søndag 27. april 2014

Sauene bak gjerdet

Da jeg var på strikketreff i Oslo fikk jeg se utrolig mange fine stripejakker og sinnasaujakker live. Når  garnsalget åpnet den lørdagen ble fristelsen derfor for stor og jeg kjøpte inn garn til en stripejakke til meg selv. Kritteriene var en stripejakke i kauni med kontrast som skulle strikkes ovenfra og ned og klippes opp. Jeg ønsket også å strikke rund sal, men hadde ikke så veldig lyst på annet mønster enn stripene. Valget falt derfor på å strikke en sinnasaujakke uten sauer.


Noe av grunnen til at jeg ble så ivrig på å strikke meg en stripejakke mens jeg var på strikketreffet var at det var mange nye teknikker jeg ønsket å prøve ut etter å ha vært på workshop med pinneguri. På workshopen lærte jeg hvordan man kunne hekle en kant for å få en finere sårkant etter klippingen. Jeg lærte også hvor og hvordan jeg kunne hente opp masker for å få til finere skille mellom bol og stolper. Begge metodene fungerte kjempe bra og jeg skal helt klart benytte teknikkene flere ganger.


Jeg må si det var utrolig deilig å slippe å ta frem symaskinen når jeg skulle klippe opp jakken. Tidligere har jeg vært skeptisk til å klippe i strikketøy, men nå synes jeg faktisk det er morsomt å klippe. Jeg klødde i fingrene etter å få klippet opp for å se om det fungerte slik det skulle. For at det skulle bli mindre strekk i trådene etter at de var klippet opp strikket jeg stolpene før jeg klippet.
På pinneguris workshop lærte jeg også at en ikke kunne ha for tykk heklenål når man skulle hekle opp klippekanten for da ville heklekanten bli for slamsete. Jeg lærte også at sårkanten ble finere om en ikke hadde noen helmaske mellom heklekantene.

På grunn av at jeg fikk for lite Kauni til å fortsette med stripemønsteret på ermene valgte jeg å la meg inspirere av Spøt-Oline sin Ravello. Jeg valgte også å bruke lilla som kontrastfarge på stolpene og ribbekantene. Dette fordi jeg synes hvitt blir litt blekt direkte opp mot ansiktet, en er da gladere i farger enn som så.

Jeg var veldig spent på størrelsen på jakken siden jeg har en viss jakkefadese friskt i minne enda. For å si det sånn er jeg mye mer fornøyd med denne jakken størrelsesmessig. Størrelsen ble nesten helt perfekt. Jeg kommer nok til å gjøre noen få justeringer på neste jakke, for enda en stripejakke det blir det. Inntil da kommer jeg nok til å bruke denne mye.


Mønster: Sinnasaujakka
Garn: Kauni og Finull
Farger: Kauni Ex (gikk med et nøste), Finull lilla  (1 nøste) og hvit (ca 4 nøster).
Pinner: 2,5 og 3

Ravelry  

22 kommentarer:

Flowermouse Design ❀ Lone sa...

Nydelig jakke - og den fungerer topp uten sauer!! God idé Hanne. Og gøy å høre om hva du lærte på kurset!!!!

Ingvild sa...

Jakka vart kjempefin! Eg tykkjer det vart veldig fint å ha lilla på kantane, og det kvite på armane vart stilig. Artig å høyre kva du har lært på kurs, og at kurset inspirerte deg :)

Veronica A. sa...

Kjempefin jakke! Skulle gjerne vært på pinneguris workshop - høres ut som den var særdeles nyttig :) Jeg også syns sauer blir litt mye på plagg til voksne, jakka di ble kanskje mer som en hverdagsjakke av samme designer...?

Tante Constanse sa...

For en råfin jakke!!! Så fint det ble med kontrastfarge, og løsningen på ermene ga en spennende virkning. Denne jakken blir nok en yndling kan jeg tenke meg! ;))

Ull verdt sa...

Flott og fargerik jakke! Og kjekt å lese tips til hekling av klippekant. Jeg vurderer heklemetoden neste gang det blir aktuelt og er takknemlig for alle gode råd på veien :)

Monstermønster sa...

Kjempefin! Og så anvendelig!

Jeg skulle gjerne vært på det kurset ( og det treffet, men det kommer alltid noe i veien)

Hanne sa...

Ja, den ligner litt på hverdagsjakka, men er ikke helt lik siden denne har rundfelling og hverdagsjakka raglan. På hverdagsjakka skal vel også halsen strikkes på etterpå, men det trenger man ikke på denne.

Lisbeths Verden sa...

Kjempeflott jakke, jeg har også garn liggende til sauer ;)))) Klem fra Beth

Jane sa...

Kjempefin jakka, og kreativt navn på den :)

Ellen Kristin sa...

Så fin jakke! Har planer om å gjøre akkurat det samme, har faktisk kjøpt inn samme garn også :) Denne jakken er helt topp både med og uten sauer :)

Bundingen sa...

Her måtte jeg klikke på bildene for å kunne studere den fine jakken din! Gjett om det er flere som kunne tenkt seg denne! Det må bli en jakke i Kauni etterhvert, og denne var et godt valg. Fine farger du har brukt!
Det er meldt kaldere vær, perfekt ulljakkevær.

Klem

Bodil sa...

Kjempefin jakke, og flott fargekombinasjon :)

Anonym sa...

Ja visst kan sinnasaujakke vere utan sauer. Herlege vårfargar! Og så så fine kulissar du har til disposisjon for bileta dine!

Snella

Ina sa...

Frisk og fin jakke! Og herlige bilder i vårsola :D

Vilma sa...

Fy F.... den er fin fin !!! :-)

Ugla sa...

Hvilke pinner har du kjøpt? Det må da være installert turbo i dem!
Jakken og sjalet ble kjempelekker.

Fru Keilegavlen sa...

Eg er ingen fan av slike garnnøster som lagar striper sjølv eller har melering med korte fargesprang av kvar farge, men du har jammen meg omvendt meg litt med denne fantastisk nydelege jakken! Du kler den perfekt, og eg elskar jo lilla. Nydeleg!! Den sit perfekt på deg og for nokre flotte bilete. Kjempeflott!!

Anonym sa...

Kjempe fin:) Ble morsomt på armene, fint at det bryter.

mimouna sa...

Lekker jakke, og sauer bak gjerdet er ikke så dumt. :)

Lurt med lilla vrangborder, det frisket veldig opp.

Huldr sa...

Kjempeherlig jakke! Likte veldig godt både fargene i stripene, knappestolpene og de stripeløse feltene bryter opp og gjør den mindre ensformig - tøft!

Herlige bilder også :)

Snuppesnella sa...

Åååååå så fin jakke !
Du var heldig med stripefargane.

Kan heile jakka strikkast i Rauma Finull skal tru ? Samme strikkefasthet ?

Maja sa...

Virkelig en flott jakke! Herlige farger:)