mandag 31. mars 2014

Strikketreff i Oslo 2014

For første gang har jeg vært på et stort strikketreff. Dette hadde jeg gledet meg til lenge og forventningene var høye. Skal si forventningene ble innfridd. Det ble rett og slett bedre enn jeg kunne drømme om. Koselige mennesker som deler garn- og strikkeinteressen samlet på et og samme sted må jo bare bli bra. Jeg kom nedover med fly på fredag og det var strikking og hygge fra første stund.  Stemningen var god og latteren satt løst hele helgen. Det var rett og slett en utrolig koselig og morsom helg. 

På formiddagen på lørdag var jeg med på workshop med pinneguri. Det var et utrolig nyttig og lærerrikt kurs for min del. Jeg fikk opptil flere åpenbaringer i løpet av kurset. Vi gikk først og fremst gjennom en heklemetode som er egnet å bruke for å lage en fin sårkant når man skal klippe opp feks jakker. Vi lærte også hvordan vi kan få til fine stolper og av forrige innlegg ser dere at det var en veldig nyttig kunnskap for min del. Tusen takk pinneguri for en veldig flott innføring i praktiske teknikker. Jeg må jo selvsagt dele garnfangsten fra helgen. På forhånd hadde jeg lagt en plan for garnshoppingen. Planen gikk ut på to ting: 1. Handle inn garn til babystrikkeprosjekter. 2. Slå deg løs uten å overskride budsjettet. Det viste seg å være to veldig greie kjøreregler og jeg er veldig fornøyd med hva jeg fikk med meg i kofferten hjem. 


New Zealand lammeull sto på handlelisten min før treffet så jeg hadde bestemt meg for å handle inn det om noen solgte det på treffet og jeg fant farger som jeg likte. Jeg overhørte at mange hadde planer om å kaste seg over TuLLiBaLL garnet da salgsdørene åpnet så jeg bestemte meg for å ha en annen taktikk og lete etter om noen solgte NZ lammeull siden jeg trengte det. Det visste seg å være et lurt for God som ull solgte dette garnet. Så mens mange kastet seg over TuLLiBaLL garnet kunne jeg fråtse vilt med garnet jeg trengte til mine prosjekter. Kjempe praktisk at Filcolana har valgt å lage oppnøstede 50 grams nøster av litt NZ lamme ull nå. Jeg fant det meste av det jeg trengte i dette garnet så nå er jeg snart klar til å ta fatt på babystrikkingen. 

Etter at det hadde roet seg litt hos TuLLiBaLL jentene tok jeg også turen dit. 

Jeg hadde ingen forhåpninger om at det var igjen noen av mine fargefavoritter siden det var så populært og jeg ikke var først ute til å kaste meg over godsakene. Der tok jeg imidlertid feil og det ble med seks herlige nøster i mine absolutte favorittfarger for tiden. I første omgang tok jeg med meg kun de grønne og lilla nøstene for det var noen andre som så ut til å skulle kjøpe de gule nøstene. Da jeg skulle betale de fire nøstene mine så jeg at damen ombestemte seg og la tilbake nøstene. Jeg kunne da ikke dy meg og kastet meg over garnet og to gule nøster fikk være med hjem også. Lenge leve galskapen. Planen for garnet snakker vi ikke om for den er ikke akkurat fastlagt. Sjal kanskje? 


Jeg ble ganske fort ferdig med handlingen, trodde jeg. Rett før butikkene stengte ble det plutselig to turer til inn i garnhimmelen. 

Jeg kjøpte da Finull og Kauni (EX) hos Projo . Planen for dette garnet er å strikke en sinnasau uten sauer. Altså en jakke med striper. Har så lyst til å prøve teknikkene jeg lærte av pinneguri på workshopen så da ble fristelsen for stor og garn innkjøpt til ei jakke. 

Det siste bildet oppsummerer i stor grad helgen: Strikking, god drikke og popcorn var veldig sentrale ingredienser for et vellykket strikketreff. 


