søndag 20. oktober 2013

Ull er gull

Nå har jeg vært på en veldig inspirerende bloggrunde etter at jeg leste dette og dette blogginnlegget hos Monstermønster. Monstermønster har oppfordret sine blogglesere å vise frem sine genserskatter i ull. Så utrolig mye fint og lekkert som lages. Jeg ble så inspirert og har bestemt meg for at når julegavene for i år er strikket ferdig skal jeg prioritere meg selv og strikke flere store plagg til meg selv. Det er spesielt jakker jeg føler jeg mangler i skapet mitt.

Jeg likte Monstermønster sine tanker om å vise frem og evaluere plaggene etter at de er brukt, og se hvilke plagg som faktisk blir brukt. Her er min genser/jakke kavalkade.


Stjernejakken fra 2010 er den eneste jakken jeg har strikket til meg selv. Jeg brukte den mye i begynnelsen, men nå bruker jeg den ikke så ofte lengre. Den er strikket i Alfa fra Sandnesgarn og nupper en del. Den er veldig god og varm, men den ser litt komisk ut siden den ble litt liten i størrelsen og jeg valgte å kompensere for det med å strikke ekstra store knappestolper.Folded fra 2011 synes jeg er veldig fin, men jeg har nesten ikke brukt denne desverre. Årsaken er at den er litt kort, og jeg skulle ønske jeg hadde strikket den med lange ermer. Jeg liker veldig godt tykkelsen på denne genseren og kunne tenke meg enda flere tynne gensere. Garnet er Samarkand fra holst. Et nydelig garn. Fargen er også helt meg så veldig synd at denne ikke blir brukt.


Nøstebarntunika fra 2011. Nå er vel dette strengt tatt ikke en genser, men jeg bruker den som det og da får den bli med i selskapet. Denne har jeg brukt utrolig mye. Den er strikket i nydelige shetland soft fra Malsen og mor. Garnet har holdt seg utrolig bra. Minimalt med nupping. Eneste som er dumt med denne er at armene er litt for korte.Jackie fra 2012 er en av favorittene i garderoben. Denne er blitt mye brukt når det er vår og høst. Et veldig kjekt plagg å slenge på seg når det er litt kaldt ute, men oppholdsvær. Den er veldig varm siden den er strikket i nepal. Genseren har holdt seg nuppefri noe som er fint.


Mariusgalskapen har virkelig angrepet meg. Jeg har tre ulike mariuser. En bruker jeg ekstremt mye, en bruker jeg litt, og en har jeg nesten ikke brukt. Både min generelle favoritt i ullgarderoben og mariusfavoritt er den siste mariusen i rekken, nemlig min lilla og okergule variant. Jeg elsker denne genseren. Alt ved den er perfekt både fasong, lengde, farger og garnvalg. Les mer om den her i bloggen eller på ravelry. Jeg har også to ribbestrikkede mariusvarianter. Den ene er i tradisjonelle farger, mens den andre med petrol som bunnfarge. Den med tradisjonelle farger er strikket i smart og har holdt seg bra. Har hatt den siden 2008. Den i pertrol har jeg brukt veldig lite. Årsaken til det er fordi ermene ble for korte. Jeg forlenget ermene, men syntes overgangen fra forlengelsen ble så synlig at jeg mistet lysten til å bruke den.Konklusjonen er at jeg trenger flere jakker. En har jeg hatt på pinnene en stund (ufo), og en har jeg garn liggende klar til. Det er store sjanser for at garderoben blir større i løpet av de neste månedene.

Når vi er innom jakketemaet må jeg bare takke så mye for den overveldende responsen på mitt forrige blogginnlegg. Dere er supre alle som en og jeg setter veldig pris på dere som tar dere tid til å lese bloggen og til dere som legger igjen spor i form av kommentarer. Tusen, tusen takk.

23 kommentarer:

frksnupp sa...

Så mye fint du har strikka! Likte spesielt godt Folded, er enig i at lange ermer er det beste-men trekvart er veldig pent.

Monstermønster sa...

Så moro å lese gjennom! Jeg koste meg! Legger en link til innlegget ditt hos meg, så kan flere få gleden!

Anne sa...

Det er så kjekt å lese slike innlegg, også om det som ikke funka. Har en del av det her også. Likte spesielt godt Jackie og den lilla/oker mariusen din er bare helt nydelig! Jeg elsker de fargene sammen:) Lykke til videre med jakkestrikking:)

Pinneguri sa...

Enda et innlegg i denne flotte serien om ull i bruk :)

Da jeg så Mariusen din kom jeg på at jeg har en tynn marius som jeg også bruker mye, særlig på skiturer. Det er utrolig deilig med supertynne gensere - med lange ermer. Jeg legger merke til at du har mye "korte" ermer. Bruker du lange pulsvanter med dem, eller blir det til at du bruker dem i mildere vær?

Sier også som Anne, spennende å høre hva som ikke fungerer med jakker og gensere også.

