fredag 2. januar 2015

Vottemani

Jeg begynner strikkeåret 2015 slik jeg avsluttet det forrige; med vottestrikk. Den siste tiden har jeg kost meg noe ekstremt med å strikke votter. Så mye har jeg kost meg med vottestrikkingen at jeg og Elisabeth har startet en vottesamstrikk/vottealong på nettforumet uformelt. Så votter kommer nok til å prege denne bloggen dette året og da spesielt de første månedene av året.

Som jeg nevnte i et av de siste innleggene på bloggen har jeg fått en ny favoritt blant votteoppskriftene. Jeg lovte å vise dere flere fargekombinasjoner av disse vottene. Så før jeg viser dere andre vottepar og før jeg glemmer lovnaden jeg ga dere, så velger jeg å begynne bloggåret med å vise frem flere par som jeg har strikket av disse vottene.


Rødfargen på disse vottene synes jeg er helt nydelig og jeg tror ikke jeg greier å motstå fristelsen til å strikke et makent par til meg selv også. Jeg har strikket to par i denne fargekombinasjonen og jeg er overbevisst om at det blir flere. 

De første parene jeg strikket av disse vottene brukte jeg pinne 2,5 på mansjettene. De ble da muligens litt stramme så på de vottene jeg ga bort i julegave valgte jeg å strikke mansjettene på pinne 3 som resten av votten.  


Den kunstneriske siden av meg klarte ikke å motsto å ha med bildet ovenfor med vottene liggende på ei gammel trillebår. For meg har fotograferingen av prosjektene blitt en hyggelig del av ferdigstillingen av strikkeprosjekt. Det er morsomt å se mulighetene og finne flotte fotograferingsomgivelser i nærmiljøet synes jeg.


De lilla vottene er strikket i størrelsen 11-14 så mønsteret er litt endret i forhold til de andre parene jeg har strikket da de er strikket i damestørrelse.


Jeg innrømmer lett at når jeg tidligere har hamstret garn til tenkte prosjekter så har de som regel ligget litt i lageret før jeg har rukket å bruke opp alt. Denne gangen har det ikke vært tilfelle for nå har jeg snart brukt opp alt 3-trådsgarnet fra rauma som jeg kjøpte inn til votter. Garnet var en god investering med andre ord og det spørs om jeg må supplere med litt mer garn neste gang jeg er innom husfliden.

For dere som lurer er det mange andre fine mønster i heftet disse er hentet fra. Jeg har allerede strikket et annet par også som jeg skal vise dere en annen dag. Det jeg liker så godt med dette heftet er at mønstrene er godt skrevet/tegnet slik at det er minimalt med lange fargeskift. Jeg er også helt forelsket i 3-tråds fra rauma som seiler opp som et favorittgarn til votter sammen med finull.

Vottemanien - to be continued - stay tuned.

Oppskrift: Design 5 fra Rauma LVS-1, strømper og sokker, votter og vanter, luer, pannebånd og skjerf.
Garn: 3-tråds fra Rauma
Pinner: 3

Ravelry

17 kommentarer:

Huldr sa...

Ny-ydelige votter! Vottemani er helt supert :D Jeg liker også godt å fotografere ferdige ting, men det er ikke alltid jeg får tid. Bildene dine ble kjempefine!

Elisabeth sa...

Sååååå fine! Vottemani er koselig altså. Bittavotter ble ferdige i dag, men fotovær er det ikke. Veldig grått og øsende regn :) Jeg skal begynne på Signevotter i ettermiddag. Vi "vottes".

Unknown sa...

Nydelige votter igjen.
Ja det er morsomt å lage fine bilder av det vi viser fram, det er jo bildet som lokker i massen av blogger.
Godt nytt år til deg og dine.
Ja god helg også, blir jo ikke helt klok på alle disse helgedagene ;)

Flowermouse Design ❀ Lone sa...

Godt nyttår Hanne!!! Og kan du sende litt av den manien til meg? Dine votter er så flotte - og perfekte gaver. Det ligger mer arbeid i et vottepar enn mange tror. 3-tråds er også en av mine favoritter. Genialt godt vottegarn!!! Og så har de mange fine farger å velge mellom. Gleder meg til neste vottevisning her på bloggen!!

Unknown sa...

Gorgeous mitterns!

Siri @ Strikk og tøys sa...

Kjempefine votter!
Ja, enig. Det er gøy å få til ordentlige bilder og tilsvarende småfrustrerende når man ikke føler det er tid/lys/kreativitet til å få det til skikkelig.
God nytt år!

Timotei sa...

Nydelige votter! Jeg tror det er samme mønster som min mormor brukte da hun strikket votter. Gleder meg til å følge med videre på votteproduksjonen din :)

Monstermønster sa...

Votter er stas! Og så er det så mange kjekke man kan strikke. Lur along dere er i gang med, det er inspirerende når andre viser fine mønstre.

LisaM sa...

For noen votter!!♥ Du altså! Så flink og så inspirerende.
Gleder meg til å følge deg i 2015, kan nok hende jeg må strikke noen av disse vottene jeg også;)
Godt nyttår til deg Hanne☺

Birgitte sa...

Nydelig fine votter! Kjekt å lese at du gleder deg sånn over strikkingen:) Jeg venter spent på neste vottepar;)

Line Kristine sa...

Så kjekt å ha dilla på noe så fint! Nydelige votter! :)

Sivangj sa...

Å ha dilla på noe som både blir så flott og som er så nyttig er jo ikke dumt :)
Nydelige bilder
Ha ei flott helg
Klem fra Siv

Elins Strikkeri sa...

Supert med vottedilla når det vert så flott resultat:))

Siddis back home sa...

Fantastiske votter, så flink du er !

Beate sa...

Herlighet så mye flotte votter du strikker Hanne!!!

mimouna sa...

Mange flotte vottepar! Noen ganger finner man et mønster man ikke klarer å slippe, og da er det kjekt å kunne strikke det om igjen. Fin variasjon med størrelser og farger. Votter er gøy!

Felisi sa...

Veldig fine disse vottene! Jeg likte nok de røde best, eller kanskje de gule eller... ;)
Disse dukker muligens opp i alongen...?

Ufojakken ble også flott! Tenker det er godt å være ferdig. :)