søndag 16. mars 2014

"Nordkapp" kofte uten lus

Først av alt vil jeg takke dere flotte blogglesere for alle de hyggelige kommentarene jeg fikk på forrige innlegg om traktorgenseren. Veldig hyggelig at mange legger igjen hyggelige spor etter å ha vært innom bloggen.

Så over til det som skulle bli "the project of the year," og som ble degradert til hjemme-alene-slumreplagg da den ble ferdig. Det er kjedelig å bli misfornøyd med et så stort prosjekt som en bruker lang tid på, men sånt kan skje i strikkeverden.

Helt siden jeg så reklamen for heftet "Norske ikoner" fra Sandnes ble jeg forelsket i heftet. Det er sjelden jeg får lyst til å strikke så mange plagg fra et og samme hefte. Etter mange overveielser falt valget på "Nordkapp" kofte uten lus. Årsaken til valget var at jeg syntes kofta var veldig fin og jeg hadde lyst på en jakke i sandnes alpakka siden jeg elsker mariusgenseren min som er strikket i samme garn.

Før jeg går inn på hva som gjør at jeg er misfornøyd med kofta kan jeg gå inn på det jeg er fornøyd med. Som antatt er jeg veldig fornøyd med garnet. Fargesammensettingen synes jeg også ble veldig fin. Lengden på ermene ble også veldig bra synes jeg.

Det som imidlertid er det beste med denne jakken er at jeg har kommet over barrieren med å klippe i strikketøy. Det var helt klart ikke så skummelt som man skulle tro, men jeg turte ikke annet enn å sy to sømmer på hver side av der jeg skulle klippe før jeg satte saksen i prosjektet. Jeg kommer nok til å klippe mye mer fremover selv om det tok lengre tid enn jeg trodde. Hadde jeg vært mer fornøyd med jakken hadde jeg nok orket å sy stoff over klippekantene også, men det tror jeg at jeg dropper nå.Da kommer vi over til det som gjør at jeg er misfornøyd og det har med størrelsen å gjøre. Kunne tenke meg at jakken hadde vært en halv/til en størrelse større. Stolpene ble jeg også veldig misfornøyd med. Det er jo et enkelt grep å fikse, men nå vet jeg orker rett og slett ikke å rekke opp stolpene igjen. På slutten av mønsterstrikken syntes jeg mønsterdelen ble så lang. Jeg valgte derfor å droppe siste del av mønsteret. Halsen strikket jeg vel tre ganger til sammen og når alle gode ting ble tre oppdaget jeg at jeg hadde glemt å strikke inn knappehull. Da var jeg så lei og misfornøyd med hele prosjektet at jeg sydde i en trykk-knapp for å løse hele problemet. Knappene har jeg forresten lagd selv.

Jeg ønsket meg en jakke som ikke var for lang, men i etterkant synes jeg at jakken med fordel kunne vært noen få cm lengre.


Oppskriftsmessig var jakken helt greit formulert helt til slutten av fellingene. Da syntes jeg mønsteret hadde mangelfult med opplysninger. Dette synes jeg ofte er en svakhet ved norske mønstre i forhold til engelske. Engelske mønstre har ofte mye bedre  og grundigere forklaringer enn norske mønstre.

Jeg håper at jeg blir gladere i jakken etter hvert. Uansett vil den nok bli brukt, hjemme i hvert fall. Nå spørs det bare om jeg må forsøke å finne meg en annen jakke å strikke for jeg har få strikkejakker i garderoben. Jeg må i så fall gruble litt på det før jeg legger opp til et så stort prosjekt fordi jeg har funnet ut at, til tross for få jakker, er ullgarderoben min ganske stor allerede.

Oppskrift: "Nordkapp" kofte fra Norske ikoner 
Garn: Sandnes alpakka
Pinner:
Vekt: 430 gram
Størrelse: small
Pinner: 3,5 og 4

Ravelry

28 kommentarer:

Bundingen sa...

Jeg synes jakken er helt nydelig til deg! Kanskje litt i minste laget, men jeg ser bare ei flott jente med jakke i farger som virker håndplukka. Gå ut i verden og ta i mot komplimentene som kommer!

