onsdag 26. desember 2012

Hver dag i julen er en f(v)est

Nå er vi kommet godt inn i julefeiringen og det er endelig trygt å begynne bloggekalaset med årets julegaver. Før jeg gyver løs med visningen av den første julegaven vil jeg benytte anledningen til å ønske alle mine lesere en riktig god jul og takke for det flotte året som nå går mot slutten. Det er en fryd å blogge for dere, og jeg håper dere vil følge meg også i det neste året som kommer. Nå skal ikke dette bli et nyttårsinnlegg for det kommer senere med oppdatering om hvordan det har gått med garnstoppen min 2012.
 
Nå over til den første julegaven jeg skal vise dere. Mottakeren til denne julegaven var min største bestiller av strikkegaver og gode venninne Nina. Det som er så kjekt med bestillingene til Nina er at jeg har mye jeg skulle sagt i forhold til mønster og slikt.
 
Julegaveønsket i år var en vest. I år har hun derfor hatt enda mindre alternativer enn de andre årene da hun måtte ta til takke med farger og garn jeg hadde liggende i lageret. Dette resulterte i denne konstruksjonen.  
 
Vesten er inspirert fra oppskriften ribbestrikket setesdalsgenser. Jeg har gjort noen modifikasjoner i forhold til oppskriften.  Jeg la opp 200 masker og strikket den noen cm lengre enn oppskriften. Etter ribben felte jeg slik at jeg fikk 98 masker på både forstykket og bakstykket. Jeg valgte også å hoppe over noen omganger i mønsteret fordi mottakeren ønsket et godt strykke med grått over mønsterdelen. Stroppene på vesten er 30 masker bred.
 
Mottakeren ønsket også en litt videre hals enn i oppskriften. Halsen er derfor improvisert. Først på halsen strikket jeg to omganger grått (rett). Jeg skiftet deretter farge til lilla og strikket en omg rett og en omg vrang. Deretter strikket jeg en brettekant på fem omganger. Brettekanten sydde jeg inn for hånd. Til ermekant strikket jeg opp masker rundt åpningene og strikket en omgang grå. Skiftet så til lilla og strikket en omgang rett, en omgang vrang og avsluttet med en omgang rett.
 
Pinner: 3,5
Garn: Smart (grå) og Falk (lilla)
Vekt: 385 gram
 

9 kommentarer:

Monstermønster sa...

Heldige mottager! Veldig flott!

Beate sa...

Flott vest!

Unknown sa...

Lekker :-)

Lisbeths Verden sa...

:)Kjempefin vest

siwi sa...

Så fin d2n ble. Kjekt å strikke til mottakere som godtar innspill fra strikkede, blir oftest greiere for oss som skal strikke og kose oss med strikketøyet da :)

Siri sa...

Akkurat slik jeg ønsker meg! Så utrolig fin den er. Imponert.

Stinemorღ sa...

Lekker vest!
Heldig er hun som fikk denne i gave :)

Elins Strikkeri sa...

Så fin vest, jammen er du ei snill venninne!! Fortsatt god romjul til deg:))

Elisabeth sa...

Veldig, veldig fin! Perfekte farger sammen. Nyt de to siste dagene i dette året!