fredag 4. mai 2012

Same procedure as last year

Da viser kalenderen nok en gang at det er fjerde mai. Tradisjonen tro betyr det at en av mine aller beste venner fyller år igjen, og at det er på tide å vise frem årets bursdagsgave. Nina er en av mine hyppigste bestillere når det kommer til strikkeplagg, og dermed kanskje den enkleste å gjøre fornøyd på bursdagen. Hennes takknemmelighet over strikkeplagg er det få som overgår. Det er veldig hyggelig å få slike flotte tilbakemeldinger på det man strikker. Jeg må ærlig innrømme at jeg har observert det synkende antallet lesere og kommentarer på bloggen min den siste tiden. Selvsagt synes jeg det er synd, og skulle ønske jeg kunne lokke til meg litt lesere igjen. Jeg er imidlertid veldig takknemlig og glad for de leserne jeg har, og setter pris på alle som en. Når det er sagt er det også veldig hyggelig å få positive tilbakemeldinger på det man lager gjennom øyekontakt. Da dagens bursdagsbarn fikk overlevert sin var kommentaren fra den fornøyde mottaker at: «Jeg tror ikke det er mulig toppe denne bursdagsgaven Hanne». Slik respons varmer og gir meg motivasjon til å strikke videre, og fortsette å vise frem mine plagg også her i bloggen.

På ønskelisten i år sto nøstebarntunika høyest. Jeg har strikket en slik tunika før, men valgte å gjøre litt flere endringer denne gangen i forhold til forrige gang. Jeg ble veldig fornøyd med endringene jeg gjorde. Så fornøyd at jeg skal strikke en ny til meg selv også. Jeg la opp maskeantallet som tilsvarte den minste størrelsen. Jeg valgte imidlertid å strikke tunikaen noe lengre (str m/l) enn den minste størrelsen. Jeg felte også to masker mer enn opprinnelig. Jeg ble ikke helt komfortabel med ermene på min forrige tunika så derfor strikket jeg korte ermer på denne. Det fungerte ypperlig. Strikket 8 omganger før jeg satte de og begynte med raglanfellingen. Jeg felte også mange flere masker i halsen enn det som sto i oppskriften. Liker ikke så stor halsåpning som jeg føler det er på min forrige tunika. Denne tunikaen dekorerte jeg også med noen heklede blomster. Synes denne lille vrien var fin, og pyntet opp et ganske så enkelt og nøytralt plagg.  

Det er ikke dagens bursdagsbarn, men undertegnede som poserer så elegant på dette bildet (bildet er ikke tatt nå, tunikaen har vært ferdig en stund. Følte for å presisere det på grunn av all snøen. Selv om det er meldt snø over hele landet i dag).

Garn: New Zealand lammeuld
Vekt: 115 gram
Pinne: 5
Farge: Turkis
Oppskrift: #1952 Tunika i 2-tråds merinoull i Strikk til nøstebarn


Ravelry

Dagens antrekk ble nøstebarntunika for bursdagsbarnet, i hvert fall så lenge hun var på jobb. Det var vel ingen tvil om at den falt i smak, og det er vel også bare å ha pinnene i nærhet skal ta bursdagsbarn seriøst. «Jeg gleder meg til å finne ut hva jeg ønsker meg til neste gang jeg». Og som den trofaste venn jeg er, er jeg selvsagt alltid berett.


Gratulerer så mye med dagen Nina

13 kommentarer:

Bea86 sa...

Dette er en av de fineste nøstebarntunikaene jeg har sett :)
Heldige venninna di!

Magiske pinnar sa...

Wow! Venninna di er jammen heldig som har deg til venn, for makan til flott presang har eg ikkje sett!

Lise sa...

Nydelig farge! Takk for titten. :)

Elins Strikkeri sa...

Kjempeflott tunika!! Forstår godt at mottaker blei fornøyd!! Ha ei finfin helg:))

Kristin sa...

Heldig venninne du har, som får strikk til gave!! Den ble veldig fint!!

frøken ij sa...

Det er veldig gøy når folk setter pris på det man har laget. Man har jo lagt både tid, arbeid - og ofte hjerte - i prosjektet.

Og selv om du ikke var komfortabel med Nøstebarntunikan din, så liker jeg den godt. Tror den er lagret under favoritter på Ravelry. Og i en slik digg grønnfarge. Jeg har siklet på Nøstebarngarnet i grønt flere ganger, så min tunika blir nok grøn den også ;)

Ha en flott kveld! :D

Jane sa...

Så flott den ble! Og for ei venninne du er - og har :o)

Jeg følger fortsatt bloggen din, og finner stadig vekk inspirasjon her, så jeg håper virkelig ikke du vurderer å slutte å blogge.

Ha en fortsatt fin helg!

Beate sa...

Flott gave! Heldig venninne som får så flott gave!

Erica sa...

På grunn av denne vakre tunikaen har jeg funnet frem garn til en til meg selv. Har aldri skjønt hvor fin den kan bli før jeg så denne : )

Unknown sa...

Nydelig tunika:-)

Kozemor sa...

For en fantastisk gave! Venninna di er utrolig heldig :D

Vilma sa...

Hej Hanne

Nydelig , og den klæder dig så godt !!

Dejlig onsdag :-)) KLEM

Elisabeth sa...

Det var jammen en flott bursdagsgave!