tirsdag 16. september 2014

Rillestrikket babyjakke

I det siste har jeg fått sånn sansen for Lene Holme Samsøe sitt oppskriftshefte "Babystrik på pinde 3". Det er utrolig mange fine oppskrifter i det heftet. Jeg skjønner derfor ikke hvorfor det har tatt så lang tid for meg å få noe på pinnene fra det heftet. Nå har jeg imidlertid tatt igjen for i det siste har jeg strikket flere plagg fra heftet. Det første plagget jeg vil vise dere er en enkel rillejakke. Dette var et utrolig kjekt prosjekt å strikke. Oppskriften var godt formulert og det gikk veldig kjapt å strikke jakken. Det var veldig lite montering på jakken og det er en skikkelig bonus. Knappestoplene strikkes inn med en gang og siden jeg ikke er så veldig glad i stolpestrikk var det veldig kjekt for min del. 


Jakken er strikket fra toppen og ned og har raglan felling/øking. Jeg var ikke helt overbevisst om fargene, men mammaen til den lille mottakeren likte fargekombinasjonen og det er det aller viktigste. På det øverste bildet kommer stripene litt bort, men jeg synes det ble en litt morsom effekt at jakken ser litt annerledes ut når en ser den på avstand enn når en står nærme den. 

En veldig stor bonus med denne jakken var at jeg fikk brukt opp litt lagergarn. Veldig kjekt å bruke  lagergarn til noe nyttig. Denne jakken var faktisk så kjekk å strikke at jeg allerede har en ny på pinnene. Jeg strikker den nå i ensfarget og med juksefletter ved raglan økningen. Som dere skjønner kommer det til å vises frem flere ting fra Lene Holme Samsøes oppskrifter på denne bloggen fremover. Jeg er i skikkelig babystrikkemodus for tiden så til og med den etterlengtede Fanakoften til meg selv er lagt på vent enn så lenge. 

Garn: Arwetta classic og Fabel fra garnstudio 
Pinner: 3 
Oppskrift: Rilletrøje fra "Babystrik på pinde 3" av Lene Holme Samsøe
Størrelse: ca 6 mnd  

Det gikk med ca 100 gram garn. 

20 kommentarer:

Bundingen sa...

Denne likte jeg! Fin fasong og gode farger sammen. Må nok skaffe meg det heftet.

Fortsatt god tirsdag fra Ingunn

Lisbeths Verden sa...

Hun har så mange flotte modeller :) Jakken ble fin.

Birgitte sa...

Ja det heftet har mye fint! Har nylig strikket en bellatopp jeg. Ble skikkelige jentete i rosa og med hjertefarger.
Rillestrikkejakken din ble fin i fargene syns jeg:)

Unknown sa...

Hun er en fantastisk designer av bruksklær med litt tidløs eller klassisk design.
Koser meg med mine bøker og hefter.

Ha en flott kveld videre.

Elins Strikkeri sa...

Kjempefin jakke!! Eg er og veldig glad i modellene hennar, har sjølv strikka den jakken i striper:))

Elins Strikkeri sa...

Kjempefin jakke!! Eg er og veldig glad i modellene hennar, har sjølv strikka den jakken i striper:))

Monstermønster sa...

Enig, det er så mye fint i hennes hefter! Fin jakke du har strikket.

Felisi sa...

Superfin jakke, jeg synes det gjorde seg veldig godt med den stripeeffekten! Men jeg gleder meg til å se den i ensfarget også :)

Ellen Kristin sa...

Så fin jakke :)

Kort og Søm sa...

Veldig fin! :)

Huldr sa...

Så fin den ble! Jeg liker også godt det heftet, og har planer om et par slike jakker etterhvert. Det gjorde seg med rosa og grå striper, kjempesøt!

Felisi sa...

Jeg har allerede skrytt av jakken (den er virkelig fin!), men idag lurer jeg på hvor du har funnet besøkstelleren din. I den gamle bloggen kunne jeg se "på bakrommet" hvor mange som hadde vært innom, men ikke i den nye.

Guro sa...

Så fin den ble! Rillestrikk er jammen flott :)

Beate sa...

Enig, ho har kjempe mye fint! Denne har jeg ikke strikket enda..

Elin sa...

Flott jakke. Du er så flink med fine fargekombinasjoner. Mønsteret så veldig bra ut. Jeg har ikke prøvd å strikke noe fra henne enda. Ønsker deg en riktig fin strikkehelg!

Elisabeth sa...

Nydelig jakke, og jammen en god idé til restegarnet :)

LisaM sa...

Så fin den ble med striper! Takk for inspirasjonen:)
Ja, de heftene hennes er veldig fine. Har blitt noen plagg her også, og flere kommer det til å bli;)
Ønsker deg en god helg!:)

duBedåre sa...

Nydelig søt! Likte fargene veldig godt, søtt m rosa, og litt dempa med grått, det må vel passe til alt en liten frøken kan ha i garderoben!

Liker det strikkeheftet veldig godt, har du sett de to heftene Lene H S har laget for pinne 3,5-4 også? Ett for baby og ett for barn. Superfine! Og samme stilen som på dette du har strikker fra.

Grete sa...

Så nusselig, Hanne! Du er jammen flink til å holde på jevnt og trutt du :) Jeg er litt dårlig på baby/småbarnstrikk - det burde jo gå kjappere og være morsomt å bli ferdig, men det brukes så kort tid... Håper vi sees på et eller annet treff igjen :)

Mallemolin sa...

Så søt jakke! Likte veldig godt fargekombinasjonen! Og så er det supert å få tips til å bruke opp restegarnet som har ein tendens til å hope seg opp! ;)