søndag 20. april 2014

Ananke

Nå er det en stund siden det har vært livstegn fra meg på bloggen, men det er i hvert fall ikke fordi at det er liten strikkeproduskjon. Det strikkes som bare det, men det har manglet på ferdige prosjekter i det siste. Nå har jeg imidlertid flere ting jeg vil vise frem og kommer sterkere tilbake. 

Påsken begynner å nærme seg slutten og jeg håper alle har hatt en kjempe fin påske. Et av årets påskeprosjekt har vært sjalet Ananke til meg selv. Hvem skulle tro at jeg noen gang skulle strikke meg et sjal i påskefarge nummer 1? Jeg hadde i hvert fall ikke trodd det for noen år siden. Så feil kan man ta og her sitter jeg strålende fornøyd med et nytt gult sjal.  


Dette var et kjapt prosjekt å strikke. Som regel synes jeg at sjal ofte tar litt for lang tid. Sikkert fordi jeg helst kunne tenkt meg at sjalet ble ferdig før jeg begynte. Om garnet er mykt er jo hjemmestrikkede sjal noe av det beste som finnes.


Ananke er et enkelt sjalmønster å strikke. Jeg likte spesielt godt at det var så enkelt å justere størrelsen på sjalet. Det betydde at jeg kunne strikke til jeg var tom for garn og det er alltid kjekt å slippe å kjøpe ekstra med garn for å få ferdig et prosjekt. Spesielt kjekt er det når man har et nøste man vil bruke opp.

Jeg har strikket sjalet i Fyberspates Scrumptious 4ply som jeg kjøpte hos Malsen og mor. Dette er et utrolig mykt garn og egner seg godt til sjal etter min mening. Om en strikker på litt store pinner feks 4 blir sjalet såpass løst at det siger til en fin størrelse etter blokking. Før blokking så sjalet litt lite ut, men etter blokking ble det perfekt i størrelsen synes jeg.

Forrige gang jeg strikket et sjal i dette garnet synes jeg at hullmønsteret kom litt bort. Garnet passet imidlertid ypperlig i litt grovere mønster som ribbestrikk synes jeg.


Mønster: Ananke
Garn: Fyberspates Scrumptious 4ply
Pinner: 4
Vekt: 100 gram
Farge: Gull

Ravelry

18 kommentarer:

Monstermønster sa...

Nydelig! Jeg har tilgode å teste garnet, det høres så mykt ut.

Deilig med mønstre der man ikke ender med restegarn.

Ellen Kristin sa...

Flott sjal i knall farge. Jeg har ennå til gode å strikke sjal, men har store planer ;) Det lilla sjalet var helt nydelig :)

Judith sa...

Veldig fint. Takk for tips, det må jeg teste!

Beate sa...

Så fint!! Spørs om ikke jeg må strikke meg et sjal snart :)

Huldr sa...

Wow, det var et skikkelig flott sjal! Herlig farge :)

BrittB sa...

Så fint sjal du har strikket!! Flott fargevalg! :-)

LisaM sa...

Kjempefint sjal! Herlig farge og nydelige omgivelser:)
Så flott med mønster hvor man får brukt opp alt garnet:) For restegarn har vi jo mer enn nok av;)

Ull verdt sa...

Det var flott! Og fargen er bare helt herlig :)

Ingvild sa...

Kjempefint sjal! Trur eg må lage eit slikt sjølv også. Held på med mitt første sjal no, og vil gjerne lage fleire. Sjalstrikking er kjekt!

tantemaraj sa...

Flott sjal! …og gult kan jo heldigvis brukes hele året!!! Oppskriften står på lista… og om det ikke er av den seige typen rykker det nok raskere frem i køen;)

Gleder meg til å se mer ferdigstrikk fra deg!!

Lene sa...

Nydelig sjal du har strikket:-)

Bente Olea Johnsen sa...

Dette sjalet likte jeg veldig godt!!!

Tante Constanse sa...

Det var en herlig farge du har på sjalet - og for et nydelig sjal!!!
Dette fikk også jeg lyst til å strikke. :))

Rigmor sa...

Kjempefint! :) Jeg leter etter et lignende mønster, litt enkelt å strikke... Dette var pent, og en varm fin gulfarve :)

Grete sa...

Superfint, Hanne! Du er nå litt av en ræser du også da ;) Jeg har endt opp med clothilde enda en gang, jeg bare elsker det mønsteret! Men når én dille gir seg så dukker det gjerne opp en ny - kanskje jeg får sjal-dilla og prøver meg på dette en dag :)

Birgitte sa...

Fint sjal! Stilig at du valgte en så frisk farge:)

Martine sa...

Fint sjal! Jeg har hørt mye skryt om garnet, og det frister litt å legge inn en bestilling hos Malsen og Mor, altså ;) Jeg skal se nærmere på sjalet på Ravelry, for det så veldig lekkert ut.

Fru Keilegavlen sa...

Nydeleg sjal i ein nydeleg farge! Garnet har eg aldri høyrd om ein gong,- spanande! Elskar bileta dine og innser at eg sjølv må bli litt tøffare når det gjeld bilettaking. Er ikkje så god på å gå ut døra med kamera og ein bunke strikkeplagg i armane og stille meg opp for photoshoot med tilskodarar....
Ha ein strålande laurdag! :)