lørdag 31. august 2013

Forbedring av en gammel favoritt

Jeg har lenge lett etter det perfekte luemønsteret noe dere som har lest bloggen en stund nok har fått med seg. Jeg har vært innom flere mønster, men har ikke helt funnet den perfekte luen. Jeg var lenge overbevist om at jeg hadde funnet den perfekte luen, men det var noe som gjorde at den ikke var helt perfekt. 


Jeg klarte ikke imidlertid å legge fra meg dette mønsteret i jakten på den perfekte luen. Det jeg har likt så godt med denne luen er at omkretsen på den passet så godt til mitt lille hode. Problemet med oppskriften er at den blir litt kort om man følger oppskriften. Før var ikke det et så stort problem for meg, men nå når håret har blitt lengre har jeg merket at den blir for liten.


Det at mønsteret er litt kort gjør ingen ting da det er veldig enkelt å forlenge det. Så det var det jeg gjorde, forlengte luen ved å strikke omgang 14 og 15 flere ganger enn oppskriften sier. Det som er litt morsomt med dette mønsteret er at luen kan sbrukes både på vrang og rettsiden. To luer i en rett og slett.


Jeg begynner å få noen slike luer på samvittigheten nå og når jeg først var i gang med luen til min egen vintergarderobe strikket jeg en til som skal være julegave. Jeg forlenget også den luen, men ikke så mye som jeg gjorde på den til meg selv. Det betyr at den luen skal passe til et enda mindre hode enn mitt, og mer enn det sier jeg ikke om den saken selv om jeg er ganske sikker på at mottakeren ikke er en ivrig bloggleser.


Jeg tror jeg kan si at ringen er avsluttet. Denne luen liker jeg og kan si at den er en favoritt. En eller annen gang satser jeg på at jeg også finner en annen lue som passer meg godt for å avslutte ensformigheten. Inntil da har jeg i hvert fall en fin, god og praktisk lue som kan holde meg varm i vinterkulden.

Oppskrift: Lue i kråkebollemønster av Bente Myhrer og Lilly Secille Brandal fra boka strikkelyst
Garn: Nepal
Garnforbruk: 80 gram.
Pinner: 5

Ravelry 

8 kommentarer:

Vibbedille sa...

Skikkelig fin og kledelig lue ;) Herlig med luer i Nepal, kjenner eg må strikke noe til meg selv også ;)

KOS deg og ha ei goe helg!

Vibbedille ;)

Elisabeth sa...

Flotte luer som absolutt kler deg :)

Bente sa...

Kjempefine luer! Jeg klarer aldri å strikke luer som passer ordentlig. Det er litt av et prosjekt å finne et perfekt hodeplagg! Du kledde denne fasongen kjempegodt! :)

LisaM sa...

Kjempefin!
Så kjekt å finne et mønster man kan tilpasse så det blir perfekt resultat!:)
Åsså så flott julegave;)

Bundingen sa...

Kjempefin lue til deg! Smart at den kan brukes på begge sider. Så nå kan høsten bare komme....

Ønsker deg ei fin uke!

Klem

mimouna sa...

Kjekt å finne det rette mønsteret. Og en lue som er fin på begge sider er jo supert!

Lykke sa...

Godt at du fandt et mønster der passer dig :-) huerne er rigtig fine og i dejlige farver!

Ninni sa...

Hei.. Så mye flott du strikker.. Lurer på om du tar imot bestilling på baby lue, votter og sokker sett?? og hvor mye du tar for å strikke dette??