torsdag 17. mai 2012

Jackie

Et nytt prosjekt er felt av pinnene, og jeg er i ekstase. Jeg har rett og slett en ting for gensere. Får aldri nok strikkede gensere. Når pappas umiddelbare reaksjon er "oi den var fin" når jeg kommer inn i rommet med ny strikket genser, vil jeg si at den har passert godkjenningskontrollen og vel så det. Er for så vidt helt enig med pappa her, jeg er veldig fornøyd.


Jeg har i grunnen ikke vært så begeistret for fletter før, men denne gangen var det kjempe gøy å stikke fletter. Flettene gjorde at jeg følte prosjektet vokste kjapt, noe som alltid er en fordel. Strikkelysten har ikke vært helt på topp i det siste, men med denne genseren er den kommet igjen for fullt.


Genseren er strikket på tykke pinner, nærmere bestemt pinne 7. Store deler av halsen er strikket på pinne 5. Dette var derfor et kjapt prosjekt.

Drops sine oppskrifter er ikke alltid de beste. Det har både jeg og andre strikkere erfart. Denne oppskriften var imidlertid godt skrevet. Oppskriften heter Jackie som overskriften sier. Jeg har ikke gjort så fryktelig mange endringer i forhold til det opprinnelige mønsteret, men noen få har det blitt. Jeg strikket ermene en flette lengre, og bolen to cm lengre enn oppgitt. Rundfellingen improviserte jeg også da jeg ikke var helt fornøyd med drops sin. Den er allikevel ganske lik drops sin felling. Jeg strikket halsen fire cm kortere enn oppgitt, også valgte jeg å strikke siste del av halsen med pinne 7 istedet for pinne 5. 

Genseren er strikket i nepal fra drops, et veldig mykt garn. Veldig godt å strikke med, og plaggene blir nydelig å ha på. Eneste ulempen med garnet er at det loer ganske mye. Har ikke opplevd denne loingen når jeg har strikket små plagg, men merket det veldig godt på et større plagg. Loing eller ikke, jeg elsker uansett genseren og mye av det er takket være garnet.

Ikke noe strikkeplagg uten den berømmelige prikken over i'en.

17 kommentarer:

Beate sa...

Wow! Denne var kjempe flott!!

Bente Olea Johnsen sa...

Det ble en aldeles nydelig genser. Jeg er veldig glad i fletter. Kragen ble veldig fin, og jeg likte at den ikke ble for tett inntil halsen. Den må du bruke mye ja!

Unknown sa...

Rålekker :-)

Vilma sa...

Ojj , den var fin , syntes du ligner noget fra MADMEN, meget stilligt :-))

17 maj klem

Elins Strikkeri sa...

Wow, kjempestilig genser!!! Det vert nok ein favoritt:))

Line Kristine sa...

Jeg er absolutt enig med faren din! :)

Epletreet sa...

Kjempefin genser!

Sysleglad sa...

Den var jammen flott!

Sysleglad sa...

Den var jammen flott!

Silje sin blogg sa...

For en vakker genser!!!!
Nå er det en stund siden jeg har besøk deg, og jammen har du laget mye fint!! Den genseren så bare helt deilig ut! Det må være gøy å være så flink;) goood helg!

Tove sin strikkeside sa...

denne genseren var kjempefin. den passa flott til deg

Judith sa...

Har allerede kommentert på ravelry, men denne genseren var bare helt utrolig lekker:-) Alt stemmer!

wims sa...

Lekker, lekker genser. kler deg kjempegodt. Og mye finere enn orginalen. :O)

Monstermønster sa...

Den ble superfin! Kjempestilig på deg!

Aslaug sa...

Skjønner godt at du er fornøyd! Genseren var nydelig :)

Fru Keilegavlen sa...

Nydeleg!! Skjønar godt at den vert ein favoritt. Ønskjer deg ein fin søndag.

Elisabeth sa...

Den var inmari fin. Kanskje jeg skal se om jeg får tid til en sånn?