God søndag!

Klem

Ingvild sa...

Eg tykkjer jakka vart flott! Herleg med dei gule knappane, det gjorde den litt livlig. Er det forresten planlagt at den matchar brillene dine? ;) Eg skjønner at du kunne tenkt deg den litt lengre, men den fungerer jo fint sånn som den er også.

Myrte ♥ sa...

Utrolig flott jakke!
Kjedelig når man har brukt så mye tid og jobb på noe man ikke er helt fornøyd med. Men kanskje det er en tilvenningssak? :)

Huldr sa...

Den var kjempefin til deg synes jeg, med nydelig fargesammensetning. De gule knappene var superkule!

Alpakka vider seg vel ut og siger litt etterhvert? Så kanskje den blir litt større og lengre helt av seg selv med tiden?

Anne sa...

Syns jakka var utrolig flott! Men jeg skjønner hva du mener med det du er misfornøyd med. Det er alltid skuffende når du har et bilde i hodet på hvordan det skal bli til slutt og så blir det ikke sånn. Spesielt når man har brukt så mye tid, blir det lett en irritasjon og jeg har flere ganger lyst til å kyle strikketøyet i veggen, haha!
Jeg håper du blir mer fornøyd ettehvert for jeg syns den sitter knallfint på deg! Og det er jo bra gjort å fullføre for det om man møter en del hindringer ;) Jeg holder nå på å rekke opp en såkalt skappelgenser (den første genseren jeg strikket) som ble totalt mislykka som nesten ferdig. Den har ligget i 1 1/2 år nå og det er på tide å bruke garnet til noe annet.

Ha en fortsatt fin søndag!

Flowermouse Design ❀ Lone sa...

Åh nei pyton at du ikke ble fornøyd med alt det arbeidet. Den ser jo ok ut på bildet, men kanskje litt trang. Men alpakka utvider seg jo en del - så kanskje etter litt bruk hjemme vil den være bedre? Flotte knapper du har laget!!!! Og helt enig - norske mønstre er noe herk!!! Man sitter alltid og lurer, og må gjøre en stor jobb selv for å regne ut og få ting til. Godt vi har så mange gode engelske mønstre :-) God søndag Hanne!!

Georgine sa...

Fin jakke! Gøy at de gamle mønstrene er populære igjen.

Fidus sa...

Jeg har strikket denne, men etter mønsteret som stor i Norsk Ukeblad. Halsen på min er litt vid, men størrelsesmessig ble den bra. Du har valgt nydelige farger, håper du blir mer fornøyd med jakken etter hvert.

Birgitte sa...

Dette er en jakke jeg også har fått sansen for, så den står på den lange strikkelisten;) Veldig synd at du ikke ble fornøyd! Det er det som er så trasig med store strikkeplagg, at man ikke får testet de skikkelig på underveis... Fargekombinasjonen var nydelig, og så morsomt at du har brukt egenproduserte knapper!

Husfruen sa...

Den var nydelig

Anonym sa...

Den ble fin til deg, delikate farger og flott fasong. Synes ikke du skal være misfornøyd:)

Tante Constanse sa...

Så synd at du ble missførnøyd med denne jakken! Utrolig fine farger på den, og jeg syns den ble kjempefin. Om du syns den ble litt trang kan du jo bruke den åpen, og under ytterjakken er det jo godt med plagg som ikke er for store. Morsom løsning i halsen med trykknapp, knappen var jo veldig søt da ;)
Også har du jo debutert med å klippe opp stikkeplagg, ikke værst det heller. Neste gang blir det nok innertier skal du se :))
Ønsker deg en fin uke!

Guro sa...

Kjempefin jakke og herlige farger!

Så kjedelig at du ikke ble helt fornøyd da. Du kan jo bruke jakka åpen hvis den er litt trang?

Jeg har jo også strikket en slik jakke (som jeg faktisk har på meg i dag:)) og kom på når du skrev det at mønsteret var veldig mangelfullt på slutten! Irriterende! Jeg endte også opp med å kutte ut flere omganger i mønsteret fordi jeg syns raglanfellinga ble så lang.

