lørdag 16. februar 2013

Ønskeprosjekt oldemorruter

Noe av det jeg savnet mest i løpet av året med garnstopp var muligheten til å hekle et teppe. Nå sier vel mange at garnstopp er jo en genial måte å få bort rester på ved å hekle tepper. Jeg er jo litt systematiker av meg og da er et prosjekt bassert på et stort fargespekter og ulike garntyper ikke særlig fristende. 

Nå er jeg heller ingen stor hekler så når jeg først hekler noe vil jeg at det skal bli fint og akkurat slik jeg hadde tenkt på forhånd. I utgangspunktet hadde jeg lyst til å hekle et teppe i samme fargene som det første teppet jeg heklet, bare med kun like lapper. Da jeg før jul begynte å snuse litt på garn og glede meg til nyåret fant jeg imidlertid ut at jeg skulle bytte ut den turkise fargen med en av mine absolutte favoritter gressgrønn.


Mitt første garnkjøp etter kjøpestoppen var derfor garn til et teppe. Jeg ble nesten litt overrasket over meg selv fordi jeg hadde sett for meg at litt mer eksklusivt garn kom til å være øverst på handlelisten når 2012 var omme.

For at det ikke skulle ta så lang tid før teppet ble ferdig så valgte jeg å hekle et vognteppe. Eller vognteppe var i hvert fall planen. Nå som teppet er ferdig ser jeg at det kanskje er litt for stort som vognteppe, men jeg tenker som så at det er bedre med et for stort teppe enn et for lite teppe. Teppet er 85 cm bredt og 105 cm langt.


Jeg synes teppet ble fint jeg, så fint at jeg har det liggende til pynt på lokket til vedkassen min.  Jeg må også si at det er kjekt for samvittigheten å få brukt opp mesteparten av garnet jeg har kjøpt i år. Har faktisk ikke gått helt bananas, og alt garnet som er kjøpt i år er enten brukt (stort sett) opp eller så er det på vei til å bli brukt opp. Siden hobbyrommet skal pusses opp så ser jeg fordelen med å ikke ha så mye garn å flytte på og prøver derfor febrilsk å bidra til at den store garnstoppen ikke var nyttesløs.

Rutene er heklet sammen med teknikken til Hobbyugla. Anbefaler alle som har lyst til å hekle teppe til å besøke denne bloggen for inspirasjon. Hun har også mange gode tips å komme med som sammenheklingen jeg har brukt.

Fakta:
Garn: Falk (grønn) og smart (Hvit og brun)
Heklekrok: 4
Vekt: 634 gram
Størrelse: 105x85 cm, fire ruter i bredden og fem ruter i lengden

Ravelry

9 kommentarer:

Monstermønster sa...

flott teppe! Og ja, jeg er og av den typen som helst vil at teppet skal se planlagt ut, greit å få brukt garn, men jeg skal jo kunne bruke resultatet etterpå.

KRØLLEMIKKEL sa...

Nydelig teppe!

lise sa...

Det ble veldig fint, og jammen er det ikke smart med litt små prosjekter - da øker sjansen for å bli ferdig..!

reSIRIkulert sa...

Flott teppe i fine fargar! Eg synes det er betre teppet er pittelitt stort, for då kan det gjera nytta til meir enn berre over vogna ;)
Siri

Anne sa...

Skulle ønske jeg kunne hekle noe så fint:))

Birgitte sa...

Teppet ditt ble veldig fint! Blir imponert over hvordan du klarer å begrense garnkjøp, og i tillegg er flink til å bruke opp det garnet du kjøper. Her tar garnlageret snart overhånd, men jeg har mange planer for garnet, så håper på mye effektivitet og at lageret vil minke etterhvert. Ønsker deg en fin håndarbeidsuke:)

Tante Constanse sa...

Veldig fint teppe du har heklet! Liker fargene du har brukt. :))

Anonym sa...

Teppet ble aldeles nydelig! Fargene var bare rålekker sammen!
Og jeg er råimponert over den der garnstoppen din! Tenkte å ta en slik en i 2013, men hittill har lageret økt med 7 kilo, så jeg tror bare jeg gir opp... :P

God helg!

Silje sin blogg sa...

Kjempe flott teppe!!! Knall fine farger:)