søndag 23. juni 2013

Inspirert

Dette prosjektet var tyngre å få ferdig enn jeg hadde trodd på forhånd. En tunika strikket i store deler glattstrikk, tykt garn og med tykke pinner skal jo i teorien være kjapt å få ferdig, men det viste seg å være en feil teori i dette tilfellet. Jeg konkluderer i hvert fall at prosjektet tok lengre tid enn det jeg forventet på forhånd. Planen var jo at mottakeren skulle få denne tunikaen på bursdagen sin (dette året). Denne planen gikk jo helt tydelig i knus siden bursdagen var 4. mai og i dag er det St. Hans aften og 23. juni.  
 
På Ravelry har jeg valgt å kalle dette prosjektet Inspired. Det kommer av at jeg ble inspirert av flere ulike prosjekter når jeg utformet denne tunikaen. Min opprinnelige plan var å strikke tunikaen på forsiden av dette heftet. Den planen utgikk ganske raskt da jeg så at den skulle sys sammen i sidene. Tunikaen var også litt for vid i forhold til hva mottakeren ønsket seg. Siden det var så mange omgjøringer som måtte gjøres forkastet jeg oppskriften og laget min egen lille provisoriske oppskrift.

.
Det jeg likte ved Sandnes Garn sin tunika var mønsteret i siden både foran og bak. Jeg bestemte meg raskt for at det skulle være en viktig del av dekorasjonen på tunikaen.Når det kom til maskeantallet gikk jeg ut i fra Jackie når jeg la opp til maskeantallet på tunikaen. Jeg brukte også samme flettemønster som fra Jackie. Jeg har sett lignende tunikaer på Ravelry så det er ikke slik at jeg mener å ha funnet opp denne oppskriften, men jeg kan si jeg heller har latt meg inspirere. Fellingene etter hvert har jeg tatt litt på gefylen. Mottakeren ville ha den innsvinget i livet så det ble litt felling underveis uten at det var spesielt mye system over fellingene.


Som så mange ganger før har jeg valgt å strikke i garnet nepal. Siden dette garnet er ganske tykt egner den seg nok best til bruk på kalde høst og vinterdager. 


Det er alltid spennende med slike prosjekter som man ikke vet 100% hvordan de blir før de er helt ferdig. Selv om prosjektet var ganske langtekkelig på slutten må jeg si at jeg er fornøyd med sluttresultatet siden hele tunikaen er strikket på tilfeldigheter. 

Oppskrift: Inspirert og sammensatt av flere oppskrifter.
Garn: Nepal
Farge: Lys grågrønn
Pinner: 5
Vekt: 545 gram

Ravelry

12 kommentarer:

Wims sa...

Knall lekker tunika. Kler deg super godt. Og likte alt ved den. Flettende i siden gjør den virkelig fin.

Fru Keilegavlen sa...

Fantastisk fin tunika! Den kler du veldig godt og eg reknar med at veninna di vert kjempefornøyd. Flettene i sidene og som samtidig går oppover i raglanfellingane gjorde det vesle ekstra. Kort sagt: Nydeleg!

Monstermønster sa...

Veldig fin! Og bra jobba med tilpasninger! Og kule bilder!

Jane sa...

Wow, denne var kjempefin! Så enkel, men allikevel så spesiell.... Og flotte bilder, du ser helt smashing ut :)

Kort og Søm sa...

Veldig fin! :O)

Unknown sa...

Å den var lekker, både farge og ikke minst mønster :-)

Lykke sa...

Resultatet er blevet superflot - sejt at du kunne kombinere flere opskrifter til at blive så smukt.

Knutine sa...

Den ble virkelig nydelig.
Flott fasong på plagget.
Kommer sikkert til å bli en favoritt:-)

Elisabeth sa...

Den ble jo nydelig! Synes du har vært flink til å kombinere ulike tilpasninger og oppskrifter for å få et optimalt plagg :)

Ugla sa...

Lekker tunika. En slik kunne jeg tenkt meg selv.

Beate sa...

Så flott den ble! Og så snill du er som gir bort så flotte bursdagsgaver!

Kirsti sa...

Knallfin tunika! Fint mønster og fin farge, den kledde deg:)