Jeg blir også garantert til å klippe i strikketøy flere ganger. Kan ikke skjønne at jeg ikke har testet det ut før?

Håper du får brukt jakka for den var, som sagt, veldig flott:)

Kirsti sa...

Jeg synes jakken ser veldig fin ut. Men det er ikke moro når ting ikke blir helt som man har sett for seg. Jeg har nylig kjøpt garn til en av jakkene i dette heftet selv og kjenner jeg gruer meg til å finne ut hvilken størrelse jeg skal gå for, de har nemlig en tendens til å bli litt store over skulderpartiet/ermene...

Lene sa...

Jeg syns jakka var kjempe lekker:-) synd den ikke ble som du forventet..Håper du blir mer fornøyd når du får brukt den litt:-)

Ellen Kristin sa...

Som de andre her synes jeg jakka ser kjempefin ut. Du har satt sammen utrolig fine farger:) Håper den vider seg litt ut i bruk, og at den blir akkurat sånn du hadde tenkt :)

Elisabeth sa...

Du kler jakken veldig godt, synes den ser helt passe ut. Selvfølgelig kan den føles litt på en annen måte når man har den på. Håper den går seg til etterhvert, den var nemlig nydelig!

sol sa...

Flott jakke, men kjedelig når man ikke er helt fornøyd etter så mange timers arbeid. Jeg synes opprekking og retting kan være mer overkommelig når det har ligget en stund og jeg ikke er så lei av plagget lenger...

LivM sa...

Synd at du ble misfornøyd for jeg synes du kledde jakken utrolig bra. Men en skal jo trives med den selv. Nydelige fargekombinasjoner!

Brit Strikkenerd sa...

Kjempe flott kofte i nydelige farger.Synd du ikke er 100 % fornøyd når du er så flott i den!!!

Janes hobbykrok sa...

Jeg syns du skal være fornøyd med jakka. Den ble jo flott! Når det gjelder å klippe i strikketøy går dette helt fint, videre er det smart å strikke "sårkant" på vrangen. Dvs. denne bretter du bare over der du har klippet og sydd og syr pent igjen med hånd.

Bodil sa...

Eg syns det er ein flott jakke i fine fargar :) Og så fine sjølvlaga knappar.

Cloudberry sa...

Syns jakken ble kjempfin og fargekombinasjonen er lekker. Synd du ikke ble helt fornøyd selv, men slik er det vel noen ganger...

Siddis back home sa...

Så flott! Jeg strikker på den samme, med lus, uff, bra du nevnte det med mønster så er jeg obs på det! God helg til deg!

LisaM sa...

Jeg ser hva du mener, men om det er noen trøst så er jakken knallfin!
Innmari fine farger♥
Som Guro skrev, kanskje det kan funke å bruke jakken åpen....?

Ønsker deg en fortsatt finfin helg☺

Rigmor sa...

Ei kjempefin jakke du har laget - flotte farver i lag :)

Fru Keilegavlen sa...

Eg synes denne jakka sat heilt utruleg flott på deg, og eg synes det er kjempesynd at du ikkje er fornøyd med den sjølv. Men når det er sagt så skjønar eg godt korleis du tenkjer. Andre synes ofte at ting sit heilt perfekt på ein, men ein sjølv føler seg ikkje vel. Og så lenge ein sjølv ikkje føler seg vel så nyttar det ikkje. Nydeleg mønster, nydelege fargar, nydeleg fasong og ei nydeleg jente! Eg håpar du litt etter litt vert meir og meir fornøyd med den for i mine augo passa du den heilt perfekt! Heilt ærleg og oppriktig! Knappane du har laga sette den siste prikken over i´en. Kjempeflott! Ønskjer deg ein kjempefin søndag og takk igjen for ei super strikkehelg! :)

frøken ij sa...

Jakka ble flott den, MEN jeg forstår frustrasjonen over ting som ikke blir som man har tenkt. De små tingene som kanskje bare du tenker på kan ødelegge mye av gleden over et ferdige prosjekt.
Håper du "kommer over det", for det er jo ikke noe i veien med jakka :) Så får man prøve å lære av sine "feil", huske at øving gjør mester og alt det der ;)