fredag 1. februar 2013

Jakten på det perfekte hodeplagget

I løpet av det siste året har jeg fått lengre hår. Dette har medført noen utfordringer når det kommer til hodeplagg. I utgangspunktet har jeg lite hode, men  nå må jeg ha større luer for å få plass til alt håret. Omkretsen på hodet har vel ikke blitt så veldig mye størrre på grunn av håret, men jeg opplever at mange luer glir lettere av når det er mer hår. Med andre ord hverdagsdramatikken vil ingen ende ta.

Jeg har forsøkt baggyvarianten med mariusluene jeg strikket. De fungerte forsåvidt greit de, men den perfekte luen er de ikke fordi de glir litt lett hodet mitt. På de aller kaldeste dagene er også mariusluene strikket i smart litt kalde. Jakten fortsatte dermed og jeg valgte å prøve en kortere lue denne gangen. Valget falt på vaffellue fra pickles.


Med en gang jeg så denne luen på pickles sine internettsider forelsket jeg meg i mønsteret. Mønsteret er veldig enkelt selv om det er effektfullt. Luen er strikket i et av mine favoritt garntyper Nepal. Jeg er veldig fornøyd med valget av garn. Luen er utrolig varm og myk.

Jeg la opp 96 masker til luen min og dermed noen færre enn i det orginale mønsteret. Mønsteret er i utgangspunktet ikke en baggylue. Selv om jeg kortet inn litt på omgangene ved fellingen fikk luen min litt baggypreg. Sånn er det vel når man har et lite hode. Jeg burde nok begynt fellingene litt tidligere enn mønsteret sa om den skulle passe meg.

Jeg er veldig fornøyd med resultatet og synes luen er fin, men den kan nok desverre ikke kalles den perfekte luen. Denne glir veldig lett av hodet mitt og jeg må dra den godt nedover ørene i tide og utide.Denne glir faktisk lettere av enn mariusluene mine. Når jeg tenker etter burde jeg kanskje strikket det maskeantallet som oppskriften sier. Så mye er bra med denne luen, men stemplet perfekt får nok ikke denne heller. Jakten fortsetter dermed.

Garn: Nepal
Pinner: 5
Oppskrift: Vaffellue fra pickles
Vekt: 82 gram

Ravelry

Jeg vil også benytte anledningen til å takke for alle de koselige kommentarene jeg fikk på forrige innlegg. Er veldig kjekt å se at jeg både har noen faste lesere og at også nye tar turen innom bloggen min. Setter veldig pris på alle som er innom, og det er ekstra morsomt at folk legger igjen kommentarer.

10 kommentarer:

Linda sa...

Kjempe lekker lue! Trenger ikke å sitte perfekt når man ser så flott ut:-)

Bundingen sa...

Synd den glir av hodet. Men fin er du i den, så ta bryet med å dra den på igjen. Jeg har også strikka vaffellue og liker den godt. Jeg brukte Sterk.

Riktig god helg!

Klem fra Ingunn

Judith sa...

Jeg tror jeg må være på jakt etter det perfekte luemønsteret jeg også, i alle fall blir det noe nye lier jevnt og trutt. Aldri prøvd meg på vaffellua, men din ble flott:)

Unknown sa...

Knallfin lue, selv om den ikke passformen var perfekt :-)

wims sa...

Knallfin lue. herlige fargevalg også. Ser ut til sitte pent :O)

Elisabeth sa...

Lua ser veldig fin ut på deg, men som du sier er det viktigste at den sitter bra. Jeg strever også med å finne en bra lue, som både sitter bra og ser bra ut :)

Felisi sa...

Jeg kan visst være glad for at jeg ikke bruker lue, hvis det er så vanskelig å finne en som sitter godt ;)
Men denne er ihvertfall utrolig fin! Særlig på grunn av fargen så klart :)

Susi sa...

You make the most amazing things! I keep telling myself one day I will be able to knit something with a really nice pattern...but that day is in the very far future lol

Tesha sa...

Flott lue - som du kler knallgodt, ser det ut for!
Jeg får også mer og mer sansen for Nepal.

Anonym sa...

Så synd at det glur av hodet, for den var knallflott!
Jeg mistenker at jeg er på tur inn i en skikkelig lueperiode, og har tenkt på å strikke denne også :D