Hanne sa...

Ja, jeg har vist mange kortermede gensere Pinneguri. Det er litt komisk siden jeg egentlig liker best lange ermer. Folded bruker jeg ikke på grunn av de har korte ermer, men både under nøstebarntunikaen og Jackie bruker jeg tynne lange gensere under. Jeg er ikke så veldig fan av pulsvanter. Jeg har vel lært med tiden at det ikke er så lurt av meg å strikke gensere med korte ermer siden jeg liker de med lange best. Så i fremtiden blir det nok ikke så mange gensere med korte ermer.

Vibbedille sa...

UTROLIG flotte prosjekt du har der!! Husker du satt å strikket på STjernejakk da eg var i Tr.Heim! Syns den er skikkelig flott, og den Marius`en din er helt eventyrlig knalltøff!!!

Tror jammen eg skal gå gjennom ull garderoben min selv, det er jo på tide å ta ALT i bruk igjen :)

KOS deg og ha ei produktiv og flott uke :)

Klem Vibbedille .)

Flowermouse Design ❀ Lone sa...

Så gøy å se alle!!! Mariusen din er jo en stjerne!!!! Og fint med gode råd!!!

Anne Marie sa...

Så mange fine ulleplgg du har strikket! Jeg likte spesielt got Jackie. Den sitter kjempefint på deg!

Jeg har enda ikke strikket et eneste stort plaggt il meg selv, kun luer og skjerf... Det må jeg gjøre noe med.

Beate sa...

Her var det mye flott!
Enig med deg i at lange armer er best!

Siddis back home sa...

Her var det mye flott strikketøy! Takk for titten og ha en fantastisk uke!

ANNEPÅLANDET sa...

Ull i bruk-innlegg er alltid spennende og interessant. Her var det mye fint!

Elin sa...

Imponerende samling med flotte gensere og jakker. Det er rart med det. Det er så lite som skal til for at et plagg ikke blir brukt, men er passformen god blir den veldig mye brukt. Enig i at den lilla Mariusen er helt nydelig. :) Ha en kjempefin dag! :-)

Guro sa...

Så mye fint du har i ullgarderoben din! Jackie var utrolig flott!

Kjempemorsomt å lese alle "Ull i bruk"-innleggene.

hobbyvenn sa...

Så masse fint du har strikket til deg selv. Imponert over de tre Mariussene. Jammen er du tålmodig. Jeg likte så godt den petrolfargede. Synd du synes den er litt kort på ermene. Har du vasket den? Det er jo av og til at de siger litt nettopp på ermene...

Elisabeth sa...

Du har så mange finejakker og gensere, det vet jeg fra før. Men å se dem samlet her var enda mer morsomt. Jeg har også laget ull i bruk - innlegg i dag. Litt etter skjema jeg :)

Anonym sa...

Så mange flotte gensre du har! Skulle gjerne ha hevet meg på trengen, men jeg har ikke strikket så mange... Men jeg fikk veldig lyst på en sånn janicke-sak *sikle*

Bente Olea Johnsen sa...

Så mye fint du lager. Likte veldig godt den grå genseren med stor krage og halvlange ermer. Skjønner godt at den er en favoritt.

Barwitzki sa...

Min favoritt er mariusgenser begge to og stjernejakke. Herrlig har du strikket. Jeg liker mønster. Akkurat jeg strikker votter med gamle norsk mønster. Jeg ønsker deg masse glede med strikke og fine uke. Hilsen fra mir.

jeamomentsinlife sa...

Så utrolig mye fint!Får veldig lyst til å strikke til meg selv :) Takk for inspirasjon! :)

Ønsker deg en fin helg :)

Martine sa...

Wow, så mange fine gensere og jakker du har. Jeg bare elsket den øverste jakken i innlegget. Det var faktisk utrolig stilig med brede knappestolper, og den satt som et skudd på deg. Jeg er forresten også fæl på å strikke ermene for korte.
Kjekt å høre at genseren som er strikket i Nepal har holdt seg godt i bruk. Jeg går i tanker om å strikke Boyflettgenseren fra Pickles i Nepal, siden det er på salg nå. Jeg har sett på Ravelry at du også strikker / har planer om å strikke (?) Boyfletten, og jeg lurer på om du ville dele hvilket garn du har brukt? :)
Og helt til slutt; gratulerer så massse med dagen! Stor klem :)

Kirsti sa...

Så kjekk lesing, og så mange flotte gensere du har laget til deg selv! :)

mimouna sa...

Gøy å se ull i bruk! Og andres erfaringer med garn, mønster, passform mm er jo også gull verd.

Jeg bruker de plaggene jeg ikke liker så godt når jeg tusler rundt hjemme, og de "fine" når jeg skal ut. Og så er det litt panikk-bytting av og til når det ringer på døren, hihi.

Rigmor sa...

Så mange lekre gensere du har, virkelig flott :) likte især den med fletter og litt stor hals, den ser jo riktig så deilig ut :)