fredag 24. februar 2012

Vinterbær til såre halser

Det er ikke alltid det klinger like godt på norsk som på engelsk, det synes jeg navnet på mitt ny produserte sjal er et godt eksempel på. Vinterbær er vel kanskje et mer poetisk navn enn logisk. Uansett navn, jeg har nå endelig et ferdig prosjekt å vise frem. Det går litt tid mellom alle de ferdige prosjektene for tiden. Årsaken til det er hovedsakelig at det strikkes på mange forskjellige prosjekter samtidig. Jeg har med andre ord en overflod av inspirasjon inne i meg.
Lenge har jeg skulle strikket meg enda flere sjal. Det er ikke noe jeg har mye av, men det er noe jeg absolutt trenger og bruker mye. Dette sjalet har imidlertid vært en liten utfordring. Ikke når det kommer til strikkingen, men utfordring på den måten at jeg var nervøs for om det ble et brukbart produkt til syvende og sist.
Når sjalet var ferdig strikket skal jeg innrømme at jeg mistet et snev av mot og håp. Hele sjalet snurret seg og ble som en tynn pølse rundt halsen. Ikke spesielt lekkert vil jeg tørre å påstå. Ikke spesielt jevnt strikket var det heller ikke, men det kan jeg vel bare skylde meg selv for. Kanten som er det sentrale og fine ved sjalet kom heller ikke til sin rett i første omgang. Det var så ille at jeg festet ikke trådene først heller i tilfelle jeg kom til å rekke opp sjalet og strikke noe annet av garnet.
Jeg bestemte meg imidlertid for at jeg skulle ikke gi helt opp før jeg vasket og blokket det. Etter at det var vasket så jeg momentant forbedring, og håpet økte atter en gang. Sjalet har nå ligget til blokking gjennom natten, og jeg er fornøyd. Utålmodigheten angrep meg så jeg tok av nålene før sjalet var helt tørt, men etter en omgang med hårføneren. Sjalet kan så absolutt brukes. Litt tykt på midten er det, men det er da bare deilig. Cluet med sjalet er også å dandere det pent. Det er derfor litt viktig å ha speil når man skal ha på seg dette sjalet, i hvert fall om man skal få frem mønsterborden.
Garnet jeg har strikket sjalet i er Cascade 220 i en herlig gressgrønn farge. Jeg fikk garnet av min flotte bloggvenn Nina i julekalendergave. Det er mange prosjekter som har kjempet om å få bli strikket i disse nøstene, men Winter berries seiret til slutt. Dette må jeg si er et veldig godt garn. Jeg har strikket to prosjekter i garnet i løpet av februar og er kjempe fornøyd (dere får vente i spenning på avsløring av prosjekt nummer to).
Oppskrift og ravelrylink: Winter Berries
Pinner: Rundpinne str 5
Farge: Gressgrønn
Vekt: 170 gram

10 kommentarer:

Elins Strikkeri sa...

Synest du har laga deg eit flott sjal!! Venter spent på neste prosjekt!!

Jane sa...

Nydelig!!

Morsomt å se det i så mange forskjellige farger... Startet på ett en kveld jeg og, i rosa av alle ting, men dagen etter rekket jeg opp hele greia, rosa til meg er drøyt! :)
Men skjerfet er knappfint, så jeg må jo få laget meg ett.

Hyggelig med livstegn fra deg igjen :) Ha en kjempefin helg!!

Siwen sa...

Utrolig flott sjal, Hannest!!

reSIRIkulert sa...

Man treng kanskje ein liten poet i magen når det kjem til alle desse flotte namna ;o)
Eg tykkjer det vart eit nydeleg sjal, og fargen er sterkt trengande i denne ganske så fargelause årstida...
Det gode med alle påbyrja prosjekt, er at når ein nærmar seg slutten, så har ein plutseleg ein haug med ferdige ting...
Siri

Vilma sa...

Hannemor , den grønne farve klæder dig UTROLIGT godt :-))

Klem

Kozemor sa...

Sjalet er flott! Går det kanskje an å bruke det andre veien for å få kanten bedre frem? Eller er det helt umulig?

Ser på ravelry at hun har dandert det litt anderledes enn deg. Håper du blir fortrolig med sjalet, for det var veldig fint!

Ruth sa...

hei på deg herlig og se vinter Bær i grønnt også.. herlig oversettelse... ha en fin helg...

sissel sa...

Nydelig farge du har valgt på sjalet, og jeg tror jeg må ordne meg mønsteret på bellyphantjakka - for den hadde vært supert til tantegutten som kommer til i juni/juli.

Fru Keilegavlen sa...

Fint sjal i nydeleg farge. Ønskjer deg ein fin søndag.

Siddis back home sa...

Så flott det var og nydelig farge du har! Ha en fortsatt fin uke!