søndag 31. januar 2016

Litt farge på hverdagen med tango purple

Søm er skikkelig i vinden for tiden.  Jeg har alltid vært så imponert over de som syr sin egen garderobe. Det er utrolig hvor flink mange er blitt til å sy. Flere i familien har også understreket at jeg kommer fra en familie med gode syersker fra både mor og farsiden av slekten. Nå har jeg aldri hatt ambisjoner om å bli god til å sy, men samtidig må jeg si at jeg er lett påvirkelig når det kommer til å lære meg nye hobbyrelaterte kunster. Når jeg i tillegg ikke finner det jeg leter etter i butikkene er jeg solgt. 

Sist jul fikk jeg meg overlockmaskin og året før fikk jeg meg vanlig symaskin. Så når utstyret er i orden er det bare å sette i gang og teste syferdighetene. I går ble resultatet av mange timer foran symaskinen en ny genser. Jeg har lett etter fargeglade og mønstrede gensere en stund nå og har blitt litt frustrert over å ikke finne noe. Litt overambisiøs som jeg er dristet jeg meg til å forsøke å sy en genser. 


Etter litt klabb og babb må jeg si at jeg ble veldig fornøyd med resultatet. Spesielt fornøyd ble jeg med ribben i halsen og nede. Jeg traff også veldig bra med størrelsen synes jeg. Jeg har sydd en genser av samme mønster tidligere også, men denne ble hakket finere sånn sømmessig. Bra det går riktig vei i læringskurven.

Jeg er glad for at jeg endelig har knekt koden med å sy på ribb. Det er utrolig hvor mye det hjalp å klippe ribben i riktig retning slik at den ble elastisk. ;)

Når det kommer til strikking har prøvelapp vært et fremmedord. Nå når jeg har begynt å øve meg på sying har prøvelapp blitt oppgradert til en nødvendighet. Jeg blir så imponert over alle de flotte sømprosjektene som vises frem på ulike blogger og facebookgrupper. Det ser ut til at folk er naturtalent og ikke støter på noen problemer når det kommer til søm. Det er definitivt ikke tilfellet hos meg. Her er det mye opprekking, banning og frustrasjon før prosjektene blir ferdige. Før denne genseren så dagens lys i går hadde en bukse gått direkte i søppelbøtten. Jeg trøster meg med at øvelse gjør mester og takker høyere makter for youtube.

Stoffet er kjøpt hos uglemor. Stoffet heter Tango purple. Det hvite stoffet er vanlig ribb. 
Hvor mye stoff som gikk med er jeg usikker på da. 
Mønsteret er fra Ottobre. For en nybegynner som meg synes jeg ermene/skuldrene var litt vanskelig å få sydd på pent ut i fra dette mønsteret. 

7 kommentarer:

Flowermouse Design ❀ Lone sa...

Kanonflott genser og skikkelig fint mønster i stoffet. Ser jo ut som talent går i arv hos dere :-) Så moro det må være å kunne sy eget tøy med riktig størrelse og snitt. Og ikke tro alt du ser rundt om på nettet - ikke mange feil blir lagt ut.. He he!! Stå på med ny kunnskap!!

Birgitte sa...

Så flink du er som står på og prøver! Genseren ble så fin på deg, og det stoffet var så flott :)
Her er det også mye frustrasjon og fortvilelse når jeg syr, men da er gleden også stor når jeg får det til ;)

Monstermønster sa...

Så gøy å komme i gang med å sy! Jeg synes det ser så gøy ut, men strikkinga har tatt litt mye av oppmerksomheten min. Veldig gøy å beherske flere ting, synes du fikk det bra til!

by Vero sa...

Fin! Jeg er imponert :) Jeg har nettopp arvet en symaskin, ikkeno' fancy, men mer enn bra nok. Foreløpig står den hjemme hos mine foreldre, men fikk en oppskriftsbok til jul med maler og mer til så gleder meg til å komme i gang :) Det skumleste nå er om jeg får like mye dilla på å sy som å strikke, ser for meg at jeg må flytte i en ny leilighet for å få plass til både garn og stoff ;)

LisaM sa...

WOW!! Du har jo sydd en genser! Jeg er imponert!:)
Den ser kjempefin ut til deg, du må har truffet helt perfekt på størrelsen. Blir spennende å se hva du og symaskinene får tryllet frem fremover:)
Ønsker deg en fin og kreativ uke:)

Bundingen sa...

Kjempebra! Nydelig genser til deg! Skulle ha gjort en innsats med symaskina jeg også. Både mor og far var skreddere, men eplet har visst falt langt fra stammen.
Men litt inspirerende var det å se hva du har fått til. Godt jobba!

Klem fra Ingunn

Siddis back home sa...

Den ble fin og passet deg utmerket!