fredag 17. januar 2014

Boyflettegenser

Denne genseren strikket jeg til bestevenninnen Lisa til jul. Må innrømme at ønskelisten ikke var helt innenfor min komfortsone, men det ble en genser til slutt. Jeg vil vel kanskje betrakte plagget mer som en tunika, men jeg skal ikke ta på meg strikkepolitioppgaven.


Jeg er veldig fan av å ta bilder av strikketøyene ute. Når jeg strikker gaver er det ikke alltid tiden strekker helt til før gaven må sendes til mottakeren. Det kan medføre at man får veldig få dager å ta fine bilder på. Jeg har erfart at værgudene ikke tar så mye hensyn til at jeg vil ta bilder av strikketøy og det var tilfellet da denne genseren skulle foreviges. Forsøkte å gjemme meg bak et tre i le for vinden, men det ble få gode bilder. Litt inntrykk får dere vel av genseren uansett om fotograf-forholdene var litt vindige.


Genseren bærer litt preg at jeg har brukt annet garn enn oppgitt i oppskriften og at jeg dermed har mikset og trikset litt. Genseren er skikkelig oversized, men ut i fra ønskelisten til mottakeren å bedømme var det helt i orden. Hadde jeg skulle strikket den igjen hadde jeg nok gått ned litt på maskeantallet.


Halsfellingen ble en liten utfordring på genseren siden maskeantallet var litt stort. Jeg måtte rekke opp flere ganger for å få til en fin avfelling. Siden jeg måtte felle ganske mange masker på få omganger dannet fellingene et slags draperingsmønster. Jeg valgte å beholde fellingen slik siden jeg synes det ble en litt fin feminin detalj.

Jeg var litt spent på lengden på genseren på grunn av at jeg er en del kortere enn meg. I følge mottakeren var størrelsen passelig, og da håper jeg hun snakker sant. Genseren har visst vært på luftetur og det tar jeg som et godt tegn.


Oppskrift: Boyflettegenser fra Pickles 
Pinner: 7
Garn: Nepal fra drops
Farge: beige 0300
Vekt: 750 gram


Ravelry

15 kommentarer:

Stine sa...

Heldige venninnen din! For en gave :)

Elins Strikkeri sa...

Veldig fin genser!! Jammen er du ei snill venninne :))

Ellen Kristin sa...

Nydelig genser! Ser ut til å være en skikkelig kosegenser ;)

Lene sa...

Kjempe fin genser:-) heldig venninne og snill strikker:-)
Ønsker en fin strikkehelg:-)
Lene

Martine sa...

Å, så fin Boyflettgenser! Jeg har så lyst å strikke den i Hexa, men er enda ikke kommet så langt. Jeg synes det ble ganske søtt med litt sånn "rysjekant" i nakken, så bare vær fornøyd med fellinga :) Og all ære til deg som strikker så store og nydelige julegaver! Du har en heldig venninne ;) God helg til deg!

Anne sa...

Hvilken heldig venninne som får såå fin genser! Liker godt naturfarger og fletter sammen:) Ser ut som en god del arbeid med genseren, du er flink! Syns den ble veldig fin med fellinga i halsen og bildene ble bra med vind også ;)

Ha en fortsatt fin helg!

Anonym sa...

ååh, den ble jo helt hærlig! Elsker det du har gjort med fellingene i halsen, syntes det ble rett og slett drilekkert! Heldig venninnen din!

Janes hobbykrok sa...

Det var en flott gave. Mye jobb med så mange fletter, men med så fint resultat kan du være fornøyd.

Siddis back home sa...

Nydelig genser! Ha en flott kveld og Happy Knitting!

Ingvild sa...

For ein flott genser! Du er jammen meg snill som strikker noko slikt i gåve :)

Birgitte sa...

Flott julegave!

tantemaraj sa...

Den ser skikkelig deilig ut!!! For et gaveprosjekt! Heldige vennine:)

LisaM sa...

Knallfin genser! Ser akkurat passe stor og deilig ut:)
Så heldig venninne du har som fikk så fin gave:)

Kirsti sa...

Imponerende gavestrikk! Så heldig venninne! Genseren ble kjempefin, deilig med oversized:)

Lisa sa...

Så dette innlegget først nå, og som den heldige mottaker kan jeg garantere at genseren ble kjempekul!! Den var på hver dag hjemme før jeg reiste til sydligere strøk og rakk å bli med både på middagsbesøk og handletur. ;) "Hun er jo helt gal!" Sa de rundt juletreet da jeg åpnet gaven min på julaften. Og det hadde de jo helt rett i. ;-)
Ingen tvil om at gaven falt VELDIG i smak i allefall OG at jeg har en veldig, veldig snill Hannemor! :D