torsdag 4. oktober 2012

Ribbestrikket garnslanking

Jeg lovte tidligere i år å holde mine blogglesere oppdatert på hvordan det går med garnstoppen og garnslankingen min. Det går fortsatt over all forventning og jeg har nå begynt på min tiende måned uten garnkjøp til eget lager. Det er faktisk veldig morsomt å holde på med dette og jeg føler at jeg får brukt kreativiteten min på en helt annen måte enn tidligere. Selv om jeg ikke kjøper garn stopper det meg ikke i å kjøpe andre hobbysaker. Jeg har for eksempel kjøpt noen veldig flotte bøker i løpet av året. En av dem har jeg nevnt tidligere, nemlig Solveigs vantar. To andre bøker jeg har invistert i dette året er den populære Marius strikkebok og boken The knitters handybook of top-down sweaters av Ann Budd. Alle disse bøkene er virkelig verdt å investere i og verdt hver krone spør du meg. Alle er veldig kjekke oppslagsverk et gode verktøy om man har et garnlager som trenger å slankes. 
 
 
Sist jeg skrev et innlegg om garnstoppen min nevnte jeg at jeg hadde mye nøstebarngarn som lå og irriterte samvittigheten min. Nå har jeg fått brukt litt av dette garnet til noe nyttig, og har dermed kvittet meg med en del årgangsgarn. Noen strikkeprosjekter er vanskelig å få tatt fine bilder av uten modell, men siden modellen ikke var tilgjengelig måtte jeg gjøre en ekstra liten innsats for å ta fine bilder av mitt siste nøstebarnprosjekt.
Prosjektet jeg strikket av lagergarn denne gangen var en ribbestrikket bukse til mitt yngste fadderbarn. Hun har en som ligner ganske mye fra før, men det skader ikke å ha to ullbukser i den alderen. Disse ribbestrikka buksene har vært veldig populære hos både mottakere og foreldre. De er ikke så spennende å strikke, men de er utrolig kjekke plagg.

 
 
Båndet i livet er strikket i i-cord teknikk, et enkelt bånd å strikke samtidig som det er elastisk.
 
Selv om jeg bare brukte 140 gram garn på denne buksen ble jeg kvitt alt garnet i denne fargen. Jeg byttet nemlig bort resten av garnet og fikk en wollmeise tilbake. Et veldig kjekt bytte for min del.
 
Garn: To-tråds fra nøstebarn. En tråd syrin og en tråd lilla.  
Pinner: 3,5
Størrelse: ca 3 år.
 
Buksen er strikket litt på innfallsmetoden, selv om jeg har tatt utgangspunkt i oppskriften på ribbestrikka bukse i boka strikk til nøstebarn.
 11 kommentarer:

Unknown sa...

jeg er bare så imponert over garnslankingen din. Jeg hadde ikke greide det.
Fin ullbukse :-)

Siddis back home sa...

Flott bukse, herlig å få brukt litt av alt garnet man har liggende! Ha en flott helg hos deg! Hilsen Hanne

Sysleglad sa...

Flott bukse! Du inspirerer ti llitt slanking hos meg og:)

GryHege sa...

Kjempefin ullbukse.
Og jeg er superimponert over viljestyrken din. Kanskje det har gått over til trass? hehe...
God helg :)

Janes hobbykrok sa...

Ja, nå er det ullbuksetid. Flott bukse.

Veronica A. sa...

Ribbestrikka ullbukse + vinter = gull! Nydelig farge du har valgt.
Dessuten: Nyoppdaga, flott blogg å følge - jippi :)

Brit Strikkenerd sa...

Må bare innrømme at jeg har sprukket en gang i løpet av dette året. Når jeg var på Island, siste dagen klarte jeg rett å slett ikke forlate landet uten å få med meg 1,3 kg deilig LOPI til under halvpris av hva vi får tak i her i landet.. Om jeg kommer meg til Island en gang til i mitt liv er jeg usikker på , derfor ble fristelsen for stor til å unngå det. MEN ellers har jeg holdt stand som bare det under garnslanking året, jeg har mer enn nok garn til å fortsette minst et år til:)

Stine sa...

Åååå så flink du er! Eg har prøvd å ikke kjøpe garn men sprekker oftere enn eg ikke gjør det :P

Vilma sa...

Cool , Hanne :-)

StrikkePia - Kristine sa...

Buksen er nydelig fin <3 <3

Så kjekt å se innom her hos deg igjen. :-)

Katrine sa...

Disse buksene er geniale! Bruker også de til å kvitte meg med litt restegarn :)