tirsdag 14. oktober 2014

Rillejakke nummer 2

Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å vise dere noe annet før jeg viste frem rillejakke nummer 2, men tiden går visst så fort at jeg har ikke somlet meg til å vise frem noe annet før jakken ble ferdig. Apropo rillejakke nummer 1 så må jeg bare takke for alle de hyggelige kommentarene på den forrige innlegget, dere er fine folk altså.

Jakker er tydeligvis blitt årets kosestrikk hos meg. Jakker er jo både anvendelige og morsomme og strikke og det utgjør en god kombinasjon synes jeg. På pinnene nå har jeg to jakker til meg selv, der i hvert fall den ene strikkes aktivt på.

Som jeg har nevt er jeg blitt veldig glad i Lene Holme Samsøe sine oppskrifter. Hun lager enkle og stilfulle design synes jeg. Rillejakken er intet unntak. Skal jeg være helt ærlig så er jeg enda mer fornøyd med denne jakken enn den forrige. Årsaken til det er vel fargen og at jeg syntes den gjorde seg veldig godt i ensfarget.


Jakken er strikket i arwetta classic fra Filcolana i fargen mørk turkis. Det var veldig vanskelig å få frem den flotte fargen på bildet, men tror jeg lander på at bildene jeg viser frem her har best fargegjengivelse.

Denne gangen valgte jeg å strikke juksefletter over raglan økingen (ikke felling siden den er strikket fra toppen og ned). Jeg synes det var en veldig fin detalj selv om den kanskje kommer litt dårlig frem på bildene.


Etter en periode med litt dårlig strikkekarma og flere, mer eller mindre, mislykkede prosjekter må jeg si meg fornøyd med dette prosjektet.

Garn: Arwetta classic og Fabel fra garnstudio
Pinner: 3
Oppskrift: Rilletrøje fra "Babystrik på pinde 3" av Lene Holme Samsøe
Størrelse: ca 1 år

Det gikk med ca 100 gram garn.

Ravelry

10 kommentarer:

Birgitte sa...

Dette var også en fin versjon av rillejakka! Tommel opp for flette i raglan, det er så fint:)

Flowermouse Design ❀ Lone sa...

Nydelig jakke, og raglan flette er det fineste jeg vet!!! Herlig farge også!! Du er god!!

Kort og Søm sa...

Veldig fin :)

Huldr sa...

Sukk, blågrønne toner er fryktelig vanskelige å få rett i bilder! Men den ser nydelig ut. Så bra at strikkekarmaen har bedret seg! Det er så frustrerende når man føler man mislykkes gang på gang.

Holder på med en slik jeg også, i okergult :)

Anne sa...

Skikkelig flott jakke, og det gjorde seg med flettene i raglanen! Jeg ble også angreper av dårlig strikekarma tidligre i vår, men det er heldigvis over nå;) det er vel slikt som skjer i perioder.
Ønsker deg en fin uke videre!

Elins Strikkeri sa...

Skikkelig flott jakke:))

Elisabeth sa...

Denne her ble også veldig fin! Liker detaljen med fletter i raglanen :)

GryHege sa...

Kjempefine rillejakker begge to. Men elsker den klare fine blåfargen.

LivM sa...

Flott jakke, både denne og den forrige. Raglanfelling er supert og det gir god passform!

Felisi sa...

Veldig fin denne også, og jeg likte godt raglanflettene!