søndag 2. juli 2017

Leah Kiss

Etter strikketreffet i Narvik har Leah feberen blomstret i den nærmeste strikkekretsen. Jeg falt aldri for Skappelgenseren, men denne Leahgenseren synes jeg er en flott kosegenser.

Jeg har nok aldri strikket opp så mye av garnet kjøpt på strikketreff så kort tid etter treffet før, men denne genseren bare måtte jeg ha. På treffet var det flere som hadde strikket denne og de var bare så lekre at fristelsen ble for stor. På lørdag dro derfor jeg og to andre strake veien til en lokal garnbutikk og bortimot tømte den for Drops Air. Veldig moro å få kjøpt slikt kosegarn på tilbud.

Drops Air var bare helt herlig å strikke med, og genseren er super myk og deilig å ha på. Denner er faktisk så myk at den kan brukes rett på huden. Det store minuset med garnet er at det loer noe vanvittig.

Jeg fulgte stort sett oppsriften bortsett fra å strikke litt lengre ermer og fargevalget ved raglanfellingen. Det skal opprinnelig felles med mønsterfargen på hele fellingen, men jeg syntes det ble litt for markert og jukset det derfor til på annet vis. Kanskje ikke super pent, men godt nok for en deilig kosegenser til meg selv.


Det fins tre varianter av Leahmønsteret. Det som skiller Leah kiss og Leah Love er at mønsterfargen og bunnfargen er byttet om. På Leah Kiss er mønsterfargen mørk og bunnfargen lys. På Leah Love er mønsterfargen lys og bunnfargen mørk. Leah har kort hals.

I oppskriften er genseren veldig baggy. Det kommer at den er dampet mye. Jeg valgte å dampe min kun lett da jeg ikke ville ha en genser som var veldig oversized. Om jeg skal strikke den igjen ville jeg nok gått for en med kort hals. Om jeg skulle strikket med en med høy hals igjen ville jeg kuttet ned halsen et par cm. Det er jo super deilig at halsen er høy, men den hadde fremdeles vært høy om jeg hadde strikket 28 cm i stedet for 30, og den hadde blitt litt mindre bølgete.

Oppskrift: Leah Kiss
Garn: Drops Air
Farger: Hvete og Rubinrød
Størrelse: Medium. Strikket ermene 41 cm.
Garnmengde: 5 nøster hvete og 2 nøster Rubinrød
Pinner: Pinne 4 på halsen og pinne 5 på resten.

Ravelry

13 kommentarer:

Bundingen sa...

Du er kjempefin i den nye genseren din! Denne har jeg faktisk ikke sett før. Lekker!

Fortsatt god søndag fra Ingunn

Barwitzki sa...

Herlig genser du har strikkt. Passer perfekt og ser ut deilig :-))
Jeg liker. Fantastisk mønsteret. Vakre farger.
God søndag videre. Hilsen fra Viola

LisaM sa...

Så fin genser! Flott farge til deg:) Air er ett av mine favorittgarn, ja det loer men det er jo så mykt og deilig mot huden.

Takk for sist forresten;) Det var koselig å endelig få snakket med deg. Treffet var helt fantastisk! Gleder meg til neste gang!:)

Flowermouse Design ❀ Lone sa...

Så fin genser til deg. Har investert i et kit med garn og oppskrift. Mønsteret er veldig fint - liker godt at du endret på raglanfellingen. Det tipset skal jeg ta med meg :-) Ha en fin fin sommer Hanne :-)

Brit Strikkenerd sa...

Fantastisk fin genser! Nydelig mønster og kledde deg utmerket!

Ruths datter sa...

Veldig fin ble du også i den nye genseren. jeg er også veldig glad i garnet Air. Har både jakke og 3 gensere i dette garnet. Jeg la plagget i fryseboksen i et døgn før bruk. Det loer ikke hos meg.
Fine farger du har valgt.
klemz

Guri sa...

Flott genser! Fine farger, og dette var en ny modell for meg. Skjønner at fristelsen ble for stor her! Og den er veldig fin til deg :)
Håper ikke det blir for mye bruk for den i sommer ;)
Ha en fin sommer der du er!

Elisabeth sa...

Å ja, det er på strikketreff alle er blitt inspirert 😊 Ser at så mange strikker den nå. Men den er veldig fin, og ligner på Maya Love som jeg har bestilt garnkit til. Må bare bli ferdig med 4-5 prosjekter til så er jeg klar!

Grete sa...

Fine Hanne! Denne kledde du kjempegodt, ikke rart at en hel bønsj av oss har hermet etter dine fargevalg :)

Siddis back home sa...

Den genseren var riktig flott til deg! Jeg har aldri vært på strikketreff, men reiser verden rundt på quiltemesser.... Ha en flott fredag hos deg!

Monstermønster sa...

Flott genser! Likte mønsteret på bærestykket, stilig!

Bodil sa...

For ein flott gensar med stileg mønster. Og du kledde den så godt :)

Anonym sa...

Hei. Jeg strikker denne genseren,men har litt problemer med mønsteret. Strikker str.M. på det ene ermet skal jeg ha 58m etter felling til ermehull,så står det at jeg skal antallet til XL på det andre ermet?. Håper du kan hjelpe��