lørdag 17. august 2013

Prosjekt orden

Inspirert av dette innlegget hos min favoritt hobbyblogger Monstermønster har jeg i sommer gått til innkjøp av en PAX garderobe fra IKEA for å skape litt orden i hobbyutstyret mitt, og ikke minst skjule det når det ikke er i bruk. Det har vist seg at jeg begynner å få en god del utstyr etter hvert og da er det greit å få ordnet opp slik at man faktisk ser hva man har.

Monteringen av garedrobeskapet var vel et kapittel for seg selv og nok ganske underholdende for de som sto og så på, på sidelinjen. Det var ikke fullt så underholdende for oss som holdt på og motet var vel borte hos både den ene og andre underveis. Miraklenes tid er tydeligvis ikkke forbi så skap har det jammen meg blitt. Et PAX garderobeskap på 2 meter i bredden og 2,36 meter i høyden er herved montert og mye flott garn og hobbyutstyr har flyttet inn.


Skapet er todelt med skuffer (til garn) i den ene delen. Hyllene i dette skapet rommer blant annet esker med hobbyutstyr og permer med oppskrifter.

Skuffene er montert på skinner noe som gjør at man får god oversikt over innholdet i dem. Jeg har valgt å sortere garnet etter type garn. Nedenfor ser dere alpakkaskuffen min med rent alpakkagarn og blandingsgarn med alpakka i. Som dere ser rommer skuffen mer, men da blir det vel litt mindre oversiktlig og det kan vi jo ikke ha noe av. Overbeviser meg selv herved om at jeg ikke bør ha så mye mer garn i lageret, og minner meg selv på fjorårets kjøpestopp.


Siden dette er en strikkeblogg må jeg jo vise frem ullskuffen også. I denne ligger alt av tynt ullgarn. Et vakkert syn for en ullelsker. Denne ble betydelig mer full gitt, og jeg vet at det ligger "noen" flere nøster i en strikkeveske også som tilhører denne kategorien.


På hobby/gjesterommet  har jeg også fått montert to andre skap fra IKEA. De skapene har jeg hatt i noen år nå og har glemt hva de heter. Disse skapene synes jeg er så kjekke at jeg valgte å henge de opp på nytt etter at rommet var oppusset. I det øverste skapet har jeg plassert litt av strikkeoppskriftene mine. Det nederste skapet rommer superwashgarn som Karisma/Smart/Falk osv.


Det er veldig greit å ha fått samlet alt (stort sett alt i hvert fall) av hobbyrelaterte ting på et rom.

Jeg er ingen fan av kjøp-og-kast og greide derfor ikke å dy meg og valgte å beholde denne fine gamle bokhyllen etter min farfar. Man kan da oppbevare ting i den også, og man får da aldri nok oppbevaring. Jeg synes hyllen er ganske dekorativ i seg selv noe som kanskje kommer litt dårlig frem på dette bildet. Personlig synes jeg man skal ta vare på gamle ting. Mange gamle mønbler har både sjarm og ikke minst mye historie.


På slutten slenger jeg på et bilde av tapetveggen på hobby/gjesterommet. Denne siklet jeg på lenge før jeg kjøpte den siden bussen til og fra jobben kjørte forbi et butikkvindu som hadde denne utstilt. Merkelig i grunnen siden jeg har hatt en lengre periode der jeg har vært lite begeistret for gult. Nå er tydeligvis gult veldig kult så valget falt på denne spenstige saken. Liker at den er litt retroaktig. Sengen skal en eller annen gang males hvit, men man kan ikke gjøre seg prosjektløs med det første så den får vente litt.


9 kommentarer:

Elisabeth sa...

Det er så deilig å få system på hobbyartiklene! Gode løsninger du har valgt, skuffer er suverent. Har litt skuffer og litt mer hyller, men jeg liker skuffene desidert best :)

Monstermønster sa...

Det ble KNALLFINT! Gratulerer med stilig oppbevaring, jeg synes det blir litt å oppdage garnet sitt på nytt når det blir sånn pent organisert.

God helg ønskes!

Vibekes lille ullne sa...

Så fint det ble! Skikkelig orden og oversikt og masse garn i farger jeg liker :) Klart du skal beholde hyllen etter bestefar! Den var jo superfin, med masse sjarm og gode minner. Det er noe spesielt med gamle møbler. :)

Takk for titten, og fortsatt god helg! :)

Line Kristine sa...

Veldig kjekt med orden og system, ja! Det blir så mye mer oversiktlig og greit, da :)

Sommertid sa...

Ser man det ja, så nå er det fiks ferdig. Deilig å ha orden da.
Selv så har jeg anskaffet meg kasser på hjul med lokk. Har ingen mulighet for eget rom til hobbyting (enda)

amylin sa...

Veldig kjekk oppbevaring til garnet ditt. Og jeg er enig med deg i kjøp og kast, mye fint i gammelt nytt.

to vrange sa...

Ah, Ordnung muss sein!! Deilig med system i sakene. (Og KNALLkul tapet, den sikler jeg også på!)

Felisi sa...

Super ordren! Deilig å kunne se med en gang hva man har av garn og slippe å lete i poser og esker...
Kul tapet også!

Heidi sa...

Så deilig å få styr på tingene - er kjempe misunderlig - planen er å få styr start - men ikke så lett med liten leilighet og meg med garndilla :)