fredag 31. januar 2014

Stripete hekling

I Sommer pusset jeg opp et soverom som fungerer som gjesterom, oppbevaringsrom og hobbyrom. Da oppussingen var ferdig begynte jeg å hekle på et sengeteppe til gjestesengen. Jeg har hatt det som innomellom-prosjekt så heklingen har tatt litt tid selv om det var tykt garn og tykk heklekrok. 


Jeg regner ikke prosjektene som helt ferdige før det er tatt noenlunde greie bilder at produktene. En stor fordel med å bosette seg litt ute i periferien er at man har så mange fine omgivelser å ta bilder i. Denne gangen har jeg benyttet meg av naboens flotte steingjerde som kulisse. 


Teppet er rundt to meter langt og rekker godt over en enkeltseng. Det som er kjekt med slike tepper er at de er like på begge sidene og om man fester trådene slik at de ikke synes kan det benyttes på begge sider. 

Med 116 tråder å feste var det bokstavelig talt en skikkelig tråd"fest" når prosjektet skulle avsluttes. Jeg hører at mange strikkere/heklere utsetter trådfestingen, men jeg har alltid festet tråder med en gang når prosjektene er ferdige. Når så store prosjekter begynner å nærme seg slutten er jeg så glad og ivrig for å få det ferdig at trådfestingen går som en lek.  Som nevnt er dette teppet laget til gjesterommet. Det viktigste med teppet var derfor at det matchet tapeten. Nedenfor ser dere om jeg har lyktes med det. Jeg er selv fornøyd med resultatet og synes det passer godt inn i omgivelsene. Litt synd at teppet blir gjemt bort på gjesterommet så det spørs om det må få lufte seg ut på stuen en gang i blant. 


Som så mange ganger sitter jeg igjen med en god del garn etter at prosjektet er ferdig. Denne gangen er jeg imidlertid glad for det siden det er laget i et av mine favoritt garn. Jeg er allerede godt i gang med å strikke julegaver av garnet. 

Garn: Nepal fra drops design 
Hekleklekrok: 6,5 
Farger: lilla/fiolett, oliven, oker, mørk lilla, hvit og mellombrun. 
Vekt: 1320 gram 
Oppskrift: Jeg har ikke brukt oppskrift kun heklet samme mønster som ved oldemorruterm bortsett fra at jeg snudde i enden i stedet for å hekle det sammen til en firkant. Ble inspirert av dette teppet som Mirrevirre har laget. 15 kommentarer:

Vibbedille sa...

Skikkelig deilig teppe i kule farger ;) Er også storfan av Nepal-herlig!

KOS deg og ha ei herlige helg ;)

Klem Vibbedille ;)

Anne sa...

Aldeles nydelig pledd! Fargene passet godt inn i naturen og med tapeten! Jeg ville nok ha vist det frem i stua i blant også ja;) Er så imponert over de som orker slike store og langdryge prosjekter.
Gleder meg til å se hva du finner på av restene!

Ha en strålende helg!

Husfruen sa...

Så fint teppe ble. Det minner meg på at jeg har ett liggende som jeg absolutt ikke er ferdig med enda

Lene sa...

Åå dette ble skikkelig fint:-) passet fint til tapeten også:-) Er så godt og ha hjemmelagde ulltepper:-)
Ha en fin strikkehelg:-)
Lene

Tante Constanse sa...

Wow, jeg likte teppet ditt kjempegodt! Ble skikkelig stilig med de fargene sammen. Enten må du være flink til å bruke hobbyrommet ditt ev. ha besøk ofte, eller du blir nødt til å lufte teppet i stua - du må jo vise det frem!

Riktig god helg til deg!:))

Anonym sa...

Det ble herlig! Elsker også de fargene der!:)

tantemaraj sa...

Lekkert teppe!! Så heldig du er som "nyter" trådfesten:) Du må gjerne smitte meg med litt sånn… Hadde her en hel kveld satt av til trådfest på forskjellige prosjekter, har enda mer igjen;)

Flotte fotograferingsomgivelser har du og! Matching liker jeg!

Kirsti sa...

Utrolig kult teppe! Herlig tapet på gjesterommet også, dette ble jo skikkelig match! :)

Anonym sa...

Kjempeflott teppe. Ønsker deg en riktig god helg.

Birgitte sa...

Her har du hatt litt av en jobb! Teppet ble kjempefint:) Har planer om å lage meg et teppe i løpet av året jeg også, håper jeg klarer å fullføre den planen:)

Line Kristine sa...

Så fint! Syns godt det kan få seg noen turer inn på stua, ja. Altfor fint til at bare noen få skal få se det sånn i ny og ne!

Jane sa...

Wow, imponerende arbeid.
Skikkelig "glad-teppe" som matchet veggen perfekt :D

Frk.Badegakk sa...

Så herlige farger det var i det teppet der! Og å feste tråder underveis er nok ingen dum plan nei… ;)

LisaM sa...

Nydelig teppe i de flotteste farger!:) Jeg synes det passer veldig godt til tapeten!

Fidus sa...

Jeg har heklet et lignende teppe, som sengeteppe til datteren min. Skikkelig fine! Er i gang med et til, i dobbel finull.. Nepal høres ut som et veldig godt valg til teppe, liker det garnet, jeg!