lørdag 16. desember 2017

Puttykjole

De siste strikkeprosjektene som jeg har ferdigstilt er utrolig nok såkalte ufoer. Det begynte vel med et par votter og utviklet seg videre til ferdigstilling av Puttykjolen. Vottene får blogges en annen gang, fordi jeg må bare vise dere denne Puttykjolen. Jeg må si jeg er glad denne kjolen endte sine dager som ufo. 


Puttykjolen la jeg opp til i slutten av mai, før jeg dro på strikketreff til Narvik. Store mengder med glattstrikk egner seg godt til treffstrikk. I løpet av treffet kom jeg veldig langt på kjolen, og da jeg kom hjem var jeg kjapp til å strikke ferdig en av armene. Og lenge ble det med bare med den ene armen. Helt til jeg fikk ånden over meg nå i desember og gjorde ferdig hele kjolen. En arm i størrelse to år tar forbausende kort tid å strikke når en først setter seg ned for å gjøre det.


Så vidt jeg vet gikk vel denne kjolen under navnet Petrakjolen tidligere. Jeg har ikke gransket mønstrene, så jeg er usikker på om det er gjort noen endringer på mønsteret. Her er i hvert fall link til Petrakjolen. Jeg har fulgt oppskriften fra dette heftet, men det er også å finne i andre hefter fra Sandnesgarn.

Da jeg var ferdig med kjolen var jeg så fornøyd at jeg syntes den fortjente noen perfekte knapper. Jeg hadde sett for meg perleknapper, og både skuffelsen og forbauselsen var stor da jeg ikke fant slike i knappesamlingen. Heldigvis hadde den lokale garnbutikken slike knapper, så jeg kunne avslutte verket med stil.

Oppskrift: Puttykjole
Garn: Sandnes Garn Mini Alpakka
Farger: 1012 hvit (et nøste) og 6063 blå (4,5 nøster)
Pinner: 3
Størrelse: 2 år

Ravelry

8 kommentarer:

Søs sa...

Sikke en flot kjole. Er vild med den blå farve.
Det er altid dejligt at få bugt med et par ufoer.

Heidi-Kristin sa...

Nydelig kjole!

Grete sa...

Den ble så skjønn, Hanne! 😍 Gratulerer med ferdigstillelsen, den fortjente helt klart å slippe å være ufo lenger.

Guri sa...

Søt kjole, og så fint med blå! Alt behøver ikke å være rosa heller....

Elisabeth sa...

Den kjolen er så fin! Må nok strikke den selv etter hvert 😊

Martine / Full av Ull sa...

Så fin kjole! Jeg synes blått er en nydelig farge på barnekjoler, alt må jo ikke være rosa. Perleknappene satte prikken over i`en.

Heidi-Kristin sa...

Nydelig!!

Unknown sa...

I see your blog daily, it is crispy to study.
Your blog is very useful for me & i like so much...
Thanks for sharing the good information!
starbet casino