fredag 25. juli 2014

Inspirert av Doodles

Nå har bloggen feriert lenge nok, og det er på tide å vise frem noe av det jeg har strikket siden forrige gang.

For en tid tilbake florerte det bilder av et flott sjal som kalles Doodles. Jeg ble veldig ivrig på å strikke et slikt sjal så jeg bestilte garn og satte i gang. Det jeg skulle gjort før jeg begynte var å lese oppskriften bedre. Måten det var strikket på tiltalte meg ikke og da jeg så bilde av et sjal i full størrelse og fasong bestemte jeg meg for å rekke opp da det ikke ble som jeg hadde håpet på. Det som tiltalte meg med dette sjalet var vevstrikken i ulike farger. Jeg kom derfor frem til at jeg ville prøve å strikke et annet sjal som lignet Doodles.


Som sagt som gjort. Sjal ble det, men jeg må ærlig innrømme at fasongen ikke ble helt etter planen på sjalet. Jeg hadde håpet på et buet sjal, men det ble ikke helt det. Må vel bare innse at min manglende erfaring som strikker av buede sjal var en medvirkende faktor til at resultatet ikke ble 100% bra.


Når det er sagt er nok dette et sjal jeg allikevel kommer til å bruke mye. Sjalet er strikket i tynt ullgarn og egnet for å snurre mange ganger rundt halsen. Sjalet er også veldig mykt og deilig å ha på noe som er alfa omega for om sjal blir brukt hos meg.


Jeg er også veldig fornøyd med vevstrikken. Det var veldig morsomt og effektfullt  å strikke slikt mønster. Mønsteret var også veldig enkelt. Jeg brukte en video fra Pickles for å finne ut hvordan jeg skulle strikke mønsteret. Fargene synes jeg også ble fine. Så alt i alt ble da dette et ganske greit prosjekt allikevel.


Det som var ekstra morsomt med dette prosjektet er at jeg er flere erfaringer rikere etter at dette prosjektet ble ferdig. Jeg har lært hva jeg ikke skal gjøre om jeg ønsker buede sjal. Jeg har også lært vevstrikk. Den siste erfaringen er at supersoft fra Holst garn blir utrolig mykt og deilig etter vask, og egner seg godt også til sjal.

Garn: Supersoft fra Holst garn og shetland soft fra Malsen og mor
Pinner: 4

Ravelry 

10 kommentarer:

Judith sa...

Jeg syns det ble superfint. Nydelig mønster! Hvem ser om et sjal er perfekt buet når det er surret rundt halsen likevel? Og så gjør man jo noen nyttige strikkeerfaringer når man løsriver seg fra mønsteret slik du har gjort. Ha en fortsatt fin sommer.

LisaM sa...

Sjalet ditt ser kjempefint ut! Nydelige farger sammen!:) Tenker du kommer til å bruke dette mye jeg:)
Fortsatt god sommer! Gleder meg til å se hva mer du har strikket;)

Stine sa...

Kjempe fint sjal, har lenge tenkt på å prøve veveteknikken :-)

Huldr sa...

Om det ikke ble en perfekt bue ble det et flott sjal, det var veldig fint med rillestrikken og vevstrikken! Fine farger også. Og godt å høre at garnet blir mykt nok som sjal etter vask!

Unknown sa...

Veldig fint sjal :-) Likte godt fargekombinasjonen!

Beate sa...

Så gøy å prøve og lære så mye nytt, og det ble flott, selv om det ikke ble helt som du tenkte!

Janes hobbykrok sa...

Dumt man må rekke opp, men noen ganger velges det. Syns imidlertid du valgte et veldig flott sjal som fikk en veldig fin effekt. Det er jeg helt sikker på du blir fornøyd med. Gleder meg til å følge med på neste prosjekt.

Rigmor sa...

Et kjempelekkert sjal du har strikket, knallfint! :)

Kirsti sa...

Så stilig! Vevstrikk gir så god effekt:) Fine farger har du valgt også!

Martine sa...

Vevstrikk er nydelig, og jeg synes sjalet ble kjempefint. Fine farger sammen også.