søndag 11. januar 2015

#1932 Heilårsjakke

Noen prosjekter trenger litt modning før de blir gjort ferdig. Noen prosjekter trenger mer modning enn andre, og med dette må jeg vel innrømme at jeg har et fleresifret antall prosjekter som ligger til modning. Disse prosjektene har vært litt irritasjon både for meg og et av mine fadderbarn. Jeg og fadderbarnet har kanskje to forskjellige årsaker til irritasjonen, men det har vært tilstede hos begge.  Når fadderbarnet ser oppgitt på deg og sukker like oppgitt fordi hun nesten ikke finner lekekassen som er plassert i samme puff som de såkalte UFOene er det en påminnelse om at en må iverksette tiltak for å minske antallet prosjekter. Jeg skal jo ærlig innrømme at ganske mange av disse prosjektene var overmodnet og oppgitt for lengst. Det som skal til er vel at en plutselig en dag får ånden over seg og tar grep. Dette skjedde for noen dager siden i dette hjemmet. Oppryddingen resulterte i en stor bærepose med garn som kunne legges på plass i garnlageret, 5 prosjekt rett i søpla, 3 prosjekt ble rekt opp, og 6 prosjekter kom i kategorien; Må ferdigstilles!

Det er derfor med stor glede at jeg kan meddele at antallet prosjekter som skal ferdigstilles har nå gått fra 6 til 5 prosjekter.


Det første prosjektet som  vant trekningen om å bli gjort ferdig først er en jakke fra nøstebarn. Jeg kjøpte garn til denne jakken da jeg var på strikketreff i Oslo i fjor. Prosjektet er dermed ikke et årgangsprosjekt, men allikevel har det ligget uferdig i mange måneder.  Jakken skulle gis bort på september, men nå har mottakeren nok vokst ut av denne. Så denne jakken havner nok i gavekassen tenker jeg.


Jakken var i utgangspunktet veldig kjapp å strikke, det var bare ferdigstillingen som tok tid denne gangen. De siste dagene har jeg derfor strikket stolper, heklet kan til oppklipping, festet tråder og festet kantene etter oppklippingen. Jeg tror hele prosjektet strandet litt fordi jeg ikke fikk til fine heklekanter. De første forsøkene ble for slamsete, men når jeg gikk ned på størrelsen på heklekroken så gikk det bra.

Når det kommer til ferdigstilling og montering av jakker har jeg funnet mange gode tips via andre blogger. Angående klipping i strikketøy uten å bruke symaskin så anbefaler jeg dere å se på vibekes lille grønne og dette flotte og forklarende innlegget. Anbefaler også dette flotte innlegget fra monstermønster der dere finner gode tips om knappestolper.


De fargede treknappene er kjøpt på ebay, eller var det etsy? Uansett så har begge stedene utrolig mange flotte knapper til en billig penge.

Jeg kjenner det er veldig deilig å kunne vise frem ferdige ufoer. Må denne følelsen bare føre til at jeg får økt motivasjon til å ferdigstille enda flere prosjekter. Tror imidlertid det må litt vottestrikk til nå for at motivasjonen skal komme snikende igjen.

Oppskrift: #1932 Heilårsjakke fra boka "Strikk til nøstebarn"
Garn: New Zealand lammeuld
Pinner: 2,5 og 3

Ravelry

9 kommentarer:

Unknown sa...

*klapper deg på skulderen*
Det er litt av en prestasjon, merkelig det at avslutninga skal ta så uhårvelig lang tid. Selve strikkinga er jo bare morsomt. Ønsker meg ei som gjorde siste jobben for meg....
God søndag

Anonym sa...

Så søt jakke. Veldig fine farger :)
Jeg skjønner alt det der med ferdigstilling, det er ofte en kneik det altså.

Elisabeth sa...

En kjempefin jakke som virkelig fortjente å bli ferdig :)

LisaM sa...

Hurra for ferdig UFO!!! Så flink du er!☺
Jakken ble kjempefin, flotte farger og knapper. Inspirasjon dette altså!
Blir spennende å se hva mer du har i kurven...;)

Ull verdt sa...

Åh, de ufoene kan sette grå hår i hodet på en. Jeg sitter nå med en som MÅ ferdigstilles dersom den skal bli brukt før alle familiens barn har vokst fra den. Er vel bare å bite tennene sammen...

Bundingen sa...

Gratulerer! Lekker jakke som absolutt fortjener å komme opp av Ufo-korga!
Lykke til med neste prosjekt!

Klem

Bodil sa...

Ja, det er kjekt å få gjort ferdig ufoar, og ofte er det lite som står igjen. Jakken er jo så fin. Lukke til med neste prosjekt :)

Victoria @ sa...

Ja, det er rart med den der 'modningstida'. ;) :)

Maja sa...

Så flink du har vært! Det er deilig å gjøre ferdig en UFO. jeg har en nokså lik, så ligger på vent. En stripete bestefarsgenser i nøstebarnull. Mangler bare litt øverst. En dag...