mandag 31. desember 2012

Årskavalkade for hobbyåret 2012

Nå tikker klokken på sine siste timer i året 2012. Det ordet som beskriver strikkeåret mitt best er nok inspirerende. Jeg velger derfor å avslutte dette året som flere andre hobbybloggere med en årskavalkade der jeg ser tilbake på strikkeåret som nå straks er forbi. Så her er det altså

Hobbyåret 2012


Årets farge

Det å velge ut hvilken farge som jeg har strikket mest av i løpet av året var vanskeligere enn jeg hadde trodd, men det kan se ut til at favorittfargen lilla går av med seieren. Kanskje ikke så overraskende, men jeg er forbauset over hvor knepent lilla gikk av med seieren.


Årets overraskelsesfarge er enklere å tildele prisen til fordi det er helt klart okergul. Jeg har lenge hatt et anstrengt forhold til denne fargen, men i løpet av dette året har jeg virkelig fått positive assosiasjoner og øynene opp for denne fargen

 

Årets egoplagg

Årets strikkefavoritt til meg selv er helt klart Jackie strikket i årets favorittgarn Nepal fra drops. Denne genseren er kjempe mye brukt, og jeg rett og slett digger den. Synes passformen ble veldig fin. Den er også kjempe god og varm noe som er en nødvendighet til en frossenpinn som meg.  

Årets dille

Årets diller har vært flere. Ikke alle dillene er vist frem på bloggen enda så jeg seieren går derfor overlegent til votter. Her representert med Kosmea. I løpet av det siste året har jeg strikket 21 par votter. Er veldig fornøyd med den statistikken altså.

Årets favorittmønster

Årets favorittmønster har vært Mariusmønsteret. Jeg blir aldri lei av det mønsteret, og det hjalp veldig på strikkemotivasjonen at det også kom ut en Marius-strikkebok dette året. Anbefaler virkelig denne boken altså. Jeg har strikket flere Marius produkter enn de jeg har rukket å vise frem enda så dere får bare vente på fortsettelsen når det kommer til Mariuskapitlet. Alt i alt viser det seg at jeg har strikket 10 mariusplagg dette året.

Årets strikkeskuffelse

Årets skuffelse på strikkefronten må nok gå til winter berrier. Dette sjalet har virkelig ikke nådd opp til forventningene, og har derfor vært veldig lite brukt. Passformen er det store problemet med dette sjalet, også synes jeg at mønsteret kommer veldig dårlig frem når man bruker det.Årets positive overraskelse

Årets positive overraskelse må være cozy cowl. Denne halsen så litt merkelig ut når den var ferdig, og virket veldig trang. Jeg tenkte at dette var et plagg som kom til å bli liggende bakerst i skapet sammen med winter berries noe som hadde vært synd siden jeg sårt trenger halsplagg. Nå når jeg har fått testet den ut er den genial til sitt bruk. Den holder meg veldig varm, og det er deilig at den sitter så godt på. Garnet som er Royal alpakka fra dalegarn var et nytt bekjentskap til denne halsen, og det viste seg å bli et godt bekjentskap. Så når vinden river i veggene og jeg skal ut og gå tur er dette et perfekt, tynt og enkelt plagg som gjør gåturen til en mer behagelig opplevelse.Årets barneplagg

Årets favorittbarneplagg er Little Clementine, eller Little Ivanhoe som oppskriften opprinnelig heter. Jeg synes det var gøy å strikke et barneplagg i en litt utradisjonell farge. Jeg er også veldig fornøyd med at knappestolpene (av alle ting), og knappevalget. Jeg liker også veldig godt at mønsteret er så enkelt og at resultatet ble så fint til tross for dets enkelhet.

 

Årets sokkepar

Sokkestrikk er ikke min sterkeste side, og det blir ikke mange par i løpet av et år. Siden det derfor hører med til sjeldenhetene benytter jeg denne anledningen til å skryte enda en gang av et sokkepar jeg strikket dette året. Årets sokkepar går derfor til disse Mariussokkene, både på grunn av at jeg elsker mønsteret, og fordi jeg rett og slett digger fargesammensetningen.  

 

Årets bloggforbedring

Årets forbedring på bloggen må ha vært billedtakingen av de ferdige strikkeproduktene mine. Føler læringskurven har vært bratt på den fronten og at jeg har kommet meg når det kommer til å tenke over hvordan jeg ønsker å vise frem strikkeriene mine. Et av bildene jeg er fornøyd med er dette luebildet. Jeg synes mønsteret på luen kommer fint fram selv om jeg manglet modell til fotograferingen.

