torsdag 6. juni 2013

Tilbake med små strikkerier

Når jeg ser på datoen når forrige blogginnlegg ble publisert konstaterer jeg at bloggen har vært både glemt og forsømt i en god stund nå. Det er vel to årsaker til dette. Den viktigste årsaken er at jeg nå strikker på flere store prosjekter og har fått ferdig lite strikkerier de siste månedene.
 

Når jeg er inne i perioder med litt lite strikkelyst er det kjekt å legge opp til små prosjekter som går fort å strikke ferdig. Nå er det ventet en del babyer rundt omkring og da benyttet jeg muligheten til å strikke en liten gave til en av de ventede babyene. Siden gaven ble overlevert i dag kan den dermed vises frem i bloggen.


Jeg har virkelig ikke funnet opp kruttet med denne barselsgaven altså. Jeg har bare strikket to ting som jeg har inntrykk er veldig populære barselsgaver. Sist jeg ga bort slike sokker var mottakeren i hvert fall veldig fornøyd. Sikre kilder sier også at disse sokkene sitter godt på foten. De er jo dessuten veldig søte synes jeg da.

Oppskriften heter stay-on babybooties. Oppskriften er fra Ullent eventyr/Knitgirl in Norway.
Link til oppskriften.


Den andre delen av gaven var en djevellue som jeg har hatt liggende i gavekassen en stund. Oppskriften har jeg funnet her, og jeg synes det er en veldig god oppskrift.  Som snorer har jeg strikket I-cord bånd.

Når jeg ser på settet får jeg en følelse av is og sommer. Det må vel passe fint til ei lita juli jente tenker jeg. Var veldig koselig at morens første tanke var å ha det på jenta på turen hjem fra sykehuset. Det må vel være alle strikkeres ultimate komplement tenker jeg, i hvert fall når det kommer til babyplagg.

Settet er strikket i drops babymerino som er både luftig og deilig å strikke med.

Jeg lover å komme sterkere tilbake fremover nå. Jeg har blant annet et sjal på pinnene som jeg gleder meg veldig til å vise frem. Jeg håper også at jeg kan få ferdig to av evighetsprosjektene mine snart for nå kribler jeg av inspirasjon og strikkelyst igjen. En herlig følelse i grunnen.

Ravelry

10 kommentarer:

Bente sa...

Der var du, ja! Har savnet innlegg herfra. :)
Søte booties! Jeg kan bekrefte at de sitter godt på foten. Husker jeg strikket slike da minstejenta var lita.
Djevellua er også en klassiker, og en veldig koselig og praktisk gave å få. Fine og sommerlige lollipop-farger!

Bundingen sa...

Kjempesøt barselgave til ei lita prinsesse!
Skal bli spennende å se evighetsprosjektene dine etterhvert.

Ha en fin torsdagskveld!

Klem

Martine sa...

For en kjempesøt babygave! Jeg fikk skikkelig is og sommer-følelse jeg også :)
Enig i at Baby Merino er et deilig garn å strikke med, beste babygarnet etter min mening :) Gleder meg til å se mer blogg fra deg ;) Det blir litt sjeldent mellom innleggene mine også, på sommeren blir det litt mindre strikk (og jeg skal vel ikke legge skjul på at jeg også har litt mange prosjekter på gang, ergo mindre som blir ferdig) ;)

Monstermønster sa...

Kjempesøtt sett!

Og joda, oppskriften er tilgjengelig via ravelry. Søk på stay-on booties av knitgirl's mother, eller ullent eventyr, så ligger lenken nederst.

Hanne sa...

Ja, så sannelig der ligger oppskriften. Takk for at du tipset meg om det Murf. Litt dårlig research av meg der gitt. Jeg ble nok litt for revet med siden hun hadde skrevet i en setning over at oppskriften ikke lengre var tilgjengelig. Den er sikkert ikke tilgjengelig på engelsk lengre da. Må gjøre om på teksten i innlegget.

Sivangj sa...

Koselig sett og en god ide. Har tenkt på hva i alle dager jeg skal lage til en kollega som skal bli far i disse tider.
Ønsker deg en flott helg
Klem fra Siv

Anne sa...

Dette settet er jo til å spise opp! Herlige sommer-is farger:) Har ikke prøvd meg på booties enda jeg har oppskriften liggende. Tror jeg må få det gjort snart;) Jeg er også i en periode mindre strikking og blogging..Gleder meg til å se hva du strikker videre på;)

LindaE sa...

Veldig fin babygåve! Bootsa må eg også prøve å strikke, dei såg veldig babyfotvenleg ut:-)

Monstermønster sa...

Jeg bare deler tipset i gleden over mønsteret ennå er tilgjengelig. Synes det er så søte og gode sokker!

Sommertid sa...

Kjenner meg igjen ang store prosjekter og liten/ingen blogglyst.

Men så blir det jo desto bedre når man kan ty til slike småstrikk. Det her babysettet var herlig, både mønster og fargevalg.

Ha ei forts fin helg !