fredag 16. mars 2012

Lille Clementine

Jeg har gått litt ut fra komfort sonen og strikket en jakke i en farge jeg vanligvis aldri strikker i. Før jul var jeg inne på Holst garn sine hjemmesider og falt helt overraskende for fargen Clementine. Hva jeg skulle bruke garnet til var klart fra første stund. Jeg la raskt opp til prosjektet etter jeg fikk garnet, men desverre har jakken blitt et slikt innimellom-strikketøy. For noen dager siden fikk jeg imidlertid ånden over meg, og fant ut at denne jakken var alt for fin til å bare bli liggende halvferdig.

Oppskriften på jakken heter Little Ivanhoe, og mønsteret er laget av en av mine favoritt bloggedamer, FrkBadegakk.

Dere kan tro jeg er fornøyd med denne jakken. Absolutt alt klaffet denne gangen. Fargen er kanskje litt utradisjonell i forhold til babytøy, men det er det jeg liker så godt med den.

Oppskriften var veldig godt skrevet, og mønsteret enkelt å memorere. De endringene jeg har gjort i forhold til mønsteret er å:
1. Strikke to cm lengre armer (mine er 19 cm).
2. Strikke en omgang rett etter rillekanten på bolen før jeg startet med mønsterdelen. Dette gjorde jeg for å slippe unna så mange vranmasker.

Sist gang jeg strikket striper tenkte jeg ikke på at det var lurt at stripene var på lik linje når jakken var kneppet igjen. Det gjorde jeg imidlertid denne gangen, og er utrolig fornøyd med egeninnsatsen. Stripene er på lik linje de, og konklusjonen er at det er mye morsommere å vise frem ferdige prosjekter uten slike tullefeil som jeg ikke å rette opp i.

Kronen på verket er nok de søte knappene som jeg har satt på. Så det var en annen som hadde strikket denne jakken i oransje tidligere. Hun hadde brukt treknapper noe som også var kult. Jeg syntes imidlertid at knappene kom litt bort og valgte derfor å bruke forholdsvis mørke knapper på min.
Oppskrift: Oppskriften ligger på bloggen til frkBadegakk. Man kan også gå via Ravelry for å finne oppskriften.
Pinne str: 3
Garn: Supersoft 100% ull fra Holst Garn.
Farge: Clementine
Størrelse: Ca 6mnd.
Vekt: 80 gram

6 kommentarer:

Tone M sa...

Nydelig jakke i fantastisk farve! Lker!

Renathe sa...

Den var veldig søt! Personlig elsker jeg disse fargene og med svarte knapper (som jeg vanligvis steiler imot) ble den helt RÅ! Denne kommer jeg ikke til og glemme! :)
Takk for og introdusere meg til nytt bekjentskap også, badegakk må sjekkes ut!

elle-melle sa...

Den jakken har jeg satt på strikkelista mi for jeg synes den ser så flott ut, og nå ble ikke lysten til å strikke den mindre.
Knallfin farge og stilige knapper som prikken over I'en.

Silje sin blogg sa...

hei!! nå er det lenge siden jeg har tittet innom. sååå mye fint du har laget! jakka.var bare knæsj!

Sysleglad sa...

Fin jakke! Orange er kult! Men som du sier, litt utradisjonelt. Selv har jeg akkurat gått omgang med en orange jakke.

strikkelisa sa...

Superfin jakke!
Er nettopp ferdig med en selv, og nå angrer jeg bittert på at jeg ikke leste prosjektnotatene dine før jeg satte i gang. Jeg endte nemlig opp med nesten (!?!) bare vrangmasker.. Grr.. Men resultatet ble flott. :)
Ønsker deg en god helg!