fredag 30. november 2012

Vest strikket fra toppen og ned

Konseptet med å strikke fra toppen og ned er noe jeg virkelig har fått sansen for etter å ha strikket denne vesten til Olava. Tidligere i høst kjøpte jeg boken The knitters handy book of top-down sweaters av Ann Budd. Dette er en fin veilednings og grunnbok når det kommer til å strikke gensere fra toppen og ned. For meg som er ganske fersk når det kommer til denne måten å strikke gensere på er denne boken et nødvendig oppslagsverk. Gleder meg virkelig til å bruke noen av tipsene i boken.

Før jeg kaster meg på en genser strikket fra toppen og ned fant jeg ut at jeg skulle prøve teknikken på en vest først. Valget falt da på Little pearl vest.

Jeg har hatt en del merino extra fine liggende etter at jeg gikk bananas på et dropssalg for noen år siden. Siden jeg ikke kjøper garn i år var det derfor en gylden mulighet til å få brukt dette garnet til noe fornuftig. Har jo hørt at store plagg strikket i dette garnet kan ha en tendens til å sige litt. Siden jeg skulle strikke en vest tenkte jeg at det har jo ikke så mye å si om vesten siger litt, da blir det jo en tunika og mottakeren er glad i å pynte seg så det passer jo fint. Jeg strikket vesten litt lengre enn oppskriften også slik at hun kan ha den lenge.

Når dere ser fargevalget så ligger det litt i kortene at det er en liten ung frøken som er mottakeren til denne vesten. Jeg er veldig fornøyd med denne vesten og jeg synes ikke den ble seende så restegarnpreget med tanke på at den er et lagergarnprosjekt. En kollega av meg hadde arvet noen strikkeklær fra en nabo og ytret at plaggene så litt restegarnpreget ut med striper. Jeg synes at denne vesten kanskje er et bevis på at restegarn også kan gi fine plagg som ikke ser for rotete ut. Nå spørs det jo selvsagt hvor mye restegarn man har også da, men man kan lage mye fint i restegarn. Når man strikker fra toppen og ned blir det også enklere å tilpasse antallet striper og slikt også, og da kan man jo tilpasse seg ut i fra hvor mye lagergarn man har.

Også kommer vi til den berømmelige prikken over I'en som så mange andre ganger er knapper i strikkeplaggsammenheng. Både lille Olava og hennes fadder har en forkjærlighet for mummi og alle de andre i mummidalen. Valget på knapp var derfor enkelt og det ble en egenprodusert knapp med lillemy på som fikk pynte opp dette plagget.

Vesten finnes i mange størrelser, og jeg kommer nok til å bruke litt mer lagergarn for å strikke flere slike vester. Et kjapt og koselig prosjekt.

Oppskrift: Little pearl vest (ravelry)
Pinner: 3,5
Garn: Merino extra fine
Vekt 190 gram
Størrelse: 4 år

Ravelry

4 kommentarer:

reSIRIkulert sa...

Flott topp! :)

Jane sa...

Så fin vest. Og genialt å få brukt opp litt rester, og striper er aldri feil, synes jeg.
Ønsker deg en kjempefin adventstid. :)

StrikkePia sa...

Denne vesten er så fin at jeg måtte skaffe meg oppskriften. Liker så godt bærestykket på den. :-)
Fine farger du har brukt. :-)

Anonym sa...

Hei.
Lager du lille my knapper på bestilling?

Mvh
Mariann A.