fredag 23. januar 2015

Signe

Et av votteparene som er kommet av pinnene i januar er Signe. Disse vottene var et av mønstrene i vottealongen på uformelt denne måneden. Jeg har for øyeblikket to andre par votter på pinnene og det hadde vært moro å få ferdig de denne måneden også. Det skal være overkommelig det så jeg får prøve å legge bort annet strikketøy og prioritere vottestrikken i noen dager nå.


Det som var litt morsomt med denne oppskrifen var at det var latvisk flette i begynnelsen av votten. det har jeg aldri lagd før så dette var en flott mulighet til å lære seg noe nytt. Jeg synes det alltid er stas å lære noe nytt så dette var moro. 


Oppskriften er hentet fra en av mine favorittvottebøker; "Vantar til alle årstider". Det er flere vottepar fra den boken som jeg har planer om å strikke i løpet av året for jeg har jo bestemt meg for at 2015 er det store votteåret. Får se om jeg sier det samme om noen måneder for jeg har jo gått til anskaffelse av "Kofteboka" også. Det var mange fristelser der også gitt. 


Ønsker alle ei kjempe fin helg. Kvelden her skal nytes med vottestrikk noe jeg også skal gjøre resten av helgen innimellom jobbingen. 

Oppskrift: Signe
Garn: Finull (rauma) 
Pinner: 2,5 

søndag 11. januar 2015

#1932 Heilårsjakke

Noen prosjekter trenger litt modning før de blir gjort ferdig. Noen prosjekter trenger mer modning enn andre, og med dette må jeg vel innrømme at jeg har et fleresifret antall prosjekter som ligger til modning. Disse prosjektene har vært litt irritasjon både for meg og et av mine fadderbarn. Jeg og fadderbarnet har kanskje to forskjellige årsaker til irritasjonen, men det har vært tilstede hos begge.  Når fadderbarnet ser oppgitt på deg og sukker like oppgitt fordi hun nesten ikke finner lekekassen som er plassert i samme puff som de såkalte UFOene er det en påminnelse om at en må iverksette tiltak for å minske antallet prosjekter. Jeg skal jo ærlig innrømme at ganske mange av disse prosjektene var overmodnet og oppgitt for lengst. Det som skal til er vel at en plutselig en dag får ånden over seg og tar grep. Dette skjedde for noen dager siden i dette hjemmet. Oppryddingen resulterte i en stor bærepose med garn som kunne legges på plass i garnlageret, 5 prosjekt rett i søpla, 3 prosjekt ble rekt opp, og 6 prosjekter kom i kategorien; Må ferdigstilles!

Det er derfor med stor glede at jeg kan meddele at antallet prosjekter som skal ferdigstilles har nå gått fra 6 til 5 prosjekter.


Det første prosjektet som  vant trekningen om å bli gjort ferdig først er en jakke fra nøstebarn. Jeg kjøpte garn til denne jakken da jeg var på strikketreff i Oslo i fjor. Prosjektet er dermed ikke et årgangsprosjekt, men allikevel har det ligget uferdig i mange måneder.  Jakken skulle gis bort på september, men nå har mottakeren nok vokst ut av denne. Så denne jakken havner nok i gavekassen tenker jeg.


Jakken var i utgangspunktet veldig kjapp å strikke, det var bare ferdigstillingen som tok tid denne gangen. De siste dagene har jeg derfor strikket stolper, heklet kan til oppklipping, festet tråder og festet kantene etter oppklippingen. Jeg tror hele prosjektet strandet litt fordi jeg ikke fikk til fine heklekanter. De første forsøkene ble for slamsete, men når jeg gikk ned på størrelsen på heklekroken så gikk det bra.

Når det kommer til ferdigstilling og montering av jakker har jeg funnet mange gode tips via andre blogger. Angående klipping i strikketøy uten å bruke symaskin så anbefaler jeg dere å se på vibekes lille grønne og dette flotte og forklarende innlegget. Anbefaler også dette flotte innlegget fra monstermønster der dere finner gode tips om knappestolper.


De fargede treknappene er kjøpt på ebay, eller var det etsy? Uansett så har begge stedene utrolig mange flotte knapper til en billig penge.

Jeg kjenner det er veldig deilig å kunne vise frem ferdige ufoer. Må denne følelsen bare føre til at jeg får økt motivasjon til å ferdigstille enda flere prosjekter. Tror imidlertid det må litt vottestrikk til nå for at motivasjonen skal komme snikende igjen.

Oppskrift: #1932 Heilårsjakke fra boka "Strikk til nøstebarn"
Garn: New Zealand lammeuld
Pinner: 2,5 og 3

Ravelry

fredag 2. januar 2015

Vottemani

Jeg begynner strikkeåret 2015 slik jeg avsluttet det forrige; med vottestrikk. Den siste tiden har jeg kost meg noe ekstremt med å strikke votter. Så mye har jeg kost meg med vottestrikkingen at jeg og Elisabeth har startet en vottesamstrikk/vottealong på nettforumet uformelt. Så votter kommer nok til å prege denne bloggen dette året og da spesielt de første månedene av året.

Som jeg nevnte i et av de siste innleggene på bloggen har jeg fått en ny favoritt blant votteoppskriftene. Jeg lovte å vise dere flere fargekombinasjoner av disse vottene. Så før jeg viser dere andre vottepar og før jeg glemmer lovnaden jeg ga dere, så velger jeg å begynne bloggåret med å vise frem flere par som jeg har strikket av disse vottene.


Rødfargen på disse vottene synes jeg er helt nydelig og jeg tror ikke jeg greier å motstå fristelsen til å strikke et makent par til meg selv også. Jeg har strikket to par i denne fargekombinasjonen og jeg er overbevisst om at det blir flere. 

De første parene jeg strikket av disse vottene brukte jeg pinne 2,5 på mansjettene. De ble da muligens litt stramme så på de vottene jeg ga bort i julegave valgte jeg å strikke mansjettene på pinne 3 som resten av votten.  


Den kunstneriske siden av meg klarte ikke å motsto å ha med bildet ovenfor med vottene liggende på ei gammel trillebår. For meg har fotograferingen av prosjektene blitt en hyggelig del av ferdigstillingen av strikkeprosjekt. Det er morsomt å se mulighetene og finne flotte fotograferingsomgivelser i nærmiljøet synes jeg.


De lilla vottene er strikket i størrelsen 11-14 så mønsteret er litt endret i forhold til de andre parene jeg har strikket da de er strikket i damestørrelse.


Jeg innrømmer lett at når jeg tidligere har hamstret garn til tenkte prosjekter så har de som regel ligget litt i lageret før jeg har rukket å bruke opp alt. Denne gangen har det ikke vært tilfelle for nå har jeg snart brukt opp alt 3-trådsgarnet fra rauma som jeg kjøpte inn til votter. Garnet var en god investering med andre ord og det spørs om jeg må supplere med litt mer garn neste gang jeg er innom husfliden.

For dere som lurer er det mange andre fine mønster i heftet disse er hentet fra. Jeg har allerede strikket et annet par også som jeg skal vise dere en annen dag. Det jeg liker så godt med dette heftet er at mønstrene er godt skrevet/tegnet slik at det er minimalt med lange fargeskift. Jeg er også helt forelsket i 3-tråds fra rauma som seiler opp som et favorittgarn til votter sammen med finull.

Vottemanien - to be continued - stay tuned.

Oppskrift: Design 5 fra Rauma LVS-1, strømper og sokker, votter og vanter, luer, pannebånd og skjerf.
Garn: 3-tråds fra Rauma
Pinner: 3

Ravelry