fredag 15. juni 2012

Vottedilla

Det har vært litt stille på bloggen i det siste, men det betyr ikke at pinnene ikke får kjørt seg. Jeg er inne i en ekstrem dilleperiode; Vottedilla. Det begynte med at jeg fikk en ønskebestilling på tovede barnevotter fra min bonussøster. Jeg har nå strikket 7 par som skal til bonussøstergjengen og et par som mitt yngste fadderbarn har meddelt at er hennes. Jeg skal strikke noen få par til før jeg viser de frem i bloggen. Innimellom dette har jeg strikket meg et par Mariusvotter for avveksling.
Tovede votter strikkes jo på tykke pinner, så jeg går sakte men sikkert nedover når det kommer til pinnestørrelse. Jeg prøvde å gå fra pinne 7 til pinne 2,5 for en tid siden og det ble en stor forandring gitt. Nå gikk jeg bare fra pinne 6 til pinne 4 og det fungerte bra. Nå er jeg imidlertid klar for større utfordringer og har tatt frem den flotte boken Solveigs vantar. Det er utrolig mye fint i den boken, og jeg anbefaler dere alle å gå innom Pinneguri sin blogg for mer inspirasjon. Hun har strikket mange flotte par fra denne boken. Problemet nå blir bare å velge ut hvilket par jeg skal strikke først.


Så over til sakens kjerne; Mariusvotter. Oppskriften på disse fant på her via kjekke hobbyvenniner.
Vottene er strikket i storfavoritten Nepal fra Drops. Pinnestørrelsen var som tidligere nevnt 4. Det gikk med 72 gram til vottene. Jeg strikket den minste størrelsen siden jeg har så små hender. De passet da perfekt. Fargene er lilla (selvsagt), hvit og grå.


Siden vi er inne på Mariusmønsteret vil jeg benytte anledningen til å gratulerer flotte Daria med at hun skal bidra med to bilder i en ny bok om mariusmønsteret. Det er ikke overraskende for hun har strikket de vakreste mariusproduktene, og hun er kjempe flink til å legge ut flotte bilder. Anbefaler dere et besøk til den bloggen. Og gjett om jeg skal være tidlig ute med å kjøpe boken, gleder med som en unge allerede. Dette mønsteret er og blir en favoritt hos meg. Det er jo ikke lenge siden jeg strikket meg Marius med ribb igjen. Et flott og enkelt mønster som aldri går av moten.9 kommentarer:

Elisabeth sa...

Kjempefine votter i nydelige farger. Ser tykke og varme ut :)

Vibbedille sa...

UTROLIG bra votter!
Godt man har MYE Nepal hehe

Lagret linken så tusen takk for den ;))

KOS deg og ha ei herlige helg ;)

Klem Vibbedille ,))

Ruth sa...

Flotte vottar! Slike må eg strikke også..

Unknown sa...

Kjempefin votter :-)
Jeg er også veldig glad i nepal (og lima)

Vilma sa...

Ja vi elsker votter , vi må være gale !!

Nydelige Hannemor :-))

Klem

Monstermønster sa...

Votter er perfekt sommestrikk, siden det ikke blir så varmt å ha i fanget, og så får man kose seg med å strikke dem istedet for å stressstrikke om høsten når man MÅ ha dem.

Fru Keilegavlen sa...

Knallfine vottar i nydelege fargar. Ein hamnar i periodar inni slike diller. Eg har kome inn att i ei sokkedille, så dette blir spennande. Ønskjer deg ei fin St.Hans.

Silje Ditlevsen sa...

Kjempefine votter:D Tror du disse kan strikkes i smartgarn?:)

Silje Ditlevsen sa...

Kjempefine votter:D Tror du disse kan strikkes i smartgarn?:)