torsdag 25. desember 2014

Marius med rundfelling til gutt

Jammen meg så greide jeg å skvise inn litt mariusstrikk i år også. Det slo meg i høst at jeg ikke hadde strikket noe i mariusmønsteret i år og det var jo ganske uvant til å være meg. Nesten samtidig som den tanken slo meg så ble jeg spurt om å være fadder til en liten skjønn gutt. Julegaven sa seg derfor selv og jeg satte i gang med å strikke mariusgenser til den lille prinsen.


Jeg har sett flere diskusjonstråder på ulike steder på internett om menn kan ha gensere med rund sal, og spesielt marius med rund sal. Det er vel ganske tydelig hvilket synspunkt jeg har i den debatten. Jeg synes fargen er mer avgjørende enn at den er strikket med rundfelling. Genseren jeg strikket er ganske unisex vil jeg påstå, og det er jo bare en bonus.Jeg var litt usikker på om bunnfargen og hovedmønsterfargen ville ha for lite kontrast, men i dagslys gikk det bra. Genseren er strikket i alpakka og er derfor myk og deilig. Jeg strikket bolen og ermene litt lengre enn i oppskriften. Det er jo kjekt å ha noe å vokse i.


Dette var et veldig kjapt prosjekt å strikke og det er alltid kjekt. Mulig det blir flere små mariuser i det neste året også. De er jo veldig kjekke gaver disse mariusene.

Oppskrift: Marius med rundfelling for barn av Unn Søiland Dale
Garn: Sandnes garn Alpakka
Størrelse: 1år
Pinner: 3 og 3,5

Ravelry

13 kommentarer:

Monstermønster sa...

Flott fargevalg på Mariusen! Jeg er med deg på at gutta og kan ha rundfelling!

Monstermønster sa...

Og god jul! Måtte det bli en rolig tid med plass til masker.

reSIRIkulert sa...

Så fin! Mariusvest på mine pinnar ;)
Ønskjer deg ei fortsatt god jul ♥

Line Kristine sa...

Ja, hvorfor skal ikke gutter/menn kunne ha rundfelling? Syns det passer til begge kjønn, jeg. Genseren ble kjempefin! Flott gave til en liten tass :)

Finnskoghuldra sa...

Jeg er enig med de over her, rundfelling kan gutter og menn ha :)
Hvorfor ikke??

Nydelig genser du har strikka, liker de fargene :)

Håper du har en koselig fomjul :)

Bundingen sa...

Første gang jeg har hørt om at noen setter spørsmålstegn ved rundfelling for gutter! Mariusen er akkurat slik den skal være til en liten kar!

Fortsatt fin romjul fra Ingunn

Flowermouse Design ❀ Lone sa...

Så fin gave!! Og rundfelling er jo genialt til barn - da er det plass under jakken og plagget sitter godt. Har gjort det samme i en gave og det var stor suksess til gutt!! God romjulstid Hanne!!!

Stine sa...

Helt enig i at gutter kan ha rundfelling. Veldig fint fargevalg også :-)

Sarah sa...

Så fin den var! Jeg holder også på med en barnemarius, men med isatte ermer. Jeg har aldri laget noe med isatte ermer før, så jeg tenkte å prøve noe smått først.

Birgitte sa...

Jeg har ikke fått meg med den diskusjonen om rundfelling, men jeg syns gutter kler det godt. Mariusgenseren din var bare superfin!
Her nytes rolige dager med litt søm og litt strikking - akkurat slik jeg liker det:) Ønsker deg fine romjulsdager videre:)

Elisabeth sa...

Dette var virkelig en superfin Marius :)

Anonym sa...

Hei!

Hvilke farger har du brukt på denne genseren? :) Har begynt å strikke med 1001 og 1032 alpakka, og er redd for at kontrasten blir for liten i forhold til bunn og mønster.

Laila sa...

Hvor mange masker la du opp til, til å begynne med? Skal strikke tilsvarende i M voksen, trenger kun antall masker som begynnes med. resten er ok.