Den viktigste ingrediensen var imidlertid alle de trivelige menneskene. Man føler jo at man kjenner en del via forum og blogg, så det var utrolig koselig å få treffe så mange flotte damer. Jeg har hadde ei fantastisk helg, og det var med tungt hjerte jeg reiste hjem på søndag. I bagasjen hadde jeg med meg mye flott garn og veldig gode minner. Gleder meg allerede til neste treff. 

Tusen takk for ei fantastisk helg til både de som arrangerte treffet og damene som var der. Veldig hyggelig å få treffe dere. 

14 kommentarer:

Pinneguri sa...

Takk sjøl for konstruktivt bidrag og hyggelig ramme om det som var min første workshop. Fint at du blei inspirert :)
Vi ses vel snart på et eller annet treffe igjen da ;)

Janes hobbykrok sa...

Høres ut som dere har hatt ei aldeles perfekt helg. Flott når det også blir bedre enn forventet og man kan skaffe seg mye fint garn. Ha ei fin uke

Jane sa...

Hei Hanne og takk for sist :) Hyggelig å omsider treffe deg IRL, selv om vi ikke fikk skravlet så mye. :) Du var akkurat like blid og søt som hadde jeg sett for meg :)

Fin oppsumering av helga, og jeg gleder meg til å se hva du tryller frem av garnet du kjøpte.

Grete sa...

Så super oppsummering, Hanne. Jeg hiver meg også på en stor takk til Pinneguri, hun skal behørig roses i et senere blogginnlegg hos meg. Jeg kjenner at jeg er litt matt både i kroppen og hodet etter helgen, litt vakuum liksom :) Men jeg kommer nok i full fart igjen så snart strikkepinnene er innen rekkevidde (litt kjipt at man må jobbe, sant?) Håper å treffe både deg og mange andre jenter igjen snart og ofte!

Bundingen sa...

Dette høres da utrolig kjekt ut! Morsomt å lese om den garnhandelen! Ser det liksom for meg.... Nydelige garnnøster du fikk kjøpt! Nå blir det å glede seg til å se hva du strikker av det.

Klem fra Ingunn

LisaM sa...

Herlig! Jeg var der i fjor, og tror jammen jeg må satse på å bli med neste år;)
Så herlig garn du har kjøpt!! Jeg har enda ikke brukt tulliballen fra i fjor, aner virkelig ikke hva jeg skal bruke det til!!??
Blir spennende å se hva du skal strikke!;)

Stine sa...

Så heldig du var som fikk delta! Mange fine garnskatter fikk du med deg hjem også :) Spennende å se hva du tryller frem.

Isa sa...

Høres ut som dere har hatt et helt fantastisk treff, og så mye fint garn du fikk med deg hjem!

Anne sa...

Det ser så kjekt ut!! Kanskje jeg kan være med til neste år;) Ingen av vennene min er interessert i strikking så jeg er ganske alene om det, så det er godt å ha bloggingen. Hadde aldri kunnet lære så mye uten inspirasjon og den kontakten med andre strikkere;)

Ha en flott uke videre!
Klem

Fru Helianthus annuus sa...

Hehe, det satt langt inne å legge det gule garnet tilbake, godt det fikk et godt hjem hos deg :)

Martine sa...

Å, det ser ut som dere har hatt det så koselig på treff! Jeg hadde også lyst å være med, men det ble liksom ikke helt til det. Neste år, kanskje ;) Fin garnfangst også!

Siddis back home sa...

det hørtes ut som en kjempekjekk tur! Happy Knitting!

Fru Keilegavlen sa...

Tusen takk for ei kjempefin helg! Veldig glad for at me tok bussen i lag til Gardermoen så eg fekk prata litt med deg. Håpar me møtes igjen på neste års treff. Og om du er i Bergensområdet må du gi ein lyd så kan me ha minitreff. :)

Grete sa...

Jeg har nå prøvd "gave-sauen" - ett erme er nesten ferdig og jeg er superivrig på å prøve klipping :) Hvordan går det med din saueløse, Hanne? Fin søndag til deg!