lørdag 20. april 2013

Spire

Det er vel ingen ting som passer bedre enn å strikke en vest ved navn Spire nå som våren er kommet for alvor. Jeg falt nok en gang for striper, og bekrefter vel med det at jeg er ganske stabil når det kommer til smak. Da jeg var inne i garnlageret mitt en dag fant jeg New Zealand lammeull i en nydelig sjøgrønn farge, og jeg fikk et innfall om at jeg bare måtte strikke en Spirevest i dette garnet. To dager senere var vesten ferdig, og jeg er veldig fornøyd med prosjektet.

Når det kom til hvilke farger jeg skulle strikke stripene i var jeg lenge usikker på om jeg skulle kombinere hvite striper med grå eller brune striper. Etter grundig tenking og hjelp fra mange uformelle damer falt valget på brune striper. Jeg synes fargene passet fint sammen, og er glad valget falt på brunt til slutt. Noen strikkedamer har antydet at de synes jeg burde strikket en til med grå striper bare for sammenligningen sin skyld. Spørs om ønsket må innfris eller om det er andre prosjekter som frister enda mer siden jeg nå allerede har  strikket en.


Oppskriften er laget for å strikkes i to tråder tynt ullgarn som New Zealand lammeull, 2-tråds fra nøstebarn, Shetland soft, Holst super soft osv osv. Bunnfargen er to tråder New Zealand lammeull i fargen aquagrønn (farge 126). Det hvite garnet er også New Zealand lammeull, mens det brune garnet er 2-tråds merinoull fra Nøstebarn.

Når jeg leser blogger eller ser på strikkeprosjektsider på Ravelry synes jeg alltid det er så kjekt å se produktene fra alle vinkler. En fellesnevner som jeg savnet da jeg så gjennom Spireprosjektene på Ravelry var at de ikke hadde tatt bilder av knappestolpene. Den ene knappestolpen skulle strikkes i bunnfargen, mens den andre skulle strikkes i stripefargene. Jeg er av den oppfatning at slike ting er kjekt å ta bilder av slik at man unngår misforståelser av oppskriften. Derfor har jeg valgt å ta bilder av knappestolpene for å få frem dette om noen andre har lyst til å strikke vesten også.

Et solid knappelager er alltid kjekt å ha, og jeg er veldig fornøyd med hvor godt disse knappene passet til vesten. Man skulle nesten tro at de var kjøpt inn akkurat til dette prosjektet, men det må jeg innrømme at de ikke var. En god unnskyldning for å hamstre knapper er dermed at man får da alltids bruk for dem.


For å virkelig poengtere at jeg liker å se bilder av plaggene i (all) sin helhet har jeg også tatt bilder av vestens bakside. Det kan jo tenkes at noen synes det er kjekt det også.


Jeg har ikke gjort så mange endringer i forhold til oppskriften når jeg strikket denne vesten. Jeg byttet pinnestørrelse fra pinne 4 til pinne 3,5. Jeg droppet også fellingene på halskanten og armhulene. I ettertid ser jeg at jeg godt kunne strikket armhulene med felling, men den ble da grei også uten. Årsaken til at jeg droppet fellingene var for å hindre stramme kanter.

Oppskrift: Spire
Garn: New Zealand lammeull (sjøgrønn og hvit) og 2-tråds merinoull fra Nøstebarn.
Pinner: 3,5
Vekt: 95 gram
Størrelse: 1-2 år i følge oppskriften, men jeg vil tippe at den heller er rundt 6md-1år i størrelsen.

Ravelry

13 kommentarer:

Enkle ting av Terese sa...

Den var kjempe fin. Fine bilder du har tatt av den også. :)

Siwen sa...

Flott vest og veldig fine, vårlige bilder!!

Unknown sa...

Den var kjempefin, flotte farger :-)
Ikke dumt å se bilder av alle detaljene.

Strikkedoktor'n sa...

Denne står på min strikkeliste også, så tusen takk for fine og informative bilder! Vesten ble kjempefin :-)

Bundingen sa...

Skikkelig fin vest! Liker så godt at du deler erfaringene dine. Gode bilder av detaljer! Tusen takk for flott innlegg!

Ha en strålende søndag!

Klem

Anne sa...

Nydelig vest i flotte farger! Er enig med deg, jeg liker mange bilder!

Ha en fortsatt fin dag!

Jane sa...

Nydelig vest, og flotte farger :)
Ønsker deg en finfin uke!

Kirsti sa...

Kjempefin! Bra fargevalg:) Denne vesten må nok på pinnene mine snart også..

Martine sa...

Kjempesøt liten vest! Det ble kjempefint med brunt (Jeg var en av de som stemte på grå, hihi, men jeg ser jo at brunt også ble nydelig) :)
Det er sjelden jeg klarer å strikke to av samme ting. Det er jo såå masse jeg har lyst å lage, så da må det i alle fall være noe som er veldig morsomt å strikke :)

Ugla sa...

Nydelig vest!

Siren sa...

Så utrolig nydelig vest! Fargekombinasjonen var jo helt perfekt spør du meg. Og de knappene er en av favorittene her i hus - om de ikke er identiske, er de i alle fall veldig like, og jeg har nettopp sydd de på et av mine siste plagg:) Ha en fin 1. mai!

strikkedilla sa...

Kjempefin vest med fine farger.

Anonym sa...

så fin en vest. smukt med stripperne.