fredag 29. juni 2012

Finland eller Vörå

Det som er flott med å ha en egen hobbyblogg er at man blir klar over at også andre har hobbyblogger rundt omkring. Internettverden er virkelig en utømmelig og gigantisk inspirasjonskilde for meg når det kommer til min store lidenskap strikking. For de som har fulgt denne bloggen en stund er det ingen stor hemmelighet at jeg er veldig glad i å strikke votter. Det medfører naturlig nok at jeg også lar meg inspierer når jeg ser nydelige strikkede votter som vises frem i ulike blogger rundt omkring. En av de mange som jeg har latt meg inspirere av er Pinneguri. En av de tingene som jeg har fått øynene opp for takket være pinneguri er boken Solveigs vantar (Ravelry link).
Bare for å ikke overdrive noe videre vil jeg beskrive denne boken som vottebilbelen. Det er en tykk bok med et utvalg av flotte votter jeg aldri har sett maken til. Det store problemet med boken er at det er alt for mange fine mønstre, noe som gjør det vanskelig å velge ut hvilke man skal strikke. Boken er hovedsakelig bygd opp med diagrammer, og det er enkelt å gjøre endringer i mønstrene om man ønsker det. Er da kanskje en fordel å ha strikket noen par votter før man begynner med mønstrene slik at man skjønner prinsippet med blant annet hull til tommel.

De første vottene jeg strikket fra denne boken heter Finland, eller Vörå. Etter litt Googling fant jeg ut at Vörå  er en by i Finland noe som forklarer at mønsteret har ulike navn på ulike språk.


Vottene er strikket i finull. Det er et av mine absolutt favorittgarn til votter. Har sagt det før, men gode ting kan godt gjentas. Årsaken til det er som tidligere innprintet at vottene blir lett tovet i bruk. De holder derfor godt på varmen selv om de blir fuktige. Mine votter i finull har etter voldsom lek i snøen med bonustantebarn i hvert fall bestått testen. Vottene ble så fine at mamma overtok de etter at første vott var ferdig. Det er morro å strikke ting som folk forelsker seg totalt i. Vottene er strikket på pinne 2,5 noe som var en stor overgang etter 11 par tovede votter på pinne 5 og 6. Det gikk med totalt 58 gram finull til dette paret. Finullen er så dryg så om man strikker i forskjellige farger kan man få mange flotte votter ut av flere enkeltnøster. Kjekt restestrikk prosjekt med andre ord. Her er vottene mine på ravelry.

Jeg har allerede strikket et par til fra denne boken, og flere blir det garantert. Jeg kjøpte boken min her. Jeg har også en annen inspirerende vottebok liggende. Den fikk jeg av en annen stor vottestrikker, og kjempe inspirasjonskilde for meg Vilma. Boken jeg nå snakker om heter Latvia mittens. Her er mønstrene i boken på ravelry. Er utrolig mange fine votter i den boken også. Kanskje det må bli et sommerferieprosjekt å strikke et par votter fra den boken.


Denne måneden har jeg faktisk kun strikket votter. Jeg har nesten slanket garnlageret med 1kg med kun vottestrikk denne måneden. Det hjelper jo selvsagt på vekten at de fleste vottene er tykke tovede votter. Dere får med andre ord forberede dere på mange votter fremover. Når det kommer til prosjekt garnslanking går det strålende. Seks måneder og jeg har ikke kjøpt et eneste nøste med garn. Jeg koser meg ikke noe midre med strikkingen, heller tvert i mot. Det er gøy å trylle fram flotte produkter fra garn man allerede har liggende hjemme.

6 kommentarer:

wims sa...

for noen lekre votter. Drømmer om å lære meg sånn vottestrikking. Herlig farger også.

Line Kristine sa...

Så fine votter!
Takk for hyggelig hilsen på bloggen min! Jo, Søstrene Grene kan være litt skummel for pengepungen, ja ;)
God helg! :)

KRØLLEMIKKEL sa...

Flotte votter. Jeg har bestilt boken.... Har mange vottebøker, men denne så flott ut.Skal strikke votter i julepresanger i år. Trenger inspirasjon.
Ha en fortsatt god sommer

mimouna sa...

De ble nydelige!

Artig hvordan alle finner sin favoritt-ting å strikke. Jeg har dilla på sjal og luer. Votter med mønsterstrikk styrer jeg helst unna, det har jeg ikke tålmodighet til. Litt synd, for det finnes jo så mange flotte mønstre.

Ønsker deg en god sommer!

Anonym sa...

Wow! for noen hærlige votter! Tror jeg må kjøpe et par nøster finull og prøve meg på å mønsterstrikke votter når jeg kommer hjem!

Ellen Kristin sa...

Nydelige votter:) kjempefin fargekombinasjon og fint definert mønster. Må nok legge den boka på minnet, kanskje den kommer i posten en vakker dag :)