 

Årets bragd

Sist, men helt klart ikke minst må jeg også kåre årets største bragd. Dette er nok den enkleste kåringen av dem alle for jeg kan nå med stor glede avsløre at jeg ikke kjøpte et eneste garnnøste til meg selv i 2012.

Null garnkjøp i 2012

Det er jeg fornøyd med kan man trygt si. De få gangene jeg har fått garn i gave har jeg valgt å gi bort tilsvarende med garn som i gaven. Det vil si at garnlageret mitt har kun slanket seg i 2012 og ikke økt med et eneste gram. Jeg er utrolig stolt av meg selv over at jeg faktisk greide dette målet. Jeg trudde at dette målet ville ødelegge all strikkelyst, men strikkelysten har heller økt enn å bli mindre. Jeg har med i løpet av 2012 strikket over 6 kg garn. Lageret har slanket med over 8 kg garn. Jeg har strikket til sammen 55 plagg dette året i 21 forskjellige garntyper.

Noe av det jeg har lært dette året er at det er viktig å se potensialet i det man allerde har. Det er jo en lærdom man kan ta med seg på også andre deler i livet ikke bare når det kommer til strikking. Jeg har også lært at jeg er staere enn jeg trodde, og om man setter seg mål kan man greie det utroligste.  

Tusen takk til alle mine lesere for et kjempe flott hobbyår i 2012. Jeg ønsker dere alle et godt nytt år og håper at 2013 blir et like flott og inspirerende hobbyår som året som straks er forbi. Jeg håper alle mine fantastiske lesere vil fortsette å lese bloggen også i det nye året, og jeg tar også nye lesere i mot med åpne armer.

 

Godt nytt år alle sammen  

15 kommentarer:

Veronica A. sa...

Så mye fint du har strikka! 55 plagg er skikkelig imponerende! Også at du har gjennomført kjøpestopp:) Godt nytt år!

Beate sa...

For en flott årsoppsumering!! og så mye fint du har laget! Jeg må si at jeg virkelig er imponert over at du ikke har kjøpt garn. Garnlageret mitt har desverre alt for mye av ett eller to nøster, så det hadde blitt veldig mye småstrikk på meg, men jeg tror jeg må ha et forsett om å strikke opp endel av lageret, og heller kjøpe i større mengder om jeg skal handle uten plan.. :)

Laila sa...

Så mye fint du har laget, og gratulerer med et år uten garnkjøp.

Elisabeth sa...

Takk for en utrolig koselig oppsummering av 2012. Og all honnør til deg som har strikket sååå mye fint og ikke kjøpt et eneste garnnøste! Min kavalkade ligger klar i bloggen i dag. Ønsker deg et riktig godt 2013-strikkeår!

frksnupp sa...

Den Jackiegenseren din er superfin til deg! Masse fint i kavalkaden din ellers også.

Frk.Badegakk sa...

Så gøy med sånne kavalkader! Du har laget masse flott i året som gikk, og tviler ikke på at det kommer vel så mye flott i 2013! Så gøy at Ivanhoe fikk være med! :D

Fru Keilegavlen sa...

Kjempeflott årsoppsummering!! Mykje flott du har produsert!

Birgitte sa...

Det var en fin oppsummering av strikkeåret, med mange fine produkt. Ble veldig imponert av at du har strikket 21 par votter!! Gratulerer til deg som har klart å bare bruke av garnlageret et helt år! Tror det er viktig det du skriver om å se potensialet i det man har. Du har iallefall fått mye fint ut av garnnøstene dine! Ønsker deg et godt nytt strikkeår:)

amylin sa...

Du har strikket masse fint, og jeg er imponert av at du ikke har kjøpt inn noe garn i 2012.

Kort og Søm sa...

Så utrolig mye fint du har strikket!
Hilsen Fredrikke

Vibekes lille ullne sa...

Imponert! Så mange fine strikketing og så mye fine farger! Og ikke minst imponert over at du ikke har kjøpt garn i 2012. Det er virkelig et eksempel til etterfølgelse! Godt nytt strikkeår! :)

Guro sa...

Veldig imponert over viljestyrken!
Du har strikket masse, masse fint, og den genseren til deg selv var smashing!

Monstermønster sa...

Superimponert over viljestyrken i 2012! Null garnkjøp, det er imponerende, og du har allikevel laget masse fint.

Gleder meg til å følge videre i 2013!

LindaE sa...

For ei utruleg flott 2012-oppsummering!! Og for ein produksjon! Eg er djupt imponert, og blei spesielt betatt av fargane på mariusgenseren. Lukke til med strikkinga i 2013!!!

Rigmor sa...

Hei. Jeg må bare legge igjen noen ord til deg :) titter på håndarbeidene dine, og det er en fryd for øyet, bare flott, alt samment :)