Helt nydelige sjal, og så fine bilder!

Magiske pinnar sa...

Så flotte sjal! Dei to som fekk dei er heldige! Eg har lenge sett på Harunimønsteret, men tykkjer det ser litt avansert ut, eg. Du er flink med pinnane!

Frk.Badegakk sa...

Nydelige sjal! Jeg har også en forkjærlighet for forenkla haruni!

Jane sa...

Nydelige sjal!! Og flotte farger! WM-fargene blir sjelden feil :) Enig med deg, enkelheten i dette er kjempefint, og det egner seg både til hverdags og fest. Lykke til med sjaljakten i 2013, det er ett hav å ta av der ute, og mye fint :)

Judith sa...

Veldig fine sjal. Haruni er virkelig flott, selv har jeg bare laget et.

Må si du imponerer som ikke kjøpte garn på et helt år, det hadde eg aldri klart, klarte meg helt til femte dagen i dette året;-)

Godt nytt strikkeår!

tantemaraj sa...

Flotte farger i sjalene!! Og artig oppsummering av forrige strikkeår:)

strikkedilla sa...

Nydelige sjal du har strikket.

Anonym sa...

Skjønner godt at du har strikket 3 av dette i året som gikk! Den forenkla versjonen av haruni er bare helt vanvittig rålekker! Har strikka 2 selv, men nå klarer jeg ikke flere - er jo alt for mange fine mønstre og alt for få timer i året!

Lisa sa...

Veldig heldig den som fant et sånt sjal under juletreet, ja.. ;) Har vært mye i bruk allerede! :D

Rigmor sa...

Nydelige sjal og håndareider du lager :)