søndag 4. mars 2012

Enkel DUGGing

For et års tid siden oppdaget jeg at det ikke var så kjedelig å strikke sokker som jeg lenge hadde følt. En grunn til det var at jeg da begynte å strikke to sokker samtidig, på rundpinne. Det er skikkelig motiverende å lure seg selv til å tro at man slipper å strikke sokk nummer to fordi begge sokkene blir ferdig samtidig.

Selv om jeg har fått sansen for å strikke sokker er jeg stort sett ikke så avansert når det kommer til mønster. Årsaken til det er ikke manglede strikkekunnskap, men heller at praktikeren i meg slår til. Når det kommer til sokker er jeg rett og slett mer opptatt av spreke farger og funksjonalitet enn flotte mønstre. Jeg liker at føttene er gode og varme samtidig som jeg liker å ha sokker i mange forskjellig farger. Striper er derfor en stor hit hos meg.

På disse sokkene la jeg opp 52 masker. Jeg har en smal fot så derfor valgte jeg å felle inn til 48 på foten.

Garn: Pt5
Pinner: 3,5, rundpinner siden jeg strikker magic loop og begge samtidig.
Farger: Blålilla og okergul
Vekt: 110 gram.

Ravelry

Når jeg først er inne på bloggen skal jeg benytte anledningen til å fortelle om mitt garnslanke prosjekt 2011. Eller DUGG som alongen heter på Uformelt. Planen for dette året er å ikke handle garn, og bruke opp mest mulig av lagergarnet. Hittil har det gått strålende. Jeg kan med hånden på hjertet og stort stolthet meddele at i 2012 har jeg kun strikket prosjekt i garn som kommer fra lageret mitt. Dette tror jeg er den mest morsomme og inspirerende alongen jeg har vært med på noen gang. Gleder meg virkelig til fortsettelsen. Dere får bare følge med på hvilke prosjekter jeg greier å trylle frem fra lageret mitt. 2012 har hittil vært et strålende hobbyår, og jeg har kost meg utrolig med strikkingen. Det lover derfor bra for resten av året.

Stay tuned...

10 kommentarer:

Siren sa...

Spreke farger ja! Kjempeflotte sokker:) jeg kan rett og slett ikke strikke sokker, får ikke til strømpepinne strikk. Det blir så løst og stygt. Så all sokkestrikk er imponerende synes jeg - mønster eller bare striper:)

nragnhild sa...

Woop woop, flere som er over sokkeskrekken ja!! For meg løsna det rett over nyttår, og jeg driver på det 5 paret nå! Det er ca like mye som de 5 forrige år ;)

Line Kristine sa...

Fine sokker i knæsje farger! Jeg kan ikke skryte av at jeg ikke har kjøpt garn så langt i 2012. Men jeg prøver å være flinkere til å bruke noe av mitt lille (kremt...) garnlager :P

Unknown sa...

Ja her inne var det mye fint, jeg la meg like godt til som følger jeg :-)

Elins Strikkeri sa...

Supre sokker i spreke farger:))

Monstermønster sa...

Så kjekt! Jeg holder liv i garnbutikkene i mellomtiden... jeg har feks brukt opp all babyullen min, så der trengs det litt påfyll i disse barselgavetider.

Kule sokker! Jeg er nok av samme oppfatning, farger er det som er viktigst for meg på sokker, de kan godt være litt spreke der, med jeg trenger ikke så innviklet hullmønster.

strikkedilla sa...

Så fine sokker. Enig i at sokker skal være praktiske og gode og varme.

Brit Strikkenerd sa...

Jeg og elsker DUGG alongen og kan som du med hånden på hjerte si at jeg bare har brukt fra garnlageret mitt. Det beste (eller det verste) med DUGG er jo at man blir så INSPIRERT av hva alle lager og får jo lyst til BARE å strikke hele tiden for å FÅ TID til å gjøre ALT.
Lykke til videre med din garnslanking!!

Fidus sa...

Så flotte sokker, og for en gledesspredende fargekombo! ha en flott helg.

duBedåre sa...

Herlige sokker, får litt pippi langstrømpe følelse, og det er jo aldri feil! pt5 er verdens beste sokkegarn, har noen par mormor strikka til meg og mannen for maaaange år siden, de holder evig og tåler alt fra lange fjellmarsjer i gummistøvler til gulv av grove materialer. Heia pt5! Og heie fargerike gladsokker!

(Og heia garnslanking... Jeg slanka i 2/3 deler av fjoråret, men mista etterhvert litt av strikkegleden ved å kikke på de samme gamle restene, og innvilga meg selv fritt kjøp for 2012. Men så lenge slankinga inspirerer, er det jo topp og vinn-vinn!)