tirsdag 5. mars 2013

Like, men allikevel så ulike


Jeg har strikket votter igjen. Denne gangen har jeg kombinert et favorittmønster med favorittfargen min. For å bruke mest mulig av garnet på to nøster lagde jeg to par med små barnevotter. Samme farger og samme mønster, men dog så ulike når man snur om på fargekombinasjonen.


Jeg har også herved oppdaget 3 tråds garnet fra rauma. Det er helt klart Ane på jobben sin fortjeneste. Hun er helt rå på masseproduksjon av fine votter og sokker i dette garnet.  Nesten så dette garnet slår finull for min del. Jeg er jo glad i å strikke på pinne 3,5 så er sikkert derfor jeg har falt for dette garnet. Finull har imidlertid flere farger da. Det jeg imidlertid oppdaget da jeg strikket med garnet var at vottene ble litt store. Jeg forsøkte å gå ned en halv pinnestørrelse også uten at forskjellen ble særlig merkbar. Så konklusjonen er vel at finull og 3-trådsgarn et begge flotte garn som egner seg til hvert sitt bruk.

Vottene var beregnet til å passe til mitt fadderbarn på tre år. Etter oppskriften skulle størrelsen på disse være 2-4 år. Jeg synes de ble litt store og gikk som sagt ned en halv pinnestørrelse på par nummer to. Forskjellen var ikke så merkbar så jeg trøster meg med at det er bedre om de er for store enn for små.

Jeg likte resultatet av disse vottene så godt at jeg har startet på et par til meg selv også. Etter litt leting fant jeg jo ut at jeg hadde litt av dette garnet liggende i garnlageret også noe som alltid er kjekt.
Vottene er imidlertid lagt litt på vent nå siden jeg holder på med et prosjekt jeg har planlagt i månedsvis. Har planer om å få ferdig det prosjektet i løpet av mars og da må jeg bare henge i.


Garn: 3-tråds strikkegarn fra rauma

Farger: Mørk lilla (farge 142) og lys lilla (farge 196)

Pinner: paret med lys bunnfarge er strikket på pinner 3 og 3,5. Paret med mørk bunnfarge er strikket på pinner 2,5 og 3.

Oppskrift: PT design nr 82 (82-1266 Mittens pattern 1) mønster 1 i heftet.

Etter at begge parene var ferdig sitter jeg igjen med 9 gram garn fra begge parene. Kjekt å få brukt opp såpass mye garn.

Ravelry

15 kommentarer:

Bundingen sa...

Kjempefine votter! Må jo bli lekkert med to lilla-farger! Jeg har ikke prøvd 3-trådsgarn. Alltid kjekt å høre andres anbefalinger.

Klem fra Ingunn

Unknown sa...

Knallfine votter og så er det litt rart hvor ulike vottene ser ut bare fordi det er motsatte farger :-)

wims sa...

Knallfine votter. digger fargen, bare digger den :O)

Vibbedille sa...

Utrolig lekre ;)
3 Tråds Rauma ER et godt garn!

Ha en fin kveld ;)

Vibbedille ;))

Elin sa...

Nyyyydelige votter!
Jeg elsker lilla, så disse var midt i blinken. Tradisjonsmønster er alltid populært, så tenker disse faller i smak. Ha en fin marsuke:-)

Rekkehuset sa...

De ble flotte! Artig å se hvor ulike de ble når du snudde om på fargene:-)

Siwen sa...

Veldig flotte begge to, og nydelige farger! Rauma tre-tråds er ett veldig godt votte-garn, ja!

Jane sa...

Nydelige votter, og nydelige farger!! :)

Ina sa...

Kjempefine votter! Rauma 3tråds har jeg aldri prøvd, høres ut som jeg bør gjøre det snart ;) Takk for tips.

elle-melle sa...

jo dette var flotte votter.
Det underlig hvordan mønster forandrer seg når fargekombinasjonen endres.
Jeg strikker sjelden votter, men har stadig vekk lyst. Her hos meg er det mest sokker det går i når jeg trenger småprosjekter.

StrikkePia sa...

Kjempe fine votter. Jeg elsker lilla. :-)

Men jeg lurer på en ting, hvorfor har du skrevet farge i parentes bak mørk og lys lilla? Det skjønner jeg ikke. :-)

Selv har jeg et par tilsvarende votter til meg selv i lys grønn bunnfarge med mørkere grønn mønsterfarge. De er fantastisk flotte. :-)

Anonym sa...

Knallfine votter! Helt utrolig å se hvor stor forskjell det blir av at man snur på fargene! Går i votter her også om dagen, utrolig grei småstrikk :)

Anne sa...

Utrolig fine votter! Skulle gjerne strikka slike selv:)

Martine sa...

Kjempefine votter, i nydelig farge :)

Sissel sa...

Så nydelige votter. Morsomt at de ble så forskjellige bare fordi man bytter om fargene. Fint og godt mønster:)