søndag 8. september 2013

Malax

Da har jeg strikket meg nye votter til årets vintergarderobe. Tror jeg må begynne å se meg fornøyd med garderoben for i år nå. Jeg hadde jo "noen" plagg fra før også. Jeg har lenge ønsket meg noen kule votter i finull med mange farger. Trådfestingen har stoppet meg tidligere, men nå fant jeg ut at det var en for dårlig unnskyldning og kastet meg over garn og pinner.

Dette mønsteret heter som overskriften sier Malax og er hentet fra Vanteboken - Solveigsvantar. Dette er mitt tredje par fra denne boken og helt klart ikke det siste. Jeg har skrytt av denne boken i tidligere innlegg, men jeg gjør det gladelig igjen. Problemet med boken er bare at det er så fryktelig mange fine votter at det er vanskelig å bestemme seg for hvilke man vil strikke først. Mange av vottene i boken er slik at man kan eksperimentere med mange fargekombinasjoner, og ikke minst bruke mange farger i vottene. Synes det er litt stilig med votter i flere farger da de ser litt mer innviklet ut, men det kan være det er bare jeg som tenker slik.


Planen var å følge mønsteret, men etter at jeg begynte på vott nummer to fant jeg ut at jeg ikke hadde gjort det. Jeg hadde rett og slett hoppet over en rad med mønster. Jeg syntes vottene var litt korte da jeg skulle til å felle av så jeg strikket ferdig alt mønsteret og en ekstra omgang før jeg begynte fellingene. Selv ikke da ringte det en bjelle oppe i hodet som sa at jeg hadde lest mønsteret litt kjapt. Jeg fikk justert  de såpass at nå passer vottene meg perfekt. Nå har jeg kanskje litt liten hånd så ville anbefale de med litt større hender å følge mønsteret helt. På tommelen gjorde jeg også noen små forandringer. Det er det som er så genialt med Solveig Larsson sine votter at det er så enkelt å gjøre små endringer om man ønsker det.


Jeg gleder meg til å ta i bruk disse fordi jeg tror de kommer til å bli kjempe deilige etter at jeg har brukt de en stund. Da vil finullen toves litt og de blir kjempe varme. Det hjelper jo også på at de er strikket i mange farger, da blir de jo ekstre tette også.

Når det kommer til fargene er ikke de så overraskende har jeg funnet ut. i år har jeg virkelig vært stabil når det kommer til farger på strikkeplagg til meg selv. Okergul og lilla har vært to hits dette året noe bildet nedenfor også viser. Kjekt å kunne matche da.Oppskrift: Malax fra Vanteboken - Solveigs vantar av Solveig Larsson.
Garn: Finull
Pinne: 2
Vekt: 56 gram

Ravelry 

16 kommentarer:

Nina sa...

Lekre votter!!!

Og TUSEN takk for kjempekoselig kommentar på bloggen min!!

Ha en riktig fin uke,
hilsen Nina

Vanilje sa...

Nydelige votter :) synes fargene er knall fine sammen :)

Martine sa...

Kjempefine votter! Lett å se hvilke farger du liker :) Enig i at trådfesting er noe herk, men jeg tenker vanligvis ikke over alle trådene før etter plagget er ferdig ;) I det siste har jeg blitt veldig flink på å ikke legge fra meg strikketøyet før alle trådene er festet. Det beste er jo å gjøre det rett etter avfellingen (men lettere sagt enn gjort).
Jeg er også i gang med høst- og vintergarderobe, selv om jeg også har "en del" fra før, og strengt tatt egentlig ikke hadde behøvd å strikke noe ;)
Ha en fin uke! :)

Bundingen sa...

Disse vottene likte jeg! Lekre farger du har brukt!
Jeg har med hell tova votter av finull. Det blir en tynnere variant enn om jeg bruker Vamsegarn og er supre å bruke inni vindvotter.

Ha ei fin uke! Og godt valg!

Klem

Vibekes lille ullne sa...

De ble så kule! Digger fargene, tipper du får masse glede av disse i vinter :)

Tesha sa...

Vottene ble veldig fine! Jeg har også denne boka, og i tillegg til at det er mange flotte votteoppskrifter der er den jo rene kunstverket også.

Ruths datter sa...

Så mye fint du lager da.De vottene er jo reine kunstverket. Fine farger. Fin blogg. Jeg har lagt meg som følger hos deg.
Klem

Elin sa...

Nydelige votter og de passer perfekt til genseren og lua. Veldig fint sett som ikke alle andre har. Artig fargevalg:-) Ha en fin dag!

Heidi sa...

Utrolig fine - elsker den fargekomboen og så flott de passer til genseren og lua da. Jeg er imponert :)

Unknown sa...

Knallkule og stilige farger :-)

mimouna sa...

Fine, fargerike votter. Lurt å bruke alle favorittfargene, da passe de til alt det andre i garderoben.

God helg!

Guro sa...

Disse vottene var rett og slett helt nydelige! Digger de glade fargene:-)

Vilma sa...

Stillige !!

Kort og Søm sa...

Kjempe fine votter :)

Janes hobbykrok sa...

Vottene ble jo kjempefine da. Fargene er jo bare helt topp. Mye jobb når det blir så mange farger, men resultatet ble jo flott.

torirot sa...

Herlige farger på de vottene!