lørdag 22. desember 2018

Hjerteblad

Det er så morsomt når en oppdager nye strikkehefter eller bøker med oppskrifter som en faller pladask for, og som en ikke kan vente med å få lagt opp til. I sommer fant jeg et slikt hefte; Babystrikk på pinne 3 nr 3 av Lene Holme Samsøe. Så mange fine mønster samlet på et sted. Jeg falt spesielt for mønsteret Hjerteblad. Først la jeg opp til buksen. Jeg vil vel heller kalle det shorts eller truse enn bukse, men oppskriften heter Hjertebladbukse. 


Denne buksen var et kjapt og utrolig morsomt prosjekt. digger hullmønsteret. Da jeg kjøpte inn garn kjøpte jeg inn garn til en jakke også. Jeg kunne rett og slett ikke dy meg og strikke et sett. Jakken tok litt lengre tid å strikke, både fordi det tok litt tid før jeg la opp til prosjektet, og litt fordi det var mange vrangmasker da den strikkes frem og tilbake. Når resultatet blir så søtt får vrangmasker bare være vrangmasker altså, så verdt det. 
  

Det var ikke det enkleste å få frem fargen på dette prosjektet, men tror de bildene som jeg har valgt ut her er ganske bra i forhold til å få frem riktig farge. 


Da jeg nærmet meg slutten på jakken oppdaget jeg at jeg ikke hadde strikket hullrad nedover hele knappestolpen slik som det egentlig skulle være. Jeg stoppet hullraden når raglanøkningen var ferdig. På grunn av dette droppet jeg også hullraden som skulle være før vrangborden nede. Eller det skulle jo egentlig være riller nederst, men jeg valgte å strikke vrangbord slik som i halsen, og på ermene. Synes det ble ganske pent egentlig til tross for at knappestolpen var strikker i riller. 


For å bryte opp litt med en annen farge strikket jeg en djevellue med juksefletter i grønt til dette settet. Luemønsteret er hentet fra det første heftet i serien med "Babystrikk på pinne 3" av Lene Holme Samsøe. Nok et favorittmønster. Så lekkert med disse jukseflettene.

Oppskrift: Hjerteblad fra Babystrikk på pinne 3 hefte nr 3 av Lene Holme Samsøe
Garn: Sandnesgarn Tynn Merinoull 
Farge: 2537 Mørk karri, bukse og jakke. 9551 Mosegrønn, lue.  
Pinner: 2,5 og 3,0. 
Garnmengde: 1 nøste på bukse, 2 nøster på jakke.

2 kommentarer:

Bundingen sa...

Nydelig sett! Jeg liker også disse oppskriftene. Hullmønster er så dekorativt

Klem

Amazu3 sa...

I am wondering, am I able to get the book these patterns are in in English?
Babystrikk på pinne 3 hefte 03